Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carol_20

jest tu jakiś policjant lub jego żona? z komendy głównej w katowicach??

Polecane posty

Gość kwsfhjxcl
hahaha carol nudzisz sie dziecko

jak to? moze go wypuscili? ale to nie mozliwe. Mowie ci powaznie. Najpierw go wzieli na Piotrowice na ul.Policyjną 7 a potem jak dzwonilam to powiedzieli ze przewiezli go na przeciwko Geanta w katowicach. Przysiegam ze mowie prawde

Gość Zażenowanaaa
ale kocopoły pier**lisz!!!spakuj sie dziewczynko z tymi swpimi sciemami!!!a twoj mezus zrobil sobie wycieczke po burdelach!!!hehe

jasne, po burdelach tylko ze przy mnie go zabrali w sklepie a potem mi ochroniarz powiedział że jest na komendzie, osobiście tam dzwoniłam ze 4 razy już! jak może go tam nie być??

Gość Zażenowanaaa
bo jest ze mna!!!hehe... moze chcesz adres??ok........willa "4 pory roku" na ul.burdelowej 7 w rybniku hehehehehe

jezu.... wypuscili go wreszcie, to dlatego nie mogłaś go tam już znaleźć... uznali za niewinnego. I tyle godzin trzymać!!!!! teraz muszse po niego jechać bo sam do moich rodziców nie trafi. dziekuje wszystkim za pomoc, powaga, nie sadziłam że wogóle sie ktoś odezwie, Wielkie DZIĘKI~!!!!

Gość do Zażenowanaaa
najgorszego życzę!:O

Gość ja mam od dawna
komenda Główna jest w Warszawie-tylko jedna. Historia jest jak z marnej powieści przedszkolaka. Jeśli już by zamknęli za takie coś(w co realnie powątpiewam) to nie na 48 godz.

dajcie już spokój z tą Główną, ta była akurat wojewódzka i zaraz przy niej miejska, jakie to ma znaczenie? jest to główna biorąc pod uwage wszystkie w katowicach. Czepiacie sie szczegółów i oskarżacie o kłamstwo a nie macie nic inteligentnego do powiedzenia. Dziękuje tym którzy próbowali doradzić.

Gość ja mam od dawna
i po piętnastej wypuścili?dziwne....i "uznali za niewinnego"...Kobieto, pomyśl ze czytają to też ludzie którzy trochę się na tym znają.A najbardziej obrażasz tych co w to wierzą, tylko oni, nie wiedzieć czemu, jeszcze tego nie wiedzą.

Gość ja mam od dawna
a na komendzie jego nazwisko figuruje nawet jak go już tam nie ma, więc raczej nie dlatego ktoś kto chcial ci pomóc go nie znalazl

słuchaj, zabrali go wczoraj koło 17 i wypuścili dopiero teraz. Zasada jest \"do 48h\" a nie równe 48. Zatrzymali do wyjaśnienia. Jeszcze nie wiem dlaczego, być może im pyskował, dowiem sie jak wróci. Dlaczego zaraz uważasz że kłamie? Skoro tak sie na tym wszystkim znasz? Co ty myślisz że wszystko co robi policja jest takie przewidywalne i sprawiedliwe? A jak pałują bogu ducha winnych ludzi bo mają takie widzimisie to co, wg Ciebie to też wymyślne kłamstwo? Każdego traktują inaczej a my \"zwykli śmiertelnicy\" nie mamy nic do gadania, niestety, takie realia, każdy teraz robi co mu sie podoba. A ja oszustką nie jestem

Gość zwykli smiertelnicy
tez maja do gadania sporo :) uwierz mi... kwestia cierpliwosci czasem i troszeczke znajomosci prawa zmienia wszystko hehehe

wiesz, wg mnie to jest tak ze albo masz znajomosci albo guzik załatwisz. Tak jak ja dzisiaj. Byłam z dzieckiem, grzecznie prosiłam o pomoc, potem tylko o rade i co? odesłali mnie z kwitkiem. A mnie naprawde jest ciężko samej z 3 tygodniowym dzieckiem. To moje pierwsze dziecko a ja dopiero sie wszystkiego uczę. Mąż bardzo mi pomagał, bałam sie że będą go trzymać jeszcze dłużej

a na dodatek szlag mnie trafia gdy ktoś oskarża mnie o kłamstwo. Ale to żadna nowość na tym forum. Już nie jeden temat zakładałam na przeróżne tematy i na każdym znalazł się ktoś o oskarżał o kłamstwo czy prowokacje. Niektórzy już tak mają. Albo im sie nudzi albo nie wiem co

Gość zwykli smiertelnicy
przyznam sie ze nie wierze w to co piszesz... ja tez mialem do czynienia z niedouczonymi policjantami...ale spokojnie tlumaczylem jaki przepis moze miec zastosowanie w sprawie, grzecznie bo widzialem ze niechetni sa do dzialania...zazalenie na postanowienie prokuratora itd itd kwity kwity kwity i stanowczosc w egzekwowaniu swoich praw... posiedzi 48 jak go nie oddzadza do dyspozycji sadu (ale ZA CO na litosc boska :) ? ) to wypuszcza a wtedy tylko PISAC PISAC skargi i wszelkiej masci zazalenia... w zasadzie juz teraz maz ma do tego prawo zeby pisac skargi na postanowienie o zatrzymaniu. ale szczerze mowiac to nie bardzo rozumiem co on zrobil ze go zatrzymali...

