Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Androcur

Androcur

Polecane posty

Go艣膰 o w艂osach
No to b艂ysn臋艂a艣 inteligencj膮 i obyciem, nie ma co. Spytaj kole偶ank o jakie w艂osy jej chodzi艂o zamiast tak wiedz膮 "szpanowa膰" :P :)))))) Za艂amka.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 podpytujaca
a ile placicie za androcur?

Udost臋pnij ten post

Czyli w zasadzie nikt sie nie wyleczyl? :( Wlasnie ostatnio szukam odpowiedzi na to pytanie,ale chyba niewiele ludzi o tym pisze.Czyli po odstawieniu wszystko wraca tak? Ja biore Diane.Poprawe widze jedynie na dekolcie i moze nieznaczna na plecach.Biore 3 listek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marina*
Jesli chodzi o dobrego ginekologa endokrynologa w Warszawie to polecam Dr. Wieslawa Kuracha na ul.Polnej. Moja b. bobra pani dermatolog powiedziala ze on i tylko on z jej znanych lekarzy jest godny polecenia. Wszystkim dziewczynom ktore maja problem z tradzikiem wlosami nadwaga nieregularnym cylkem radze domagac sie od lekarza wykluczenia zespolu policystycznych jajnikow. Bardzo czesto jest to zrodlo wszystkich problemow i moze spowodowac wiele duzo grozniejszych. Ja tez bralam diane przez 1,5 roku i okazalo sie ze majac PCOS w ten sposob tyko pogarsza sie sprawe. Poczytajcie sobie o PCOS, zrozumiecie caly mechanizm naszych klopotow. Pozdr.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fruzienka
Hej! S艂yszeliscie moze cos o endokrynolog-ginekolog Zalewskiej w Wawie?? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zuzanna219
hej dziewczyny, ja tez mam problem z hormonami... mam 2x wiekszy testosteron niz powinnam mie膰. eh kobiece problemy dosta艂am od ginekolo偶ki Minulet- srodek antykoncepcyjny i Androkur- lek niby na ow艂osienie... ale czytajac wasz opinie troche jestem zmartwiona, przyjmuje A. dopiero od 3 dni, i w por贸wnaniu do was, ja mam brac go jak tabletki anty.. czyli 21 dni i 7 przerwy mam ma艂y problem z ow艂osieniem szczeg贸lnie uda.. i kilka w艂os贸w na brodzie... ale nigdy nie mia艂am problem贸w z tr膮dzikiem, no chyba 偶e kiedy艣 jako nastolatka... mam za to cere naczynkow膮, rozszerzone naczynka.... kt贸re jak sie kiedy艣 doczyta艂am w pewnej ulotce u dermatolozki s膮 w艂a艣nie problemem zwiazanych z hormonami.. Androkur nie refundowany kosztuje oko艂o 14z艂 a refundowany ok 4z艂 (chyba tyle o ile pamietam) pozdrawiam E.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zuzanna219
i apropos... tak dr Joanna Zalewska.... to 艣wietny i fachowy ginekolog... mi臋dzy innymi moja dr. ma prywatny gabinet w warszawie na Zwyci臋zc贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zuzanna no co ty
Ja za Androcur (50 tabletek) zap艂aci艂am ponad 70z艂 a normalna cena by艂a na pude艂ku to ponad 140!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
podnosz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 teeej
masakra;/ ja tez mam ow艂osienie jak facet;/ uda, r臋ce, posladki, brzuch a nawet w膮sik i ro艣nie mi ma艂a br贸dka;/ i to msakrycznie czarne s膮 te w艂osy, ;/ w膮sik zacze艂am usuwa膰 u kosmetyczki ... bolesne ale op艂aca si臋 ... przynajmniej ju偶 si臋 go nie wstydz臋. Zauwa偶y艂am, 偶e wi臋kszo艣膰 dziewczyn u mnie w sql ma w膮sik ;/ tragedia jaka艣 ;/ og贸lnie to chcia艂am si臋 wybrac do endokrynologa ale wizyta w moim mie艣cie kosztuje 150 z艂. ;o p.s. ile macie lat.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asfourti
Dziewczyny, chcia艂abym powiedzie膰 Wam o moim sposobie, a w艂a艣ciwie nie moim, tylko takim jaki poleci艂a mi moja pani ginekolog. Mo偶ecie wierzy膰 lub nie, ale z moim problemem zawy偶onego androstendionu poradzi艂a sobie witamina B6. Od p贸艂 roku bior臋, na pocz膮tku 3 razy dziennie po dwie tabletki, taka wzmocniona dawka, teraz juz po jednej. Wyratowa艂o mnie to od androcuru, na kt贸ry recepta ju偶 by艂a wypisana. Dwa tygodnie temu dosta艂am ponowne wyniki - jest 2,7 !!! Dodam, 偶e cera na tym tylko zyska艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 napisz co艣 wiecej
o tej wit. B wierzy膰 mi si臋 nie chce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nne
prosz臋, napiszcie co艣 wi臋cej o zale偶no艣ci pomi臋dzy przyjmowaniem wit. B6 a spadkiem poziomu androstendionu!!!! mam z tym spory k艂opot a lekarze nie s膮 zgodni co do metod leczenia. W zwi膮zku z tym pozostaj臋 nieleczona, co 艣rednio mi si臋 podoba. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

