Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djkafasj

czy tabletki anty mogą zaszkodzić ewentualnie występującej już ciąży?

Polecane posty

Gość djkafasj

czy tabletki anty mogą zaszkodzić ewentualnie występującej już ciąży? Chodzi mi o to, że gdy nie wiedząc, że jesteśmy już w ciąży, dalej bierzemy tabsy, nawet już ponad miesiąc, bo jak wiadomo czasem nawet 4 miechy w czasie ciąży ma się okres. A nawet całą ciąże miał u mnie ktoś z rodziny. Ale do rzeczy: czy tabletkii mogą zaszkodzić zarodkowi/płodowi? Bo przecież pierwsze 3 miesiące ciąży są najważniejsze do prawidłowego rozwoju dzieciątka. Proszę o pomoc jeśli ktoś wie.

Gość strzyga__
oczywiście że mogą!

Gość djkafasj
czy ktoś z Was słyszał już o takich przypadkach?? I jak się to dalej potoczyło??

przez te 4 miesiące z \"okresem\" miałabyś już i tak oiinne objawy ciąży,ktore by cię niepokoiły więc na pewno poszłąbyś do lakarza szybciej nie martw sie na zapas

Gość djkafasj
jasne... nie zawsze rozpoznaje się objawy ciąży, a zresztą każdy organizm przechodzi to inaczej

ale jakiekolwiek niepokojące objawy np. migreny czy bóle pęcherza i tak powinny skłonić odpowiedzialną kobietę do wizyty u specjalisty

ciąże bez żadnych przykrych dolegliwości należą do rzadkości poza tym, chyba chodzisz do ginekologa razna 3-4 miesiące, skoro bierzesz pigułki to musisz iść po recepty i na badnaie,on szybko by wykrył ciążę po zmianach w Tobie!

Gość djkafasj
rzecz w tym, że ja widzę u siebiie jakieś tam objawy, tylko nie wiem, czy nie przesadzam. Jutro rano zrobię sobie test. Tylko tak się zastanawiam, czy te tabletki nie zaszkdziły

Gość kitkamietka
a mialas jakies przygody po drodze? wymioty biegunki leki etc , zabezpieczalas sie dodatkowo prezerwatywa?

Gość djkafasj
właśnie boję się bo zapomniałam raz 1 tabletki i wziełam ją po ponad 12-godz. przerwie, a mianowicie po 19h. To była ostatnia tabletka z drugiiego tyg. brani tabletek, czyli prawie 3. tydzien. A w 3 tyg. jest najgorzej. (Tabsy biorę od 1roku i 3 mies.) Potem w nastetpnym opakowaniu w ktoryms dniu zobaczylam ze w opakowaniu "siedzi" tabletka z poprzedniego dnia. Ale jestem pewna, ze wzielam ja poprzedninego dnia, tylko przez pomylke wzielam je z zapasowego opakowania(nawet dzien tygodnia sie tam zgadzal) No ale fakt faktem 1 tabletke tam wczesniej zapomnialam.

Gość djkafasj
up up

Gość djakafasj
hej, to znowu ja, zrobilam dzis rano test i m ii nie wyszedl, chyba musze go zrobic w pierwszym dniu siedmiodniowej przerwy w braniu tabletek. Bo nie wyszla zadna kreska - ani ze jestem ani ze nie jestem w ciazy. Test niewazny. To poki co biore dalej tabsy, mam nadzieje ze nie zaszkodza:(

Gość djakafasj
dzieki za pocieszenie:)

ona nie miała typowych objawów ciążowych... zachorowała i brała antybiotyki jednocześnie z pigułkami :O wariatka :P też się zamartwiała ale lekarz jej powiedziała że jest bardzo niski poziom hormonów w pigułkach i raczej dzidziusiowi nie zaszkodzi :) więc nie martw się na zapas :)

Gość djakafasj
no wlasnie ja mam tez takie dla mloodych dziewczyn, to moje pierwsze tabletki - logest, sa o malej zawartosci hormonow wiec chyba nie powinno zbytnio byc to szkodliwe

Gość djakafasj
hehe

Gość djakafasj
kto wie, ale bardzo chcialabym miec dzidziusia:) Tylko jeszcze nie jestem tak gotowa, bo studia...