Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fikuśniak

Europa, która nie chce mieć dzieci opuści karty historii

Polecane posty

Gość poprostu ludzie
wswzędzie są tacy sami i czy zażynają kogoś dla chrystusa, allaha czy jakeigoś azteckiego bóstwa którego nazwy przeciętny europejczyk nawety nie wymówi :P to im wszystkoi jedno. Ważne żeby było "po naszemu" i dało się zarobić, albo wypełnić jakieś religijne przykazanie

Gość kittfak
bądźmy szczerzy Islam zaatakował Chrześcijaństwo 2 razy w przeszłości. Najpierw w wiekach VII-IX zaatakowali Arabowie, potem XV-XVII Turcy. Pierwszy atak pozwolił im zabrać chrześcijanom kupę ziem, można powiedziec, że chrześcijanie odbrali im tylko Hiszpanię i Sycylie i przejściowo Palestynę. Drugi atak został skuteczniej odparty bo Islam zabrał Chrześcijaństwu tylko Stambuł i Wschodnią Trację oraz zislamizował część Bośni. Czy zaatakują nas po raz trzeci ? Czy ataki na WTC, w Hiszpani i Londynie to preludium kolejnego dżihadu przeciw cywilizacji chrześcijańskiej ?

Gość kittfak
chrześcijańską Hiszpanie Arabowie zabrali chrześcijanom w VIII wieku ale w połowie XI wieku ruszyła chrześcijańska rekonkwista i di końca wieku XV odbito z rąk Arabów całą Hiszpanie. Chrzescijańsja Sycylię Arabowie podbili w IX wieku ale stokilkadziesiąt lat później odbili ja Normanowie. Palestynę chrześcijanie odzyskali na krótko dzięki wyprawom krzyżowym. Islam trwale zabrał chrześcijaństwu całą Afrykę Północną, Bliski Wschód i Azję Mniejszą oraz swego czasu jedno z najpiękniejszych miast świata Konstantynopol. Pytam tych co krytykują chrze ścijan czy są tego świadomi ? Czy znają na tyle historię by nie dać się omamić kłąmstwom lewicy i liberałów ?

Gość lawatka
islam to religia wojny - tak mawiał Adolf Hitler - i żałował, że Niemcy nie są muzułmanami.

Gość jajuński
tak czy inaczej jeśłi kobiety europejskie nie zaczną rodzić 2-3 dzieci to Europa kaputt !

Gość chłopcze co za durny topik
założyłeś. Ja myślę, ze kobiety nie chcą miec dzieci, bo to byłaby tragedia jakby sie "coś" takiego jak Ty im urodziło.

Gość fikuśniak
topik ma skłonić ludzi do zastanowienia się nad tym co mówi im Papież ... ale też wielu filozozofów i myślicieli wypowiada się podobny sposób. Z każdym rokiem takich głosów jest więcej - rośnie zanieokojenie przyszłością Europy, jak również stanem umysłów Europejczyków, którzy stali sie hedonistycznymi relatywistami.

Gość sarjolis
może lepiej powiedzieć, że były 3 ataki islamu na chrześcijaństwo: w wiekach VII-IX zaatakowali Arabowie w XI wieku był atak Turków Seldżuckich w wiekach XV-XVII Turcy Osmańscy innymi słowy Europa i Chrześcijaństwo ciągle żyłą w strachu przed agresją islamu !

Gość mariolka w.
jak czytam tych urodzonych wrogów cywilizacji europejskie, chrześcijaństwa i Kościoła to zastanawiam się jak Europa takie żmije na swoim łonie mogła wychować. To jakaś paranoja aby ludzie tak się wyrażali o najwspanialszej kulturze w historii, o własnej kulturze.

Gość mikulski stach
Europejczyk to brzmi dumnie !!!!!!!!

Gość ulkino
ja bym tych lewixcowych historykół i liberalnych politykół za jaja powiesił za to co zrobili kulturze europejskiej. Zeszmacili ją do cna, nauczyli nienawidzieć włąsnej historii i tradycji, wyzuli ludzi z ich tożsamości, zachęcili do nierodzenia potomstwa i na dobitkę ukradli im religię. I teraz stoimy bezbronni w obliczu agresji islamu ! Stoim bezideowi, niewierzący, niezdolni do poświęcenia, samolubni i ogłupieni ... i jak tu wytrzymać natarcie muzułman ?

Gość ciekawe naprawde
ja jakos specjalnie nie bede plakal po europie...widac taki jej los pisany. zreszta to smieszne :) ludzie sie glowia madrzy co to europa, co to za twor tak naprawde hehehe a wy sie tu boicie ze cos upadnie co nie wiadomo czym jest tak naprawde... rozumiem ze ktos powie ze Polsce grozi taki los...choc to tez dla mnie jako chrzescijanina nie jest tragedia zyciowa po prostu mam inne priorytety niz zachowywanie cywilizacji ktora sama pedzi ku zagladzie...czasem trzeba pozwolic czemus odejsc a co do muzulmanow...narody ktore tak powaznie traktuja religie i wiare niestety w zderzeniu ze zgnilizna moralna swiata zachodniego zwycieza...

Gość parówkarz
do "ciekawe naprawde" - jesteś zaplutym, głupim gównem. takich/-ie to trzeba wysyłać z Europy do Arabii. Tam jak ci utną kończynę albo głowę, jak cię ukamienują albo wytną ci łechtaczkę w dzieciństwie to poczujesz się jak u siebie w domu !

Gość ciekawe naprawde
coz...lechtaczki mi nie wytna hehehehe moge mnie obrzezac najwyzej ale rozumiem ze mam do czynienia z katolikiem najczystrzej krwi wiec na inne epitety nie liczylem :)

Gość ulkino
trzeba bronić eurpejskiej cywilizacji przed zalewem barbarzyństwa !

Gość patryszia
kocham europę ale lubię i dekadencję. Niby rozumiem, że dekadencja niszczy europę ale jak sie jej wyrzec ...?

Gość ulkino
patryszia, musisz chciec chciec zawalczyć o cywilizację europejską. Tylko tyle i aż tyle.

Gość hijak
dziewczyny rozmnażajcie się ! Licznie !!!

Gość rwący rycho
eupropci trza bronić rodzać i wychowując dzieci - tylko na tym froncie islam może nas zmóc.

Gość padalczyn
feminizm i geje zdemoralizowali Europejczyków spychając wspaniała cywilizację na krawędź katastrofy. Odnowę kultury należy rozpocząć od wykluczenia tych 2 grup. Inaczej będą mącić i knuć ...

Gość na pohybel
z feministkami !!!

Gość szatanos
odbytnicy na Madagaskar !!!

Gość kapuścik piotr
pamiętajmy też o losie chrześcijańskiego królewstwa nubijskiego - zostało zniszczone w średniowieczu przez muzułman. To dziwne, że europejczycy tyle gadają o tym jak skrzywdzili islam a tak naprawdę to islam skrzywdził i okradł chrześcijaństwo.

Gość lamelegoj
Europejki do rozmnażania marsz !!! To naprawdę jest przyjemne zajęcie, przynajmniej w początkowej fazie ...