Gość zwykli smiertelnicy
Art. 244. § 1. Policja ma prawo zatrzymać osobę podejrzaną, jeżeli istnieje uzasadnione przypuszczenie, że popełniła ona przestępstwo, a zachodzi obawa ucieczki lub ukrycia się tej osoby albo zatarcia śladów przestępstwa bądź też nie można ustalić jej tożsamości. § 2. Zatrzymanego należy natychmiast poinformować o przyczynach zatrzymania i o przysługujących mu prawach oraz wysłuchać go. § 3. Z zatrzymania sporządza się protokół, w którym należy podać imię, nazwisko i funkcję dokonującego tej czynności, imię i nazwisko osoby zatrzymanej, a w razie niemożności ustalenia tożsamości - jej rysopis oraz dzień, godzinę, miejsce i przyczynę zatrzymania z podaniem, o jakie przestępstwo się ją podejrzewa. Należy także wciągnąć do protokołu złożone przez zatrzymanego oświadczenia oraz zaznaczyć udzielenie mu informacji o przysługujących prawach. Odpis protokołu doręcza się zatrzymanemu. § 4. Niezwłocznie po zatrzymaniu osoby podejrzanej należy przystąpić do zebrania niezbędnych danych, a także o zatrzymaniu zawiadomić prokuratora. W razie istnienia podstaw, o których mowa w Art. 258 § 1-3, należy wystąpić do prokuratora w sprawie skierowania do sądu wniosku o tymczasowe aresztowanie. Art. 245. § 1. Zatrzymanemu na jego żądanie należy niezwłocznie umożliwić nawiązanie w dostępnej formie kontaktu z adwokatem, a także bezpośrednią z nim rozmowę; zatrzymujący może zastrzec, że będzie przy niej obecny. § 2. Przepisy Art. 261 § 1 i 3 stosuje się odpowiednio, z tym że zawiadomienie następuje na żądanie zatrzymanego. Art. 246. § 1. Zatrzymanemu przysługuje zażalenie do sądu. W zażaleniu zatrzymany może się domagać zbadania zasadności i legalności zatrzymania oraz prawidłowości jego wykonania. § 2. Zażalenie przekazuje się niezwłocznie sądowi rejonowemu miejsca zatrzymania lub prowadzenia postępowania, który również niezwłocznie je rozpoznaje. § 3. W razie uznania bezzasadności lub nielegalności zatrzymania sąd zarządza natychmiastowe zwolnienie zatrzymanego. § 4. W wypadku stwierdzenia bezzasadności lub nielegalności zatrzymania albo poważnych nieprawidłowości w jego wykonaniu, sąd zawiadamia o tym prokuratora i organ przełożony nad organem, który dokonał zatrzymania. § 5. W razie zbiegu zażaleń na zatrzymanie i tymczasowe aresztowanie można rozpoznać je łącznie. kpk

Gość zwykli smiertelnicy
Art. 248. § 1. Zatrzymanego należy natychmiast zwolnić, gdy ustanie przyczyna zatrzymania, a także jeżeli w ciągu 48 godzin od chwili zatrzymania przez uprawniony organ nie zostanie on przekazany do dyspozycji sądu wraz z wnioskiem o zastosowanie tymczasowego aresztowania; należy go także zwolnić na polecenie sądu lub prokuratora. § 2. Zatrzymanego należy zwolnić, jeżeli w ciągu 24 godzin od przekazania go do dyspozycji sądu nie doręczono mu postanowienia o zastosowaniu wobec niego tymczasowego aresztowania. § 3. Ponowne zatrzymanie osoby podejrzanej na podstawie tych samych faktów i dowodów jest niedopuszczalne.

Gość ja tam wiem tyle
Mój mąż spowodował wypadek, potrącił rowerzystę. Wezwał policję i pogotowie. Rowerzystę zabrali do szpitala, męża sprawdzili, czy był trzeźwy, sprawdzili stan techniczny pojazdu spisali na miejscu złożył zeznania i po 2 tygodniach wezwali na komendę... Nikt go nie zatrzymywał itp. Mimo, że spowodował rozstrój zdrowia na okres ponad 7 dni... więc dziwne mi się wydaje, że z powodu nieporozumienia przy kasie na kilkudziesięcią złotych kogos aresztowali... Dobra, ale ja się nie znam :o

no ja też sie dziwie ale oskarżyli go o oszustwo, więc musieli sprawe wyjaśnić, aresztowali go pewnie dlatego że sie nie przyznawał a sklep twierdził że ma dowody. Jak sie okazało niewystarczające skoro go uniewinnili. Szczegółów dowiem sie później, niech najpierw trafi do mnie bo nie byłam w stanie po niego wyjechać a potem napisze co i jak