Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uLalulaa

wiecie ze za 6 lat bedzie koniec swiata? kalendarz majów sie konczy

Polecane posty

Gość . . .
...??? kobieto odczep sie...mas zprawo ukazac swoje zdanie a ja swoje? ja sie nie zgadzam z twoim a ty z moim wiec dlaczego ja mam spadac a nie ty? ktos to przepowiedzial??? :-/ wiesz skoro uwazasz ze racje ma wiekszosc to wroze ci długie i szczesliwe zycie...;-P sory jesli cie urazilam ale ty urazilas mnie...

XVI-sto wieczny toskańczyk Giovanni Pico della Mirandola pomylił się przepowiadając koniec świata na rok 1994. Nowojorski farmer William Miller pomylił się twierdząc, że świat zniknie 14 marca 1864 roku. Lee Spangler z Pensylwanii mylił się zapowiadając Sąd Ostateczny na rok 1908. Charles G. Lang z Kaliforni - przywódca istniejącej do teraz sekty Pozostałości Kościoła Bożego - mylił się przepowiadając rozpoczęcie Sądu na godzinę 17.33 21 września 1945 roku. Chrześcijański Kościół Apostolski czterokrotnie w latach 1925 - 1935 przekładał ostateczny termin końca świata. Brat Enan, ze 110-cioma członkami swojej sekty, oczekiwał sądnego dnia w górskim namiocie 14 lipca 1960 roku. Wg Kościoła Misyjnego Davera ostateczna zagłada miała nastąpić 10 października 1992 roku; następnego dnia przywódca sekty stwierdził, że: Jezus nie przybył w terminie. Też w 1992 roku, rozczarowało się ok. 20 000 wyznawców związku wyznaniowego Dami, oczekujących końca świata na stadionie w Seulu. Wg koreańskiego pastora Lee Jang Lim - przywódcy Kościoła Tami - Chrystus miał wrócić na ziemię 28 października 1992 roku i zabrać 144 000 wybranych do raju. Świadkowie Jehowy zapowiadali Armagedon kolejno na rok: 1914, 1915, 1918, 1925, 1932, 1935, 1941, 1975. Św. Marcin z Tours pomylił się zapowiadając nadejście antychrysta w roku 380; biskup Florencji Raineri - w roku 1080; Vincens Ferrer - w roku 1412; Josephine Lamartine z Lorrain - w roku 1900. Wyznawcy islamu, za prorokiem Muhammadem, twierdzili: Nadejdzie Mahdi (wybawiciel końca dziejów) albo islam upadnie, kiedy człowiek przespaceruje się po Lampie Nocy (Księżycu). Podobno astronauci Apollo 11 wylądowali na Księżycu w 1969 roku, Mahdi się nie pojawił, islam nadal wyznaje ok. miliard ludzi.

Gość to skoro taka madra
ale powiedzcie jedno ..nie pytajcie o to czemu majowie nie przepowiedzieli konca swojej cywilizacji bo oni po prostu zrobili kalendarz ktory konczy sie na tej dacie to naukowcy wyznaczyli ta date jako czas w ktorym przekierunkuja sie bieguny a co za tym idzie bedzie olbrzymia ilosc kataklizmow bo w pewnym momencie nie bedzie na ziemi grawitacji

Gość . . .
Według naukowców w historii naszej planety zdarza się to od 1 do 5 razy na każdy milion lat, a ostatnie miało miejsce ok. 780 tysięcy lat temu. Szacuje się, że kierunek pola magnetycznego utrzymuje się przez ok. 7000 lat. Rozbieżność czasu zmian w zależności od długości i szerokości geograficznej jest bardzo duża, co powoduje powstawanie wielu biegunów ulokowanych w różnych miejscach.Według niektórych naukowców proces ten trwa obecnie i przy zachowaniu obecnego tempa zmian, pole magnetyczne Ziemi zaniknie na bardzo krótki czas około roku 4000, inne źródła szacują, że proces ten zakończy się około roku 3000 Zrodło wikipedia....zreszta nawet calkowity zanik pola magnetycznego nie doprowadzi do skonczenia swiata...to wszystko co wiem na temat tego zjawiska...jesli macie jakies inne informacje dawajcie bo w archeologii wyszukujemy zabytki metoda magnetyczna wiec warto wiedziec o wszystkich newsach...:-)

Gość to skoro taka madra
tak ale doprowadzi do kataklizmow: hurgany powodzie, jednym z nich bedzie olbrzymia fala tsunami.... pamietajmy ze rozwie dobrze mozemy znalezc sie pod ziemia jak atlantyda

Gość . . .
atlantyda???Atlantydę jako jedyny opisał Platon. Jako swoje źródło podał ustną tradycję przechowywaną w ateńskim rodzie Solona, a on ponoc usłyszal ja od jakiego egipskiego kapłana...raczej nie istaniala...chociaz z Platonem z reguły sie nie kłuce. sluchaj na ziemi od dawien dawna sa katastrofy i do konca swiata nas to nie doprowadziło. nie wiem jakos to wszystko do mnie nie dociera...zreszta dam sobie juz chyba dzisiaj spokuj bo sie czuje jak prokurator na sali sądowej-nic mi sie nie podoba :-)

