Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzeba bylo uważac

Dlaczego tyle was tu siedzi a nikt z was nie stosuje metody ssania oleju?????

Polecane posty

Gość lkljkljl
mi dziala

Dawno tu nie pisalam .... Moj lubek kupil przez pomylke olej krokoszowy zamiast slonecznikowego. Ta sama firma, taka sama butelka i czarna naklejka ,tylko napis troszke inny . Olej slonecznikowy to \"sunflower\", a krokoszowy to \"safflower\".Niestety otworzylismy i zaczelismy uzywac, nie mozna bylo oddac butelki. Ssiemy i jest OK. Lubkowi po dwoch dniach ssania zniknela afta w buzce ,a ja nadal mam gladka cere bez zadnych syfkow. Mila pani w sklepie Vogel ( sklep z naturalnymi produktami) powiedziala nam ,ze olej krokoszowy pija ludzie na obnizenie poziomu cholesterolu.

Gość gdynianka ania
zaczęłam ssać i zachęcam całą rodzinę napiszę jak zauważę jakieś efekty

Gość jhjhj
oki pisz o efektach prosze:)

Gość ulka6708
ja zaczełam ssać olej dwa tygodnie temu jestem bardzo zadowolona miałam zapalenie oskrzeli i przewlekłe zapalenie zatok w tej chwili po zapaleniu oskrzeli nie ma sladu a z zatok jeszcze schodzi niewielka ilość wydzieliny i to przewaznie spływa po gardle .leki które brałam wcześniej na zatoki tylko w niewielkim stopniu mi pomagały ,nie miałam smaku ani powonienia teraz wszystko się zmieniło jest super i mam nadzieje że będzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam wszystkich

Gość MAGNILIFIKACJA
NO JA TEZ SSAM I NAPRAWDE DZIALA:)

Gość Mysiaaaaaaaaaaaaa
Ja ssalam dwa tygodnie, zaczelo mi splywac z zatok.. Przestalam ssac i splywa mi do teraz.Boje sie ze cos mi jeszcze nasili ,co z tego ze chwilowo ale i tak sie boje :/ Mam wkoncu sliczna cere tak jak chcialam, i nie oddam tego ;( mowy nie ma.

Gość gdynianka ania
po 3 dniach w czasie ssania zaczela mnie bolec glowa i pobolewala caly dzien ale moze to wlasnie ok moze mi ta glowe uzdrwilo ;-] mąż jest zaziebiony ma katar jak na razie efektow brak, syn gimnazjalista ssa troche niechetnie wczoraj bral udzial w olimpiadzie informatycznej i poszlo mu super moze po porannym ssaniu oleju ;-] to na razie wszystko, odezwe sie jak cos nowego zaobserwuje

Gość jak długo trzeba to ssać w buz
ile minut czy godzin??? Ile razy dziennie? Napiszcie, bo mi się nie chce na linki wchodzić. :)

Gość łorkiestra
ble

Gość cholera jasna ludzie
co nas to obchodzi ,ze wam sie nie che na linki wchodzic??? czy naparwde to wymaga tyle wysilku??? tam jest tyle informacji potzrebnych, Ciagle zadawnianie tych samych pytan czyni ten temat nudnym, nie ma tu kon kretnych informacji tylko jak dlugo ssac i setki tych samych pytani, "bo u mnie tak... " " a u mnie za duzo tego w buzi.... " Przeczytajcie linki, potem troche topiku i wszystko bedzie jasne.

'syn gimnazjalista ssa troche niechetnie wczoraj bral udzial w olimpiadzie informatycznej i poszlo mu super moze po porannym ssaniu oleju ;-] ' mam nadzijee,ze to mial byc zart

Gość madziuuuuuuuuu zgłos sie
olej naprawde ozywia i pobudza mózg i rześkość;)

no,zwlaszcza po pierwszym razie :P

Gość masz racje
Topik zrobil sie nudny, zwlaszcza od takich wpisow, ze sie komus nie chce czytac i prosi o napisanie mu wyjasnienia. Ja wydrukowalam sobie oba artykuly z podanych linkow, kilka wypowiedzi z pierwszych trzech stron i mozna juz sobie darowac dalsze czytanie tego tematu.

Gość kiklimandaaaaz
JA KURCZE MIALAM POCZATEK ZAPALENIA UCHA SRODKOWEGO..MAM CZESTO NAWROTY :( TAK MNIE BOLLAO GARDLO I UCHO ZE SZOK.ZACZELAM SSAC I PO DWÓCH DNIACH PRZESZLO WSZYSTKO JAK RĘKA ODJĄL..SZOK.

A ja zaczęłam ssać olej od wczoraj, jak przeczytałam Wasze wypowiedzi. I co? Czuję się znakomicie, jak dawno się tak nie czułam. Spać mi się nie chce, mam ochotę biegać, skakac, a do niedawna zmuszałam się żeby zrobić cokolwiek w domu. Napiszę Wam teraz o moich dolegliwościach. - Mam płaskie bruzdy na twarzy, kosmetyczka w ubiegłym roku wysłała mnie do dermatologa(że niby brodawki płaskie) - dermatolog leczyła mnie przez rok i było jeszcze gorzej - ostatnio byłam u innego i ten nie podjął się leczenia mojej twarzy, tylko mnie odesłał do jakiej starej dr, która nie wiadomo czy jeszcze przyjmuje pacjentów - rok temu miałam operację tarczycy( po której mam problemy z głosem, ale rehabilitowałam sie i jest znacznie lepiej) i właśnie wczoraj czułam jak spływa mi wszystko z zatok, strasznie zachrypłam, ale potem odzyskałam głos znowu, a dziś jest już rewelacyjnie. Aha, podejrzewam u siebie gronkowca na twarzy, czy miał ktoś z Was podobny problem i czy udało się go pokonac. I jeszcze jedno pytanie, zakupiłam ostatnio liść oliwny na tego gronkowca i czy stosowanie jego nie będzie kolidować ze ssaniem oleju? Naprawdę brodę mam straszną i zrobiłabym wszystko, zeby ładnie wyglądać. Mam dosyć tych wszystkich lekarzy, którzy robią łaske, ze nam przepiszą antybiotyk trzeba czy nie trzeba. A o skierowaniu na badania to nawet mowy nie ma!!!

