Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keroppi

tabletki Antykoncepcyjne a dzidzius

Polecane posty

Gość keroppi

witam! Zapewne poruszam ten temat po raz kolejny,ale chcialabym się zapytać dziewczyn które brały tabletki czy miały problem póżniej z zajściem w ciążę. Ja od blisko 5 lat biorę Harmonet niedługo wychodze za mąż,zapewne nie będziemy od razu się starać o dzidziusia,ale za jakiś czas napewno, Chciałabym wiedzieć czy jest okres czasu na jaki organizm kobiety ponownie powinien sie przygotować,żeby nie zajść w ciąże od razu po odstawieniu tabletek - by dziecko urodziło się zdrowe?? Czy są problemy z zajściem w ciązę po tabletach?? Jeśli chodzi o mój stan zdrowia, tabletki znośzę bardzo dobrze.Mój lekarz twierdzi że przerw nie 3ba robić o ile nie planuje się ciązy. Podobno po odstawieniu tabletek czasem łątwiej zajść w ciązę. Prosze o jakieś rady

Mi lekarz zalecał po odstawieniu 2-3 cykle odczekać i potem zacząć starania. Chodzi o to aby organizm nabrał właściwego rytmu. Złożyło się tak, że zaszłam od razu w pierwszym, ale mój gin stwierdził, iż to nie jest jakiś wielki problem. Mój syn urodził się zdrowy:)

a ja po tabletkach wogole mam wszystko rozregulowane, cykle mam teraz 40dniowe i watpie by jajeczkowanie bylo. Bralam cilest 4 lata

Gość ewikka
asiek 78 z tego co piszesz było ci kompletnie obojetne czy dziecko sie urodzi zdrowe czy nie, wiedziałas ze powinnas odczekac dla bezpieczenstwa 3 cykle ale ty odrazu zaszłas w ciaze, dla mnie to nieopowiedzialnosc, jeszcze piszesz syn urodził sie zdrowy ......na szczescie chyba dla ciebie po co zachodzic odrazu nie lepiej zaczekac te kilka mies dla swoetego spokoju, no chyba ze ty lubisz czuc na maxa adrenaline przez 9 miechów

Nie, nie było mi to obojętne, po prostu tak się stało i już. Akurat bardzo odpowiedzialnie podchodziłam do ciąży i przygotowania się do niej wcześniej, więc ten atak na mnie nie jest w porządku. Choć nie powinno mnie to już tutaj dziwić :o Po odstawieniu tabletek nie chodzi o to, że dziecko może urodzić się chore, ale głównie o to, aby organizm się ustabilizował, czyli np. nie doszło do podwójnego jajeczkowania, itp. Sporo na ten temat czytałam i rozmawiałam z lekarzem To ciekawe co mają zrobić kobiety, które zachodzą w ciążę w czasie brania tabletek - jakoś to też się zdarza.

To, że napisałam o zdrowi to chodziło mi o pocieszenie innych, którym się tak zdarzyło. Wiele kobiet jest z tego powodu załamane. Zostałam zrozumiana zupełnie odwrotnie ...

Gość ewikka
to nie atak, ale stwierdzenie faktu jak to sie tak stało, ja jak wiem ze mam dni płodne a wiem ze powinnam poczekac po odstawieniu tabl to nie wspołzje sumienie by nie dało, dla mnie to niezrozumiałe zachowanie, po co tak zrobiłas mogło sie to skonczyc źle. wiesz ile jest w organizmie roznych swinst po odstawieniu tabl chyba nie, jak mozna odrazu zachodzic w ciaze, o to swiadomie, mnie nawet zapewnienia lekarza ze nic sie nie staanie NIE PRZEKONAŁYBY, lekarz to nie bog i tez sie myli a w tych czasach zasadniczo czesto. chyba ze nie wiedziałas ze stosunek moze sie skonczyc ciaza to cie usprawiedliwia....smiech

Poznałam twoje zdanie, a ja już skończyłam - mam zasadę: nie wdaję się w przepychanki tutaj:) Bez urazy ;)

Gość keroppi
Troszke zostałam uspokojona. Ostatnio dużo zaczełam czytać na ten temat i jestem przerażona. Ogólnie teraz trudniej zajść w ciążę, gratuluję wszystkim kobietom które tak dzielnie znoszą oczekiwanie:) Chcę się przygotować do roli mamy. najgorsze jest to że każdy lekarz twiedzi naczej i nie wiadomo komu wierzyć. Czekam na dalsze doświadczenia innych kobitek:)

Gość ddum
ja odstawiłam tabletki dokładnie rok temu (w połowie grudnia), o dzidziusia zaczelismy sie starac od kwietnia (do kwietnia stosowaliśmy inne zabezbieczenia zeby odczekać kilka cyklów).udało nam sie za 1 razem (tzn. juz w kwietniu zaszłam w ciążę) i teraz czekamy na nasze kochane maleństwo, które ma sie urodzic już w styczniu.pozdrawiam.

w pierwszą ciążę zaszłam po 3 miesiącach od odstawieniu anty. Potem znów wróciłam do pigułek, ale zapragnęliśmy kolejnego dzidziusia i po 5 misiącach po odstawieniu, a 3 miesiącach starań zaszłam w drugą ciążę.

Gość po cholere zakładasz ten
sam topik na różnych forach??? iel osób musi Tobie odp byś przestała sie powtarzać?

Gość keroppi
Mnie to nie przeszkadza:)Jeli Tobie tak to nie czytaj:)

Gość jak może tobie to
przeszkadzać jak sma te durne topiki zakladasz

Gość ach te tabsy
lekarze dla swietego spokoju zalecaja odczekanie okolo 3 miesiecy poniewaz: 1) cykle moga byc bezowulacyjne - a po co kobieta ma sie stresowac ze nie moze zajsc - bo przeciez my tak chcemy wszystko od razu, 2) moze wystapic owulacja mnoga - a ciaza blizniacza nie jest czyms naturalnym dla czlowieka - slowa mojego lekarza. Mi osobiscie powiedzial ze jak zajde odrazu po odstawieniu tabletek to absolutnie nic sie nie stanie!!! Wiec niech autorka tekstu nie pisze o innych paniach ze sa nieodpowiedzialne bo nie czekaly z kalendarzem wyznaczonego czasu... bo nie ma takiej potrzeby ja osobiscie zaszlam w 3 cyklu i mam zdrowe dziecko.

Gość keroppi
to dobrze:)czekam na dalsze opinie:)dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi

Gość keroppi
odświeżam topik:)

Witam!! Z męzem staralismy sie o dzidziusia 3 lata po odstawieniu tabletek. Bralam Mercilon i potem tak mi sie wszystko rozlegulowalo ze szok. Po 3 latach zaszłam w ciąze i mamy juz malutka Milenke urwiska hehehe. Pozdrówka🌼