Gość Grim Ripper
Dwa mądre cytaty: "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."-Sami_wiecie_kto "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."-Lem To tyle o ludziach którzy nie mają zielonego pojęcia o Fizyce,Astronomii,Matematyce i Archeologi a zachowują się jakby pozjadali wszystkie rozumy bo przeczytali coś o jakiejś pseudonaukowo-mistyczno-spiskowej teorii. Szkoda tylko, że cierpi przy tym prawdziwa archeologia bo od tej pory wszelkie publikacje dotyczące np.dotyczące "zagadki oriona" będą z góry dostawały łatkę "oszołomów od końca świata"

Gość . . .
gdybys nie zauwazyl nie czepialam sie zadnego oriona tylko majów. jesli uwazasz ze podreczniki akademickie to bzdury i jakies teorie spiskowe to skocz na uniwerek i zloz skarge bo ja niczym innym sie nie podpieram, nie twierdze tez ze zjadłam wszystkie rozumy, wiec jesli masz jakies argumenty to ja podaj...ot tak i poprostu

Gość . . .
gdybys nie zauwazyl nie czepialam sie zadnego oriona ani innych przedstawionych tu teorii (bo o zadenj z nich nie mam pojecia) tylko majów i tego dlaczego uwazacie ze koniec ich kalendarza to koniec świata. jesli uwazasz ze podreczniki akademickie to bzdury i jakies teorie spiskowe to skocz na uniwerek i zloz skarge bo ja niczym innym sie nie podpieram, nie twierdze tez ze zjadłam wszystkie rozumy, wiec jesli masz jakies argumenty to ja podaj...ot tak i poprostu

Gość Grim Ripper
Dżisys... pisałem o twoich przeciwnikach :) 🌼

Gość Grim Ripper
czyli do 'to skoro taka madra' i ' uLalulaa'

Gość Koniec świata
Eeee... Jak będzie powódź to bosko, bo ja nadal nie umiem pływać! A już drugi rok się uczę:):):)

Gość . . .
ah zle zrozumialam, poprostu nikomu sie tu nie podobaja snute przezemnie teorie :-) przepraszam :-) ja spadam nie bede was juz wiecej denerwowac, przynajmniej dzisiaj :-D

Gość Erich Faller
ekhm..od czego by tu zaczac...ciesze sie ze tu zajrzalem, dawno sie tak nie usmialem:D, ciagły prąd magnetyczny? a cóż to za wynalazek? pole magnetyczne przeciążone? a jak można przeciążyć pole magnetyczne? hehe, ciekawe co by na to powiedział Faraday, Kirchoff i inni. "Olbrzymie krótkie spięcie z super śmiercionośnymi efektami." Pachnie mi tu scenariuszem z Los Angeles, super smiercionośne, hehe,to to nie takie zwykłe śmiercionośne? to pewnie zabija bardziej:), albo każdego po 2 razy:). Co dalej...rdzeń ziemii się przesuwa, tak? "ziemia zacznie się obracać w przeciwnym kierunku",dobre:), był taki film, "Superman", koleś sprawił że Ziemia zaczęła sie obracać w przeciwnym kierunku, tylko że wtedy czas zaczął się cofac:), może tak będzie i teraz?:) a zewnętrzna skorupa Ziemii opadnie?hehe a gdzie? nie powiem już nic na temat astrologów co to wszystko wiedzą i zasłaniają sie "nieprecyzyjnością" horoskopów:D, to mi przypomina teksty cyganki co się po rynku włóczyła:) Co dalej:"Ten tajemniczy lud zamieszkiwał Amerykę Środkową i w zasadzie nie wiadomo, skąd się pojawił i jak zniknął." Nie wiadomo skąd się wziął? A skąd się wzięli europejczycy? Japonczycy? M ongołowie? Pigmeje? Wszystko to jakies takie tajemnicze też. A jak zniknął? Baili ludzie im pomogli, cywilizacja europejska, broń palna... Hmm...nie wiem ile Majowie wiedzieli na temat aktywności, hiperaktywności Słońca fizycy wiedzą jak się zachowuja gwiazdy wielkości naszego Słońca. Tak sobie czytałem i czytałem i myślałem że się nie dam już niczym zaskoczyć..do momentu gdy przeczytałem o tym, że zaniknie grawitacja na Ziemi...Matko Przenajświętsza! Ten ktoś nie wie chyba o czym pisze,toż to Einstein się w grobie przewraca:), grawitacja proszę Ciebie, to jest siła, z jaką oddziaływuja na siebie ciała fizyczne posiadające jakąkolwiek masę(Einstein mówił o zakrzywianiu przestrzeni ale nie będę komplikował:), nieważne czy się obracaja w jedną czy drugą stronę, czy się zapadają czy nie, czy chulaja kataklizmy czy panuje spokój, póki Ziemia jest Ziemią, jest kulą materii w przestrzeni poty będzie istniała na niej grawitacja. Nawet gdy zginie całe życie, gdy zatrzyma swój bieg, bedzie tylko suchą, pusta skałą, bedzie przyciągać, będzie na niej grawitacja. Amen. Tak na koniec, rezerwuje sobie ten temat na zły humor, jak przeczytam to od razu mi się polepszy:) studentko archeologii, dobrze piszesz:)

Gość dupowlaz
i co, ku**a, z tego ??!!!!!!! ja pytam... niech bedzie, patafianie jeden !!!! jeszcze taki mnie bedzie podminowywal...grrrr....

