Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejkum

Pytanie pilne i wazne..

Polecane posty

Gość hejkum

Jestem nauczycielka. Ostatnio uczen lat 16 zaczął ze mną duzo rozmawiac, poszukał mnie na gg, prowokuje rozmowy, twierdzi że szuka bratniej duszy... Na poczatku traktowałam to na luzie, ale zaczynam się teraz zastanawiac czy nie popełniam głupiego blędu.... Pytanie powazne, uprzedzam.

Gość sonder
uczeń jest tylko uczniem i tak należy go traktować. jeśli zmieniłaś tę opcję wróć do początków. :P

Gość annanasek
nauczyciel uczen dwa swiaty i dobrze!!!!!!!!!! nie przekraczaj granicy!!! bo z tego moga byc same klopoty

hjkum:) ___ Witaj! I oczym on rozmawia z Toba? Bo mozna to odebrac w dwie strony albo mu sie podobasz albo faktycznie szuka w tobie bratniej duszy.

Gość hejkum
jakie kłopoty..? Może chlopak potrzebuje jakiejs pomocy, moze bada grunt czy moze zaufac.... jak myslicie..? No bo chyba niemozliwe by chodziło o cos nieprzyzwoitego... Mam 31 lat...

Gość hejkum
na razie gada do mnie o pierdołach.. muzyka, zainteresowania, to że jest troche samotny, że nie lubie szkoły... itd itp. Najgorsze że on sie tak otwiera tylko na gg, w szkole raczej trzyma się z dala....

a ty przypadkiem nie nazywasz się... kłopoty to moja specjalność ?

hejkum:) Podchodz z dystansem bo w dzisejszych czasach wszystko jest mozliwe nawet moze sie w tobie zakochac 16stolatek. Moze pochodzi z rodziny patologicznej i wiadomo jacy sa rodzice , nie zwracaja uwagi na dzieci i potem tak jest ze ONE szukaja innych kto by zwrocil na NIE uwage.

Gość hejkum
czy robie cos złego...?

Gość hejkum
nie jest z patologicznej na pewno, dobrze ubrany, normalny chłopak.. w szkole ma dużo przyjaciól ,ma ciekawe zainteresowania, jest lubiany, troche sie wygłupia na lekcjach, czasem musze go uciszac albo warknac na niego.. na gg zupełnie nie ta sama osoba....

Gość i tak....11
wiesz, bardzo możliwe że załozył się z kumplami że cię wyrwie (to się baaaardzo często zdaża) a może chce sobie w ten sposób uklady w szkole zapewnić?

hejkum:) Bo przez kontaktowanie sie z toba po przez GG jest mu poprostu latwiej. Tez mozesz przez GG WYDOBYC OD NIEGO O CO MU CHODZI I czego oczkuje od Ciebie.

Gość hejkum
jakie układy..? z mojego przedmiotu jest bardzo dobry, radzi sobie sam doskonale, nie mam pojecia co on się tak przyczepił...

na swoje pytania masz gotowe odpowiedzi to po co to całe pieprzenie pani psor ?

Gość jestem za tą opcją z wyrywem
pamiętaj, że dla 16 latka 31 kobieta nigdy nie będzie bratnią duszą! nie ma takiej szansy... najlepiej daruj sobie tą znajomość

Gość jestem za tą opcją z wyrywem
no jak nie układy to wyryw a ładna jesteś? o czym rozmawiacie? pewnie ma z kumplami niezły plew z ciebie...

Gość hejkum
ciekawa jestem w jakim wieku sa wypowiadajace sie tu osoby... Nie wiem, cos mi mówi żeby na razie pozwolic mu mówic, skoro ma taka potrzebe, moze sie okaże czy potrzebuje pomocy, czy to tylko głupia zgrywa... Nie podrywa mnie jakos bezpośrednio, po prostu sobie ze mna gada...

hejkum:) A moze Ty to sobe za bardzo do serca wzielas , chlopak moze naprawde Cie TYLKO LUBI fajnie mu se z Toba rozmawia. Kurcze a moze WY macie racje z tym WYRWANIEM?????

Gość hejkum
no chyba nie myslicie że ma szanse mnie jak to nazywacie WYRWAć...? POSZALEIśCIE???? jesłi tak jest, to sie srodze zawiedzie...

