Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa przyszła mama

.. czy kształt brzucha mówi o płci dziecka....

Polecane posty

.... zastanawiam się, czy to prawda, że kształt brzucha podczas ciąży świadczy o płci dziecka ?? w pierwszej ciąży miałam okrągły brzuszek tylko z przodu, nic mi nie poszło w biodra, z tyłu wyglądałam jakbym nie była w ciąży .... i mam synka. Teraz jestem w połowie 4 miesiąca i narazie tez poszło mi praktycznie tylko w brzuch .... jak myślicie drugi syn ??? ... jakie macie doświadczenia z tym związane ????

A ja w to wierzę.U nas w rodzinie krztałt brzucha zawsze się sprawdzał.Jak okragły, to chłopczyk.Ja miałam brzuszek lekko z przodu wklęśnięty i wszystko mi w boczki poszło i efekt-córa.

Gość niekasia
z ksztaltem brzucha slyszalam ze jest odwrotnie, brzuszek wysuniety do przodu ma niby sugerowac dziewczynke, natomiast rozlany na boki to chlopak. sprawdzilo sie to w przypadku trzech babek jakie znam. mam brzuch wysuniety i po cichu licze na dziewczynke... :)

podobno coś w tym jest, ja też miałam spiczasty brzuszek z tyłu wcale nie było widać że jestem w ciąży i mam śliczną czteromiesięczną córeczkę, no w wszyscy wokoło stawiali na chłopca

no właśnie, różne opinie są na ten temat :) ja też po cichu liczę na córeczkę :)

Gość monika77
Nie wierzę w teorię o kształcie brzucha,która ma decydować o płci - przecież kształt brzucha zależy od twojej sylwetki, od ułożenia dziecka i nie ma nic wspólnego z płcią. Słyszałam, że jak kobieta w ciązy brzydko wygląda - to dziewczynka-" zabiera matce urodę":))) Jak matka ma ochotę na ogórki- to chłopiec. Jak ma ochotę na słodycze- to dziewczynka.itd. Kochane przyszłe mamy patrzcie na to trochę z przymróżeniem oka:))))

podnoszę

Ja mam raczej wąski brzuszek, maly, polozony tak po srodku - ani za nisko, ani za wysoko. Będe miala synka. Podobno przy dziewczynce brzuch jest \"rozlany\", bardziej okrągly, przypominapilke plazową. Ale ja w to nie wierze. Podobnie jak w zachcianki, wyglad kobiety w ciazy, to jak szybko ciaza wychodzi na testach itd...... Zrobilam dosc obszerny wywiad wsrod moich kolezanek i nic sie nie zgadza, brak jakiejkolwiek konsekwencji :-)

Ja mam dwóch synów,teraz mam mieć córkę i jedynie jaką widzę różnicę to tą że pierwszy trymestr trochę inaczej przechodziłam.Poza tym brzuszek mam do przedu,może jeszcze to że szybko zaczął mi rosnąć i mam dośc spory ale zgrabny.Jedna babka jak mnie zobaczyła 2 tygodnie temu to stwierdziła że napewno będzie dziewucha bo mam duży brzuch.Z pierwszym synem też miałam duży,tylko że wtedy urósł mi dosłownie w ostatnich trzech miesiącach,a tym razem rósł mi o wiele wcześniej.

Generalnie to ja nie wierzę w te wszystki brednie o wyglądzie itd.Moja koleżanka była święcie przekonana że za drugim razem będzie miała córkę bo wyglądała niekorzystnie,a urodziła drugiego syna.Ja natomiast wyglądam normalnie,z cery jestem zadowolona.Moja mama gdy była w ciąży z córkami to zawsze wychodziły jej plamy na twarzy,więc myślę że to wszystko zależy od ułożenia się dziecka,choć ona twierdzi że przy synach tak nie miała.Ale to nie reguła.

ja z synkiem mialam taki splaszczony-bardziej rozlany po bokach-niz pileczke

Ciekawa przyszla mamo ja tez mialam brzuszek taki jak opisujesz w biodra nic nie poszlo a urodzilam corke. Wedlug USG miala byc corka i jest a wszystkie kobietki strasze w rodzinie mowily ze ta ciaza to na chlopca jest glupie gadanie. Nie wierz w takie brednie. Pozdrawiam🌼

Monika 77 ja mialam ochote na kwasne od poczatku ciazy a w dodatku na bigos ogorki cytryny i inne kwasne rzeczy. Cera mi wyladniala i wogle wszyscy mowili ze ciaza mi sluzy bo wygladam rewelka i mam mala 2,5 miesieczna Milenke.

dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Wiadomo - zdrowie najważniejsze, więc będę równie szczęśliwa jak będzie drugi synek :) Chciałam posłuchać opinii i doświadczeń innych. Za jakiś czas USG wszystko wyjaśni.