Gość Erich Faller
Przepraszam, tam powinno być "hulają":)

Gość Erich Faller
z to z tego że nie wiem jak można takie głupoty pisać, tymczasem zajmij się tym co ci wychodzi najlepiej, tym co sugeruje twoj nick:)

Gość Erich Faller
no chyba ze nie pisales do mnie, w takim razie sorki:)

Gość studentko archeologi jesli
jestes taka madra to dlaczego nie wiesz ze KŁÓCIC nie pisze sie KŁUCIC tylko KŁÓCIC

Gość a ja tam w to nie wierze
będzie co bedzie ale nie dajmy sie zwariowac

\"wiecie ze za 6 lat bedzie koniec swiata? kalendarz majów sie konczy \" No to zacznie sie kalendarz guciów;)

Gość yyy koniec świata
No to jak najwięcej cieszcie się życiem ! Jazda uprawiać sex, balować, i pić na potęgę ! Bądźmy gotowi na ten dzień ! Nie żałujmy niczego ! :P

Gość uLalulaa
Ziemia krąży wokół Słońca, Układ Słoneczny krąży wokół innej mgławicy, czy galaktyki, czyli jednym słowem wszystko jest w ciągłym ruchu. Według niektórych naukowców zbliżamy się powoli do Jądra Wszechświata lub jak inni to mówią, do "obszaru gdzie występuję zmienne pole elektromagnetyczne od ziemskiego", co w istocie spowoduję trzęsienia ziemi, powodzie i inne zmiany klimatyczne na niespotykaną skalę. Wystąpią seryjne kataklizmy i niewiele ludzi to przeżyje, jeśli jacyś przeżyją.

Gość uLalulaa
Astronomowie twierdzą, że nasza planeta jest w wiązce silnego promieniowania z centrum galaktyki, a to zawsze powoduje erupcje planety, zmiany klimatyczne, magnetyczne (przebiegunowanie

Gość uLalulaa
Na północnej osi obrotu Ziemi znajduje się pokrywa lodowa o grubości dochodzącej do ok. 4000m, stanowiąca największe na planecie zasoby słodkiej wody, czyli masa ogromna. A jak wiadomo klimat powoli się ociepla, lody nierównomiernie się topią, zostaje powolutku zachwiana równowaga i oś wirowania coraz bardziej odchyla się od osi symetrii. Powoduje to przyśpieszone przesuwanie się bieguna geomagnetycznego Ziemi, który obecnie znajduje się niedaleko Thule - 78°30'N, 69°W . Geofizycy zajmujący się przebiegającym procesem wyliczyli że nagły przeskok bieguna magnetycznego może nastąpić w maju 2012 roku. Może nagle ale nie musi. I to stąd właśnie mamy nasilające się od kilku lat powodzie, trzęsienia, nagłe zmiany klimatyczne, wkrótce pewnie dojdą erupcje wulkanów.

Gość uLalulaa
Po prostu w pewnym momencie może nagle diametralnie zmienić się klimat, Pewnym jest że nie będzie to zupełnie bezbolesne dla ludzi. Dla naszej planety takie zmiany to żadna nowość - zachodziły wielokrotnie, ale dzieje się to po raz pierwszy w historii w miarę cywilizowanej ludzkości.

Gość uLalulaa
Według naukowców co 11 500 lat dochodzi do zmiany biegunów ziemi. Co wywołuje kataklizmy na niespotykaną skalę. Tak twierdzą zarówno klimatolodzy jak i geofizycy. Zastanawiający jest fakt, że od roku w jednym ze specjalnie przygotowanych schronów Amerykanie gromadzą książki ze wszyskich dziedzin wiedzy. Jest to spowodowane tym, że przy zmianie pola elektromagnetycznego wszystkie nośniki elektroniczne ulegną zniszczeniu. Odtworzenie cywilizacji bez niezbędnej wiedzy byłoby niemożliwe. Okazuje się że, gdyby doszło do zmiany biegunów oprócz kataklizmów wszystko to co dzisiaj uznajemy za normalny element naszego życia codziennego przestanie istnieć. Wyobrażacie sobie życie bez prądu?

Gość sorry ale wasze umysly sa
bardzo ograniczone kur**a ziemia to nie jest pepek swiata wiec sobie pomysle ze z tego czy z owego nagle moze przestac istniec! wystarczy ze jeb*nie w nas asteroida !! myslicie ze kaczor stanie przed wami i wyglosi wam oredzie ze za 6 lat bedzie koniec?? nikt wam tego nie powie dalej bedzie sobie zyc swoimi problemami az przyjdzie wielka fala i was zmiecie..ludziki jestesmy jak bakterie we wszechswiecie