Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jadwiga

gdzie można ochcić dziecko w Lublinie?

Polecane posty

Widzę, że tu same święte (święci), którzy grzechu w swoim życiu nie zaznali...

Gość ewelinea
Mój ksiądz tez nie wziął nic.ja jestem katoliczką, mam ślub i dziecko ochrzczone.

Gość ewelinea
cytat: Widzę, że tu same święte (święci), którzy grzechu w swoim życiu nie zaznali... nie mów o świetych, o grzechu, o rzucaniu kamieniami, mów o tym ,że katolik jak jest katolikiem to bierze slub koscielny. Nie zmieniaj tematu.I uspokuj sie.

Gość bierz dziecko....
a jaki zwiazek ma slub rodzicow z chrztem dziecka? przeciez to ksiedzu powinno zalezec na tym, zeby dziecko zostalo ochrzczone. no chyba, ze stwierdzil, ze jego parafia jest juz i tak duza, ze nie potrzebuje nowych owieczek. przeciez to on grzeszy, stajac dzieciakowi na drodze do Boga!

Gość katoliczki z was ahaaa
jestescie jak czuć nie katoliczkami skoro sie burzycie.

Gość UUUUUUUUUUUUUUUU
Jestem katoliczką,mjam kościelny,moje dzieci są ochrzczone.Nie oceniam jednak innych i nie potępiam bo żyją inaczej niż ja.To oni będą za to odpowiadać przed Bogiem- nie ja ani Ty.I dalej uważam was za mochery.

ksiądz nie grzeszy, chce nawrócić rodziców dziecka

Gość bierz dziecko....
on nie nawraca on wymusza i szantazuje a to jest DUZA roznica!

do UUUUUUU- ktos kto ma slub kościelny jest mocherem?:D doczytaj lepiej bo masz wąską wiedzę na ten temat.

O ciekawe, może mi dacie namiary do tych księży, którzy nic nie biorą i jeżdżą trabantami sprzed 20 lat, bo przecież nie mają z czego sobie kupić nowych....teraz kapłaństwo w większości wypadków to praca jak każda inna, dobrze płatna praca. Przyjdzie Ci taki raz do roku, wysępi, jeszcze zapisze na kartce, jak spis cudzołożnic, kto dał więcej....Wymyślają w tych kościołach takie bzdury, że niedobrze się robi, jak napisałam wcześniej toleruje tylko zakonników, bo im tak nie odbiło.

Gość bierz dziecko....
popieram ivvke! jadziu jeszcze raz: szukaj zakonnikow oni ci ochrzcza dziecko z usmiechem na twarzy!! braciszkowie sa spoko!!!

Gość UUUUUUUUUUUUUUUU
Dla mnie jesteś mocherem.Tak jak oni potępiasz tych co nie zyją tak jak ty.

ivvka- czemu sie tak oburzasz?:D Mie umiesz uwierzyć ze ksiądz w niektórych parafiach nie pobiera opłat? To postaraj się zrozumiec bo mój tez niechciał nic ale wcisnełam mu kilka złotych w kopercie.Jednak cennika niema, i nie mówił nawet aby dawac co łaska. Ja jednak postanowiłam sama dac.

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUUU
Musze faktycznie doczytac co oznacza słowo Mocherowy Beret mo mam słabą wiedzę i sie kompromituje tutaj. przykro mi.

Kościół jest skorumpowany jak każdy inny urząd w polsce, ja zdania nie zmienię. Będę żyć w zgodzie ze sobą i Bogiem, ale księży omijam wielkim łukiem, bo taka drabina do nieba mi nie potrzebna...

Gość UUUUUUUUUUUUUUUU
No i po co się podszywasz?Ty masz swoje zdanie - ja swoje!!!!!!

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUUU
ivvka racja- tylko bez tej drabiny do nieba nie dojdziesz.Musisz wiedziec ze ksiądz to posrednik między toba a Bogiem i jak on nie da ci rozgrzeszenia i witaj w piekle

Gość UUUUUUUUUUUUUUUU
No nie mogę---a od kiedy to księża decydują kto pójdzie do nieba a kto do piekła:-D

Pośrednikiem może być każdy człowiek, który wierzy i Cię wysłucha...Tak naprawdę to kościół i wiara to temat rzeka, bo jest tyle rzeczy, które zaprzeczają sobie nawzajem..., że życia by nam nie starczyło na debatę, szczególnie, że są katolicy i katolicy....z tego co widzę to brakuje jednej rzeczy katolikom, bycia nimi na codzień, tolerancyjnymi i bezinteresownymi....tu na tym forum wyjawia się potępienie....a Jezus nie potępił Marii Magdaleny mimo, że była prostytutką...

