Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalala

kto rodzi na przełomie sierpnia/wrzesnia 2007 dzielmy sie naszymi przezyciami...

Polecane posty

Gość lalalalala

dziewczyny spędźmy te 9 miesiecy razem piszcie wszystko co bedzie sie z wami dział:D

Witam ja mam termin na 24 sierpnia i jak narazie nie mam specjalnych obiawow oprocz boli krzyza i piersi a ty???

Gość lalalalala
ja zero mdłości ale bardzo bola mnie piersi i ciagle sikam:( ale tak jestem szczesliwa:D

ja tez sie cisze ,to jest moja druga ciąza mam 6 letnią corke.No i z tego powodu bolą mnie krzyze ,bo miałam problemy w pierwszej ciązy zresztą nie dziwne dziecko wazylo 4150 wiec troche mnie obciązyło hehehee.Byłas juz u lekarza,ja bylam dwa dni temu widac bylo malą kropeczke.Po swietach ide na badania chce sobie zrobic badanie na toksoplazmoze bo mialam stycznosc z kotem z pol roku temu mieszkal u mnie chwile.lekarz mowil ze jakbym od niego sie wtedy zarazila to mialabym juz przeciwciala,i to dobrze by znaczylo.No ale zawsze jest jakies ryzyko.

Gość mamuska201
hej ja tez mam termin na sierpnia na razie bardzo mnie bolś piersi i podostawałam plam na buzi ide do lekarza po nowym roku to zobaczymy co mi powie ja mam juz synka ma 8 lat

mamuska201 nie masz problemow z krzyzami bo mnie juz zatakowały,mam nadzieje ze to jest normalne .Pierwszym razme tez mialam z tym problemy ale duzo pozniej.

Gość mamuska201
do agnieszki31 ja w pierwszej ciąży nie miałam prablemuw z krzyżem to myśle ze teraz tez nie ale za to przy porodzie to był szał z tym krzyżem ale juz to tak dawno 8 lat temu

Gość anuuuulka24
czesc, ja tez sie dowiedzialam w swieta ze w ciazy jestem, termin sama sobie wyliczylam na 29.08.2006,bola mnie piersi i brzuch mnie bardzo bolal na poczatku, ale no- spe bralam i pomagalo, w ogole bardzo sie boje, bo raz juz poronilam, pozdrawiam was serdecznie

Gość jolla25
Witam dziewczyny. Mam pytanie. Bardzo bolą mnie piersi i chodzę często oddawać mocz, a w dole brzucha odczuwam taki dziwny ciężar (jakbym połknęła kamień). W ubiegłym tygodniu kochałam się kilka razy z moim mężem - ostatnio w wigilię. Ostatni okres miałam 11 grudnia więc nic nie wskazywało na to, że w okresie świątecznym będą dni płodne a tu niespodzianka. Chciałaby zrobić sobie test ciążowy ale nie wiem czy nie jest jeszcze za wcześnie.

jolla25 poczekaj jeszcze z testem ja Ci proponuje robic w terminie następnego okresu,a czasami bywa tak ze szybcie bolą piersi przed okresem chyba ze ci sie to nie zadazalo,ja bym poczekala .......

Gość jolla25
To dzisiaj chyba się odważę i zrobię. Jestem bardzo ciekawa bo nie ukrywam, że chciałabym aby wynik był pozytywny.

Gość jolla25
Piersi nigdy mnie nie bolały tak wcześnie, zważywszy na to, że planowany okres ma być ok. 11 stycznia

Gość oliolili
jolla> jak okres miałaś 11 grudnia to 24 grudzień to był dzień ryzykowny , gdzie mogłaś zajść w ciąże

Gość oliolili
aaa...Ty chcesz być w ciąży:) to są szanse.

anuuuulka24 to ze raz poronilas to nie naczy ze tak sie znow stanie mam dosc szeroko grono znajomych ktorym sie raz nie udalo a teraz mają zdrowe dzieciaczki,pilnuj sie ja mierze temperature bo przez pierwsze 100 dni ma byc wyzsza,troche gnębi mnie ten bol w sumie nawet nie krzyza a rwy kulszowej ale co zrobie kazda ciąza to ryzyko przynajmniej ja tak mysle......