zaczynam brac androcur i jeanine dok艂adnie za tydzien. czytajac wasze wypowiedzi to mowiaz szczerze zaczynam sie bac ... trodzik lecze od zawsze, 4 miesiace trucia sie tetracyklina, wszystkie kremy i masci przetestowane, ostatnio zabiegi u dermatologa (z艂uszczania kwasami, efekt jakis byl, ale ciagle nie ten wymarzony) androcur przepisa艂a mi lekarz ginekolog/endoktrynolog, g艂 na tradzik i dosc silne ow艂osienie. androcuru mam brac 1/4 tabletki przez pierwsze 10 dni cylku. po 3 miesiacach ide na wizyte kontrolna. mam nadzieje ze bedzie jakis efekt. a Wy jak go bra艂yscie, w jakich ilosciach? przez jaki czas? martwie sie tylko zeby nie bylo pogorszenia, bo jezeli nie bedzie efektu to zg艂osze sie poprostu znowu do mojej dermatolog (ale to jesienia), zrobie peeling TCA, bede chodzic przez tydzien ze strupem na twarzy ale przynajmniej pozbede sie pare warstw naskorka i nie ma opcji zeby skora sie nie wyg艂adzi艂a. dla bardzo zdesperowanych - polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krostaMOIMwrogiem
bardzo prosze o informacje dotyczaca czasu w jakim wystepuje poprawa(mam bardzo nieladna postac tradziku hormonalengo) po pierwszym zastosowaniu androcuru( wposmne ze przyjmuje androcur 2x1 przez 10 dni oraz jeanine) jestem w 12 dniu cyklu pierwszego opakowania jednego jaki i drugiego srodka...po jakim czasie zauwazylyscie poprawe..bardzo prosze o jak najwiecej info..z gory bardzo dziekuje!!! pozdrawiam serdecznie PS. namiary do dobrego lekarza w Wa-wie podaje link : http://www.wieslawkurach.ginweb.pl/ .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cassis
Te偶 chodz臋 do Kuracha, jade na zestawie Androcur + Yasmin ale 5-10 minutowa wizyta u niego kosztuje 150 z艂, oczywi艣cie wszelkie badania dodatkowo ona ma pacjentki pozapisywane co 5 minut ! tragedia fakt, 偶e mi pom贸g艂 ciekawe czy wszystkie pacjentki wysy艂a do niego ta sama pani dermatolog z Kazimierzowskiej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karrolina79
Witajcie!! Widze, ze pani dr z Kazimierzowskiej wszystkie swoje pacjentki wysyla do Kuracha. Ja leczylam sie u niego 1,5 roku, tez myslalam, ze mi pomogl, ale to tylko sie tak wydaje. Oczywiscie mowie o swoim przypadku. Okazalo sie, ze leczyl mnie objawowo, a to najlatwiejsze, bo kazdy tak umie. Po ostawieniu lekow wszystko wraca, wiec jaki sens lykac to wszystko i potem miec nawrot. Bo jaki jest sukces w leczeniu, skoro dobre efekty sa tylko jak sie bierze leki. Dla mnie to naciaganie pacjentek. Oczywiscie zleca duzo badan, ale nie umie interpretowac wynikow. Ma jak widze po tym co piszecie dziewczyny staly zestaw lekow, ja tez bralam Androcur, Yasmin, Bromergon. ODNOSNIE witaminy B6, ktora pomaga w wyregulowaniu poziomu PRL i androsedionu. To prawda. Nalezy poczytac dokladnie jaki to ma zw z hormonami, ale ma i to duzy, bierze miedzy innymi udzia艂 w syntezie hormonow. A czy nie uwazacie, ze czasem najprostsze rozwiazania sa skuteczne, a nie te co najczesciej stosowane?? Ja teraz to widze jak wiele niepochlebnych opinii pojawia sie na temat znanego i niby swietnego ginekologa na Polnej. Pozdrawiam wszystkich. Jedna zasada nie ufac na 100% lekarzom. Ja teraz zmienilam na innego endokrynologa, jestem przed kolejna wizyta, a w trakcie robienia zleconych badan.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 izulinka
a ja te偶 nied艂ugo bede zaczyna艂a terapi臋 androcurem i to razem z Cyprestem. Podobno ten drugi lek jst idealny na ow艂osienie i 艂agodzi objawy androcura. Moje pytanie dotyczy tego czy po tym androcurze to si臋 tyje? bo bardzo boj臋 siue 偶e po antykoncepcji mog臋 przytyc. Czekam na odpowiedz:):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga_isaki
Po Andro si臋 nie tyje ot tak ale jak bierzesz z hormonami to masz ich wi臋cej wiec tyjesz. Androcur likwiduje testosteron. Diane35 te偶 zawiera Androcur ale w minimalnej ilo艣ci (2mg) a w butelce z Androcurem masz tabletki 50mg wi臋c dawka jest mordercza. Po Andro jest rewelacyjna cera i 艣wietne wlosy. Kiedy艣 mi si臋 przet艂uszcza艂y po jednym dniu i tak samo z cer膮 na twarzy, teraz cera jak 12-to latka a w艂osy 艣wierze przez kilka dni, mo偶e troch臋 zbyt wysuszone wi臋c u偶ywam od偶ywki nawil偶qaj膮cej. Aaaa i ja u偶ywam plastr贸w EVRA bo nie lubi臋 艂yka膰 tabletek, niekt贸re dziewczyny narzekaj膮, 偶e si臋 paskudz膮 ale widocznie nakleja艂y na brudn膮 sk贸r臋. Ja je uwielbiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 izulinka