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUUU
niestety czynam sie podoba czy nie to Jezus wysłał na ziemię księży by "komu odpuścicie tym sa odpuszczone." tak więc od księdza zalezy niestety czy ci wybaczy czy nie. Nie pójdziesz do nieba jak nie masz sakramentu pokuty. Więc do księdza marsz.

Idź do kurii i biskupa a nawet Gazety . To skandal w dzisiejszych czasach. Wraca średniowiecze: samobójców pod płotem zakopmy! a czarownice na stosie palmy. Ot co !!!! PS. Wiedziałam że lublin to prowincja

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUUU
Jezus nie potępił Magdaleny bo była prostytytutka. Tylko szkoda ze z was tacy niedouczeni katolicy. czytajcie więcej. jezus był facetem, zdrowym i tez korzystał z jej usług i potem był z nią związany. A siegając szerzej tylko o tym nie mówi się w kościele mieli córkę. Radzę szerzej sie tym zainteresowac.

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUUU
Lublin to nie prowoncja , tam jest KUL, stamtąd wywodzi sie welu księży, to bardzo katolickie miasto. Nie dziw się ze jej dziecka nie chrzczą jak slubu nie mają.

Gość UUUUUUUUUUUUUUUU
Widzę,że u ciebie Biblię zastąpił"kod Lenoarda da Vinci":-D:-D:-D

Gość noniemogecozaciemnogrod
a nawet jezeli jedno z rodzicow nie jest katolikiem... i nie chce rezygnowac ze swojej wiary dla przedstawienia slubnego? a jezeli jednak matka albo ten ojciec przekona, ze chce zeby dziecko bylo katolikiem, to co? kosciol powinien sie cieszyc z nowego czlonka kosciola i nie robic nikomu laski, Jezus nie takie rzeczy wybaczal, nawet łotrowi na krzyzu wybaczyl! ech, kolejna rzecz za ktora nie uznaje kosciola jako instytucji... czarna mafia.

Gość Jadwiga
bardzo dziękuję za wsparcie wiem, że łatwiej ochrzcić dziecko będąc w związku, gdzie jedno z małżonków/partnerów jest po rozwodzie bo są wtedy "przeciwskazania" do zawarcia zwiazku kościelnego i chrzest moze się odbyć u nas było inaczej nie mam siły opisywać dlaczego nie ma ślubu kościelnego i jesli ktoś uwaza, że ma obowiązek i ochotę mnie zganic, to ekran przyjmie wszystko ja tego nawet nie zamierzam czytać, więc dla osoby piszacej to czysta retoryka swoje wysłuchałam, trzymajac uśmiechnięte dzieciątko na rękach a łzy same mi kapały, gdy słuchałam kazania o grzechu w jakim żyjemy spróbuję u zakonników dzięki za podpowiedź:)

Gość zwalcz grzech
Jadwigo a ty nadal uwazasz nie zyjesz w grzechu? nie rób szopki z zakonnikami ale zacznij zwalczac grzech od siebie.

Gość okropny heretyk
Po pierwsze - chrzest niemowląt jest niebiblijny i całkowicie bezwartościowy jako akt wiary osoby, która go przyjmuje (czyli niemowlęcia), więc nie ma powodu do desperacji, że się nie odbył. Po drugie - nawyraźniej księża lubelscy, jako najbliżsi źródła wiedzy teologicznej (czyl KUL) już zaczęli tę myśl upowszechniać w łonie KK jako pierwsi. Po trzecie - w pewnym dobrze mi znanym, warszawskim zborze protestanckim odwołano w tym roku nabożeństwo bożonarodzeniowe, bo pastor bierze urlop świąteczny i jedzie na narty. Wniosek - tylko zdrowy rozsądek może nas wszystkich uratować. I pies j..ał kler wszelkich wyznań! Kafeteriuszkom i kafeteriuszom wszelkich wyznań życzę WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!

poskarż się w Archidiecezji Lubelskiej Wikariusze generalni: bp dr Ryszard Karpiński, tel. 0-81/534-61-36 (tel. w. 367) bp dr Mieczysław Cisło, tel. 0-81/534-61-45 (tel. w. 321) bp dr Artur G. Miziński, tel. 0-81/532-39-54 (tel. w. 325)

Gość Niestety taki jest ...
koscioł katolicki - zakłamanie i obłuda, a tak walczą o dziecko poczęte ... szkoda słów. moja znajoma tez miala ten problem, bo w parafii ksiadz nie chcial ochrzcic dziecko więc poszła do innego proboszcza z innej parafii i ten się zgodził :-D Więc moze spróbuj ...