Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olala_Olsztynianka

POMOCY!!!!! Jak szukać fotografa????

Polecane posty

Gość Olala_Olsztynianka

Dziewczyny od trzech dni przeszukuje strony internetowe w poszukiwaniu fotografa. Przyjęłam sobie pewne kryteria podczas poruszania się w gąszczu stron internetowych, ale coraz bardziej widzę, że nie jest to takie proste. Zauważyłam, że większość stron to wielka ściema. Panowie fotografowie pokazują najładniejsze zdjęcia i to w ilościach całkowicie śladowych. Czy jeśli widzę kilka ładnych zdjęć młodej pary to czy reszta zdjęć też będzie taka sama? Zadałam kilku panom pytania czy podczas spotkania mogę zobaczyć większe ilości zdjęć tych samych osób i spotkałam się z odmową. Czy nie jest to dziwne? Następna anomalia to oglądając strony fotografów ze Stolicy zauważyłam, że właśnie oni przyjeli zasadę pokazywania jak najwięcej cykli zdjęciowych tych samych osób. Szkoda, że stolica ma takie kosmiczne ceny i fotografowie ze stolicy liczą sobie słono za dojazd. Dziewczyny doradźcie jak przeszukiwać strony internetowe fotografów, aby się na wyborze fotografa nie oszukać?

Gość taki sam problem...
Olu Całkowicie ciebie rozumiem ja też mam ten sam problem. Z czterech wybranych fotografów tylko jeden pokazał mi trzy albumy ze zdjęciami tych samych osób. Jednak go nie wybraliśmy, bo zdjęcia miał o wiele gorsze niż pokazywał na swojej stronie.

Gość a ja nie miałam problemu
Ja wybrałam fortografa z internetu i jestem z niego bardzo zadowolona. Nawet juz nie pamiętam jakie zdjęcia miał na stronie.

Gość mezzattkkaa
a do czego Ci jest potrzebny fotograf? bo jesli szukasz fajnego do zdjec slubnych to moge ci polecic swietnego goscia, robil mi zdjecia i jestem zachwycona. ja nie jestem zdziwiona ze fotografowie nie maja wielu zdjec ze innych slubow bo ludzie nie zgadzaja sie...moj fotograf zapytal sie mnie czy moze pokazywac moje zdjecia i sie nie zgodzilam:)

Gość Kryss07
mezzattkko Oli chyba chodzi o to że fotografowie na stronach pokazują tylko po pare zdjęć jednej pary slubnej. Jesli fotograf umieszczaja te kilka zdjec to ma na to zgodę czyli i więcej zdjęć tez mozna pokazać. Nie zrozumiałaś pytania Oli..

Gość fotografa szukasz tak
1. myslisz, w jakiej konwencji chcielibyscie miec Wasze zdjecia 2. buszujesz po jak najwiekszej ilosci stron i wybierasz te, ktore maja wlasnie taka konwencje 3. odsiewasz tych, ktorzy sa : za daleko, za drogo 4.wieksza atencja obdarzasz te strony, na ktoyrch jest, jak tu pisali, porzadna probka zdjec danej pary, ale nie jednej, tylko jak najwiekszej ilosci! Wiadomo, ze nie 20par (strony tez maja swoje ograniczenia, a jak sie wstawia zdjecia w dobrej jakosci, to mozna ich wstawic tylko pewna ilosc) ale tak z 6-10 mogloby byc. 5. mailujesz/dzwonisz do goscia/dziewczyny i rozmawiasz. Przedstawiasz swoje oczekiwania. Podsumowujesz wrazenia z rozmowy - czy ta osoba jest "kumata", kulturalna, czy kieruje sie bardziej Waszym zdaniem, czy swoja "wizja" :) I wybierasz :) Takie bezpieczne 5 krokow;) Powodzenia!

a w ogole to nie wiem, czemu poszukiwania fotografa sa dla niektorych takie trudne. Czym sie rozni wybor fotografa od np. wyboru pralki?? Zasada jest ta sama! U kogo wolalabys kupic pralke - w sklepie, gdzie maja wybor wielu pralek, do kazdej mozesz podejsc i poogladac z wielu stron (tu moglabym wkleic pare linkow analogicznych stron slubnych, ale reklamy robic nie bede :P) ? A moze w sklepie, gdzie jest sporo pralek, ale mozesz je ogladac tylko z kilku wybranych stron? I to jeszcze takich, ze w sumie niewiele konkretow widac (to by byl np. fotobern) A czy ktokolwiek kupilby pralke w sklepie, w ktorym stalaby tylko jedna, gdzie nie byloby zadnego wyboru, w dodatku - nawet jej kolor moglby byc tylko jeden? (to by byl ten fotosluby czy cos w tym guscie)?? Wybor to jak kazdy inny - i nalezy sie w nim kierowac tymi wytycznymi, co w kazdym innym przypadku - rozum i serce.

Gość Olala_Olsztynianka
Dzięki serdeczne za dobre rady. Właśnie znalazłam w googlach dwie strony fotografów, którzy zamieścili nawet po 100 zdjęć tych samych para, ale to znowu Stolica. Oni za dojazd do Olsztyna liczą sobie po 300 zł i nawet więcej. Ale zdjęcia mają super. Napisze do nich pytania i zobaczę, co mi odpowiedzą. Myślę, że jeszcze inne osoby napiszą jakieś dobre rady a za te ostanie wielkie buziaki.

Olu, to jeszcze jedna rade Ci dam - wstaw sobie adres mail przy nicku. Wielu tu siedzi ludzi, ktorzy mogli by Ci poradzic kogos konkretnego, ale na forum kazdy boi sie napisac, bo zaraz zjada sie sfrostrowani pseudo - fotografowie i zaczna "oceniac", ze takie zdjecia to tylko .... moglby zrrobic, etc ;) bez konkretow oczywisice :) widzialam tu juz takie akcje:) A na maila moze ktos Ci napisze:) Ja np. moglabym Ci wyslac ze 3 fajne strony.

Gość basza
Z czystm sumieniem moge Ci polecić tego: www.renesfoto.pl