Aha艣 to znaczy 偶e jednak mog臋 przyty膰? esz... A co do rezultat贸w to chocia偶 d艂ugo one si臋 utrzymuj膮? Bo m贸j dermatolog powiedzia艂 偶e on poleci艂 mi by jak膮艣 inn膮 kuracj臋 p贸艂roczn膮 i bardzo drog膮 ale na pewno skuteczn膮 i pozby艂abym si臋 tr膮dziku raz na zawsze...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reni9
No c贸偶, ja te偶 trafi艂am do Kuracha na Polnej. Zaczynam w艂a艣nie kuracj臋 Androcur + Yasminelle.nie pociesza mnie fakt, ze jak piszecie, jest to w pewnym sensie never ending story. Czy ja to mam bra膰 do ko艅ca 偶ycia?? jaki艣 koszmar! Mam ju偶 26 lat a to nie mija. Cieszy mnie tylko fakt 偶e przynajmniej znam przyczyn臋: hormony. Kiedy艣 mnie faszerowano antybiotykami. Polecam wszystkim metody naturalne. Mo偶e nie przynosz膮 osza艂amiaj膮cych rezultat贸w, ale np tzw \"sur贸wka pi臋kno艣ci\" poprawi艂a kolor mojej cery. Jem j膮 rano. Wieczorem trzeba wsypa膰 do miseczki 6-7 艂y偶ek p艂atk贸w owsianych, doda膰 艂y偶k臋 miodu i gar艣膰 posiekanych orzech贸w w艂oskich. Zalewa si臋 t臋 mieszank臋 8 艂y偶kami przgotowanej wody. Rano tr臋 do tego 1/2 jab艂ka i dodaj臋 troszk臋 mleka i cytryny i cynamonu dla smaku albo jaki艣 owoc贸w. Ta sur贸wka zawiera wszystkie witaminy, kt贸re wyp艂ukujemy z organizmu np pij膮c kaw臋. Pozdrawiam! PS A czy mocno przyty艂y艣cie po tej kuracji hormonami???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 D22
Czy komu艣 Androcur pom贸g艂 na sta艂e obni偶y膰 poziom Testosteronu? Ja mam Testosteron na poziomie 11 ale dodam 偶e jestem facetem. Androcur bior臋 na trondzik kt贸ry mam od 7 lat. Interesuje mnie czy po odstawieniu tego leku tradzik testosteron znowu nie p贸jdzie w g贸r臋.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aknemycin
witam. czy ktos stosuje aknemycin i brevoxyl 4% ??czy sa jakies zmiany po ich stosowaniu?? dziekuje za odpowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Chockie
witam dziewczyny moj problem jest taki: majac 16/17 lat mialam problemyz tradziekiem i tlustymi wlosami,ale zadnych z miesiaczkami czy owlosieniem. Wprawdzie mam sporo wlosow na przedramionach,ale jestem blondynka, wlosy sa jasne i nie przeszkadza mi to. Ginekolog przepisal mi Diane, wtedy moj testosteron wynosil 140 (gdzie max powinien byc 70),bardzo mi pomogla na cere i wlosy. Bralam ja prawie dwa lata kiedy dowiedzialam sie od dwoch innych ginekologow,ze mam natychmiast przestac bo rozwale sobie watrobe. Diana jest bardzo silnym lekiem, ktory choc przynosi efekty w postaci lepszej cery i wlosow, nie moze byc przyjmowana dluzej niz 3-6 miesiecy Znam przypadek dziewczyny,kora po zbyt dlugim przyjmowaniu Diany starcila okres na jakies 2 lata. Mi wrocil,choc musialam go wywolac przyjmujac progesteron w tabletkach. Teraz mam lat 19, mierzylam testosteron ponownie, w nadzieji,ze jest on nizszy ale wynosi 142,przy normie do 70. Czeka mnie wizyta u endokrynologa,ktory bedzie chyba sklonny przepisac mi plastry zeby mniej obciazac watrobe. Jestem dziewica, nie zalezy mi na antykoncepcji, ale problemyz cera wrocily (hoc nie tak silne). Co myslicie? Czy powinnam zmierzyc sobie inne hormony? Czy to jest cos powaznego? Czytalam o komplikcjach z zajsciem w ciaze.... i jej donoszenia....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 missasia
czy jest ktos kto bierze androcur dluzej niz 6 miesiecy biore androcur i sindy 35, androkur od ponad 6 miesiecy oczywiscie wszystko wygladalo super tzn cera sie bardzo poprawila ale ostatnio mnie zaskakuja coraz bardziej dziwne wykwity, jestem troche zdziwiona nimi bo wszystko bylo ok czy mial ktos podobne problemy czy stosuje androcur i nic sie nie pojawia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytaniewa偶ne
Te偶 trafi艂am z Kazimierzowskiej na Poln膮! Do krostaMOIMwrogiem i innych dziewczyn bior膮cych Androcur i pigu艂ki. Ja mam dawk臋 2 tabletki na dzie艅 plus Jeanine. Jak si臋 czu艂y艣cie po tych lekach? Ja jestem dopiero w 3 dniu pierwszego cyklu brania i potwornie mnie mdli.