Gość feeefaa
Daj spokój tym rozmowom, bo z tego mogą być faktycznie tylko kłopoty bez wględu na to, o co mu chodzi. Też jestem nauczycielem i tez mam do uczniów podejście luźne, też czasami pusują do mnie maile i smsy. Ale zawsze staram się zachować dystans. Miło, grzecznie i na luzie, ale jednak zaznaczac granicę. A przekroczeniem jej dla mnie byłyby już takie pogaduchy na gg. Pamiętej, że to jest sieć, nie patrzysz komuś w oczy, bardzo łatwo powiedzieć za dużo. I co potem z tym zrobisz? A nawet jak chłopak ma problem, to sorry, ale do rozwiązywania problemów wychowawczych nie służy gg. To są cieńkie sprawy i szczerze mówiąc dziwię się, że mając tyle lat i pewnie spore doświadczenie w zawodzie tego nie czujesz.

Gość feeefaa
Hejkum, myśl trochę. Już sam fakt, że "gada z panią na gg" daje podstawę do przechwałek i dalszych konfabulacji.

Gość oleńka24
myślę,że nie powinnaś z nim rozmawiać na gg. jesteś nauczycielką, on uczniem. wszelkie pytania, problemy itd powinniście załatwiać w szkole.za rok też będę nauczycielem i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.

Gość hejkum
alez jest miło, grzecznie i na luzie! Fakt, że mam watpliwosci czy powinnam z nim gadac na gg, ale skoro to sa takie normalne zwykłe rozmowy, kótrych zreszta nie ukrywamy bo klasa wie że on ma mój numer gg i do mnie "wpada", i nikt sie tym jakos specjalnie nie podnieca z tego co widze... w szkole jest traktowany na równi z wszystkimi , a tak sobie mysle że skoro już ludzie wymyslli gg, to dlaczego nauczyciel nie ma sc z duchem czasów i równiez w ten sposób wychowywac czy po prostu być z uczniem w dobrym szczerym kontakcie...? ? ?

Gość oleńka24
poza tym nie wiesz o co mu chodzi.jak napisałaś on nie rozmawia z tobą w ten sposób w szkole. zatrzymałaś go kiedyś po zajęciach? zapytałaś o co chodzi? dlaczego do ciebie pisze a nie rozmawia w szkole? czy ma jakies problemy?

Gość hejkum
dlaczego mam wyskakiwac z taka agresją: o co ci chłopie chodzi...? Bo odpowie mi :o nic! I posadzi że jestem panikara i wariatka... Jakbym sie nie wiadomo czego z jego strony obawiała...

Gość oleńka24
16 lat to tzw."głupi wiek",nie znasz go tak jak jego rówieśnicy. nie wiesz co w nim drzemie. teraz rozmawia z tobą na luźne tematy a co kiedy poczuje,że to jest "ten czas" kiedy sobie może pozwolić na więcej? co ,jeśli będzie chciał później w jakiś sposób wykorzystać wasze rozmowy aby coś załatwić? jak się obronisz?

Gość hejkum
jeśłi poczuje ze stara się w jakikolwiek sposób wykorzystać nasza powiedzmy "przyjaźń" ( mocno powiedziane..) , natychmiast to zakończe.. Naprawde nie wierzycie w przyjaźn między uczniem a nauczycielką..? Czy to takie kosmiczne...?

Gość oleńka24
ale dlaczego z agresją? zapytać kogoś o co chodzi to nie znaczy od razu,że jest się agresywnym! przecież chyba rozmawiasz czasami ze swoimi uczniami o ich problemach.czy jesteś wtedy agresywna?

Gość oleńka24
widzę,że masz wielkie serce co jest i zaletą i niestety czasem wadą w tym zawodzie. nauczyciel powinien oczywiście być przyjazny ale czy powinien być przyjacielem? uważaj bo może cię to wiele kosztować.

Traktuj go jak ucznia. Tak jak innych uczniów. To proste. :) Wiem, bo miałam/mam coś podobnego i nie daj się sprowokować!!! No, chyba że jesteś bardzo młodą nauczycielką, to masz prawo się zastanawiać co zrobić. A co zrobić? Jak wyżej. :)