Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewelaa

Jak przywrócić jednolity koloryt skóry??

Polecane posty

Zimą moja cera wygląda fatalnie....jest wysuszona,i zaczerwieniona...pomimo iż stosuję wszelkiego rodzaju podkłady nic mi one nie dają....a co gorsza po bezpośrednim zastosowaniu podkładu moja cera łuszczy się i wygląda to okropnie!!! co zrobic żeby moja cera wyglądała świeżo,bez żadnych zaczerwienień??? wiem że jest na to masa przeróżnych kremów ale czy są jakieś domowe sposoby???prosze o pomoc...

1.Zacznij od dobrego pillingu. Skóra nie łuszczy się raczej od podkładu - on tylko to uwidocznia. 2. Jesli rzeczywiście skóra łuszczy się od podkładu zmień podkład na jakiś bardziej nawilżający. Wszystkie rozwiązania typu Mybelline Deram Matt Mousse i inne, które mają długo się trzymać i zapewniać \"pudrowy efekt\" źle działają na wrażliwą i skłonną do przesuszenia skórę. 3. Zrób jakąś maseczkę nawilżającą/odżywczą. Są w saszetkach dostępne w drogeriach. Polecam garniera z miodem. 4. Pod makijaż stosuj dobry krem nawilżający. Może być też np. Babydream lub zwykły Nivea. Zrezygnuj z kosmetyków matujących. Lepiej trochę się świecić niż straszyć ściągniętą, wysuszoną skórą. Poza tym - im bardziej przesuszasz cerę tym zacieklej broni się ona łojotokiem etc. 5. Pij więcej płynów, najlepiej wody mineralnej, mozesz kupić też Capivit Hydro Control - mnie pomógł w widoczny sposób. W sumie nie podałam żadnych domowych metod, ale ja sama kiedy zmagałam się z moją skórą o podobnym typie zrobiłam to co powyżej i teraz już jest ok. jeśli smarujesz się benzacne, brevoxylem, używasz żelów wysuszających zmiany trądzikowe, toników z alkoholem, które mają \"zamknąć\" pory to radzę zaprzestać. Głównym efektem jest podrażniona buzia. Nakładaj na noc dużo zwyklego Granatowego Nivea i jeśli możesz rób to smaow dzień. Daj też skórze trochę odpoczynku od makijażu. Pozdrawiam.

Gość domiika
jelsi to jeszcze aktualne [trafiłam przypadkiem] to tez miałam taki problem i zaczełam uzywac zamiast podkładu kremu koloryzujacego bioderma creme taintee matifiantee odcien jasny, jest naprawde niesamowity! moze za tani to on nie jest (ok 50-60zł) ale bardzo wydajny. jest cudowny! polecam :)) to juz moje 2 opakowanie i chyba go nigdy na zaden inny niezamienie :D no i popieram krem nivea, nawet na ten mój krem-podkład :) co najmniej 2 razy dziennie :) zwłaszcza przed wyjściem na powietrze