Udost臋pnij ten post

\"Ja tez bralam diane przez 1,5 roku i okazalo sie ze majac PCOS w ten sposob tyko pogarsza sie sprawe.\" naprawde?? Ja mam PCOs i wlasnie dlatego dostalam Diane!! Tak mi zapisano w klinice w ktorej to wykryto, biore juz ponad pol roku!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 missasia
2 tabletki dziennie to konska dawka ale widocznie tyle ci potrzeba wkoncu to lekarz decyduje ile i w jaki sposob ja obecnie mam zredukowane do 1/4 tabletki dziennie, na poczatku bralam 1 cala potem pol a teraz 1/4 na poczatku leczenia rowniez bralam androcur z jeanone i te mdlosci byly ale przejda ci organizm sie do wszystkiego przyzwyczaja w kazdym razie teraz jest juz prawie rok odkad biore androcur i jakby to powiedziec pomalutku ratowal mi buzie i dalej to robi jestem zadowolona z leczenia i widze efekty takze jest dobrze a moj organizm dobrze znosci lekarstwa czuje sie zupelnie normalnie i nic dziwnego sie nie dzieje jestem pod stala kontrola i badania hormonalne mam wtkonywane co 3 miesiace lekarstwa antykoncepcyjne zostaly zmienione w moim przypadku z jeanine na syndi35 poniewaz nie mozna brac caly czas tych samych i tak pana doktor wlasnie mi oswiadczyl tydzien temu ze syndi tez biore ostatnie 6 miesiecy a potem musimy wszystko zmienic no wiec jesli na poczatku ktos zle sie czuje to przejdzie a na cere i lojotok pomoze napewno pozdrawiam asia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asia3
Ja szukam czy ktos nie mialby odsprzedac androcur. Tez mam straszny problem z cera. Bralam flutamid, ale po dlugim okresie stosowania teraz mysle o zmianie wlasnie na androcur czytalam na jednej stronie ze jest skuteczny, ale tylko na recepte a nie chce mi sie jechac do endokrynologa, niewiem czy moglby przepisac to dermatolog.

Udost臋pnij ten post

Wiesz co my艣l臋 偶e wi臋kszo艣ci os贸b Androcur zosta艂 przepisany dopiero po stwierdzeniu hormon贸w bo to jest ci臋偶ki lek. A ty mia艂a艣 badania? Nie pakuj si臋 w to je偶eli masz hormony ok... Zazwyczaj przy tych tabletkach skutkiem ubocznym jest pod艂amka psychiczna...xP A s艂uchajcie dziewczyny czy to prawda 偶e na czas przyjmowania Androcuru dziewczyna staje \"bezp艂odna\"? tzn jak jest skojarzony z lekami anty?

Udost臋pnij ten post