Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala80

niskie ciśnienie

Polecane posty

Gość Mala80

hej! Znacie może jakieś sposoby na skuteczne podwyższenie ciśnienia? Kawa? A może czerwone wino? Bo tu spotkałam się ze sprzecznymi opiniami jakoby wino właśnie je obniżało. Dziękuję z góry za wasze odp!

Gość hm hmmm
duzo ruchu przede wszystkim!

Gość mała zawierucha
idź do lekarza a on już temu zaradzi - przepisze Ci jakies tabletki na podwyższenie ciśnienia itp., ja takie dostałam i dodatkowo jem Biofer (bez recepty) - zuje się super zmęzenie seność zaroty głowy odeszły w niepamięc :)

Gość hela bania
na niskie cisnienie -nie prochy!!!-nalezy przyjmowac wiecej płynow-po prostu pic wiecej

Gość mała zawierucha
niskie ciśnienie grozi w najgorszych wypadkach zapaścią a ruch w cale nie pomaga :( ja mam niskie ciśnienie pije dużo wody mineralnej ok 2-3 litry dziennie lubię sport ( typu pływanie bieganie granie w tenisa) i ruch (np. spacery z psem) ale to nie pomagało :o czułam się źle, dopiero lekarz mi pomógł :) dzięki temu czuję się ok

Gość mirena99
Jak na razie to bardzo jestem zadowolona z Simple Sanity. Mankiet dobrze jest tutaj uszyty, jak się napełnia powietrzem to nie aż do momentu w którym ręka zaczęłaby boleć, pomiar zaczyna się już przy napełnianiu.

Gość verta
Dość dużą pamięć wyników z datami ma mój Simple, zawsze można sobie sprawdzić jak się ciśnienie zmieniało w czasie.

Gość gość
Nam się udało w dobrej cenie kupić aparat Simple ostatnio, polska firma Sanity, 3 lata gwarancji a kosztował niecałe sto zł.

Gość gość
Na prezent dla dziadków czy rodziców nadaje się Senior, jest zrobiony pod osoby starsze, sterowanie jest uproszczone, moja babcia to ma i chwali ;>

Gość gość
Polecam Simple łatwo sobie można tutaj z mankietem poradzić przy nakładaniu, nie podwija się, nie uwiera.

Gość gość
Można sobie łatwo poradzić z podłączeniem do ramienia SmartCardio bo kabla nie ma ktury by się gzieś plątał itp. polecam!

Gość gość
Duże okazje na swoje przyrządy ma Sanity od jakiegoś miesiąca z tego co widzę, sama się załapałam na SmartCardio i pulsooksymetr DuoControl w dużej promocji, ciśnieniomierz jest o tyle fajny że nie ma kabla, tylko od razu mankiet przylega do aparatu

Gość gość
Super jest SmartCardio, wyświetlacz rewelacja, widać wyniki jak na dłoni, jasny ekran, nie trzeba się męczyć przy odczycie

Gość gość
Picie większej ilości wody mineralnej gdy czujesz, że ciśnienie spada. Tak poleciła mi kiedyś pielęgniarka, naprawdę działa.

Gość gość
Nie mam problemów przy pomiarze przez ciśnieniomierz Simple w tym sensie nie mam problemów że mankiet ręki nie dociska na siłę aż boli, a to się zdarza w automatach, albo w każdym razie kiedyś się zdarzało często

Gość gość
Myślę, że Simple będzie w sam raz. Nieduży, lekki, nieskomplikowany jeśli chodzi o zapięcie mankietu, nie wypacza wyników.

Gość gość
Podpowiadam Simple z wielu powodów ale najważniejszy dla mnie jest taki że nie ma problemu z bólem ręki od mankietu...a to jest często wielki problem ciśnieniomierzy.