Gość lalalalala
Ja dziś dostałam L4 do 12 stycznia a na 11 mam termin u ginekologa wtedy zobacze moją małą kruszynkę na USG:D już się doczekać nie mogę tak bym chciała żebym mogła donosić ta dzidzie przez 9 miesięcy żeby jej sie nic nie stało, już teraz boję sie o nią:D kupiłam sobie dziś dwa długie swetry żeby dzidzi było ciepło:D :D :D

Agulec Gardulec powinna byc powyzej 37 ale to tez kwestia indywidualna ale nie powinna byc niska jak zazwyczaj masz ja mam caly czas na poziomie 37 stopni i tak powinno byc przez pierwsze 100dni potem juz nie ma to znaczenia .

Gość mientuska
do anuulka 24 Ja też mam teramin wyliczony na 29.08.2007:) i również dowiedziałam się w swięta, ze jestem w ciąży. Jak to miło, że ktoś jest w podobnej sytuacji:) a piersi to mi rosną i bolą jak cholera, do tego jestem tak zmęczona, mogłabym ciągle spać

Gość lalalalala
i jak dziewczyny się czujecie??

Gość ojjj fee
mysle ze mało osob z tych ktore rodza an przeło0mie sierpnia i wrzesnia w tej chwili wie juz o tym:)

Gość lalalalala
ale już niedługo się dowiedzą to się czuje.... :D

Hej mam termin na 12 sierpnia, to moja druga ciaza, generalnie czuje sie dobrze oprocz lekkiego zmeczenia i sennosci, zadnych boli krzyza, pomimo, ze moje pierwsze dziecko wazylo ponad 4 kilo trzymajcie sie cieplo!

Gość lalalalala
właśnie dziś na usg widziałam moją dzidzie niezapomniana chwila:D

Gość lalalalala
ostatnio okres miałam 23 listopada i powiedziała że to 5 tydzień:D mam już pierwsze zdjęcie z usg taka malutka kropelka to takie wspaniałe uczucie ze w waszym brzuszku rośnie nowe życie nawet nie wiedziałam ze tak mnie weźmnie ach:D

Ja mailam okres ostatni 19 listopada,tez bylam na usg ponad tydzien temu i tez widzialam malutką kropeczke wtedy lekarz powiedzal mi ze jestem miedzy 4 a 5 tygodniem,czyli teraz jestem miedzy 5 a 6 tygodniem czyli tak w zasadzie jak ty ale obiawy zaczęly mi sie pojawaiac czyli lekkie mdlosci musze sie polozyc zeby bylo mi lepiej.i sikam coraz częsciej,piersi tez coraz mocniej mnie bolą,najgorsze jest to ze mam egzaminy a mi sie chce caly czas spac

Gość barbra30
Czesc dziewczyny, ja rowniez bede rodzic na przelomie sierpnia i wrzesnia. Mam termin na 20 sierpnia, lecz z usg wynika, ze jestem w 5tc a nie 7. Tak wiec raczej wrzesien. Tym bardziej, ze wiem kiedy moglam zajsc w ciaze i bylo to 7 dni przed spodziewanym okresem. Ciaza jest dla mnie wielkim zaskoczeniem. Z jednej strony sie ciesze, a z drugiej troche martwie. Mam juz dwoch synow, 7 i 2,5roku i teraz, kiedy juz ich troche odchowalam, chcialam sie zajac soba, swoja praca, firma, a tu znowu mldlosci, bole glowy, krzyza. Zeby tylko byla dziewczynka!:) To wszystko zniose:). Poprzedni porod mialam fatalny, tak sie darlam, ze dostalam darmowe znieczulenie i bylo super. Teraz bez znieczulenia nie ma mowy. Polecam.

Gość do barbary 30
Nie che cie martwic ale jesli zaszłas w ciązę 7 dniprzed okresem to prawdopodobnie urodzisz chłopczyka bo gdy jest spozniona owu lub dochodi do zapłodnienia po owu lub w trakcie to rodząsie chłopcy mski plemniki szybciej docieraja do jajeczka a jesli to było na 7 dni przed @ to rzeczywiscie jakas spoznona owu.... ale kto wie... zycę oczywiscie dziewczynki:)