Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniaaa1

Duphaston w ciąży

Polecane posty

Gość Moniaaa1

hej ! jestem w 12 tygodniu ciązy, lekarz przepisal mi duphaston. Czy to znaczy ze moja ciąza jest zagrozona ?? On nic o tym nie mowil. Ale z tego co czytam to duphaston przyjmuja kobiety ktore wczesniej mialy problemy z utrzymaniem ciązy. strasznie sie martwie :(

Gość Maniunia
Nie martw się na zapas, widocznie przepisał Ci to tak na wszelki wypadek. Jak masz jakieś wątpliwości to porozmawiaj z lekarzem on powinien Ci wszystko wyjaśnić

Gość colombinka
mi tez tak przepisal i nie biore - nie mam zadnych dolegliwosci to po co te dodatkowe hormony

Duphaston jest najczęściej przepisywany jak kobieta ma bóle brzycha, plamienia lub wcześniej roniła. Ogólnie mówiąc niski poziom progesteronu który jest groźny dla utrzymania ciąży. Jednak lekarz wie z jakiego powodu Ci przepisał więc z nim porozmawiaj.

niski progesteron przed zajściem w ciążę, plamienia, bóle brzucha we wczesnej ciąży, wczesniejsze poronienie, są to przesłanki do zazywania Duphastonu, w innym wypadku nie widze sensu brania

Gość ja bralam
musialbyc jakis powód dla ktorego do przepisal u mnie bylo wszystko w porzadku nie mialam poronien krwawien no mzoe troche bóle brzucha i tez bralam jakies 2-3 m-ce jak dobrze pamietam moze poprostu tak dla wzmocnienia ale jak sie amrtwiszz apytaj lekarza a z pewnoscia nie rezygnuj z brania to nie jest lek który moze dziecku zaszkodzic wiec mysleze nie ma co sie bac

Gość Moniaaa1
dziekuje za odp. Widocznie przepisał mi go dlatego ze czasami kłuje mnie w brzuchu. Tylko przeraziłam sie bo w ulotce pisze o poronieniach, to samo piszą na forach. Ale moze rzeczywiscie przepisal mi to tylko tak profilaktycznie