Gość ggghhhhhhh
ten lisc nie koliduje z olejem.przy ssaniu mozna nawet brac antybiotyki.wiec nie martw sie,

Przez roztargnienie odpisalam komus z pierwszej strony topiku....... bleeeeeeeeee :P Od trzech dni codziennie rano boli mnie gardlo , po porannym ssaniu oleju zapominam o tym i zadna choroba sie nie rozwija..

Gość bambolinieczka24
no niezla ta metoda

Gość jegomosć
niezła ta bamboliczka....przytulił bym ją...i.....

Gość jklhjljhkl
dlaczego niezla bambolinieczka?

Cześć S i S! :D hihihihihi, ale się uśmiałam z gronki bronki. Sorki, ale to chyba cuda, a nie ssanie oleju:) U mnie nadal zupełnie nic, ale coś Wam powiem. Szaleje jakaś cholerna grypa, cała Warszawa leży w łóżku z bardzo wysoką gorączką. Ja miałam przez tydzień w domu bardzo chorych dwóch siostrzeńców, którymi zajmowałam się bez przerwy i bardzo blisko. Po trzech dniach rozłożyła się moja mama. Nie wiem, czy to olej, czy opieka Boska, w każdym razie, choć czułam się zmęczona, słaba i przez kilka nocy pociłam się, jak mysz w połogu, to jednak jestem zdrowa - grypa mnie nie wzięła. Pozdrawiam, i ssę nadal :D

na sąsiednim topiku ktoś opluwał okrutnie książki pana Tom baka, więc kupiłam z ciekawości. książka, jak książka, spis porad różnych, sprawdzonych? niesprawdzonych? trudno ocenić. coś w stylu książek \'apteka pana Boga\', \'mały doktor\' czy \'z bożej apteki\' a oto fragment: Ssanie oleju Można stosować w leczeniu zapalenia żył, chronicznej anemii, paraliżu, egzemy, obrzęków, chorób żołądka, jelit, serca, układu krwionośnego, nowotworów, chorób stawów i wielu innych, mniej poważnych, lecz dokuczliwych niedomagań. Chyba Państwo zauważyli, że małe dziecko ssie palec. Jest to instynkt samozachowawczy dany dziecku przez naturę. W trakcie ssania palca powstaje w jamie ustnej nadmiar śliny, która ma między innymi działanie bakteriobójcze. Prawdopodobnie medycyna ludowa zastosowała podobny sposób, który polega na ssaniu oleju roślinnego. W ciągu 30 minut jamę ustną „omywa\" 3 1/2 - 4 litra krwi. Olej roślinny dobrze absorbuje (wchłania) substancje. W przypadku opisanej poniżej kuracji, olej absorbuje substancje toksyczne, znajdujące się w organizmie. Metoda jest prosta, bezbolesna i absolutnie nieszkodliwa. Z powodzeniem stosowało ją nie jedno pokolenie syberyjskich znachorów. Istotą metody jest następujące działanie: Rano na czczo lub wieczorem przed snem (po upływie 3—4 godzin od ostatniego posiłku) należy wziąć do ust nie więcej niż l stołową łyżkę oleju słonecznikowego lub arachidowego i ssać jak cukierka, trzymając \\v przedniej części ust. Ssać należy lekko, bez wysiłku przez 25-30 minut. Olej z początku trochę zgęstnieje, potem stanie się płynny i biały. Należy go wypluć, w żadnym wypadku nie łykać! — zawiera substancje, wywołujące wiele chorób. Metodę tą można stosować dowolnie długo, dopóki nie odczujecie rześkości, energii, nie powróci zdrowy sen i dobra pamięć. Ostre stany chorobowe mijają szybko — w ciągu 2-3 tygodni, chroniczne — w ciągu kilku miesięcy — do roku. Należy mieć na uwadze, że przy chorobach chronicznych (reumatyzm, artretyzm, zapalenie żył) w pierwszym tygodniu mogą wystąpić lekkie niedomagania, słabość itp. Zjawiska te występują przy osłabieniu ognisk choroby. Jest to normalne i należy to przetrzymać. Widocznym objawem pomyślnego przebiegu leczenia są: energia w ciele po przebudzeniu, lepszy apetyt, rześkość. Kwestię, jak długo należy stosować ssanie oleju, każdy powinien rozstrzygnąć sam, biorąc pod uwagę stan własnego zdrowia. Ludzie zdrowi i dzieci mogą również stosować tę metodę w celach profilaktycznych przez 2 tygodnie. Pozwoli to nie tylko zabezpieczyć się przed wyżej wymienionymi chorobami, ale także pozbyć się toksycznych metali ciężkich, które występują w każdym organizmie, nawet zdrowym. Myślę, że nikogo nie trzeba o tym przekonywać, a lepiej zapobiegać chorobie niż ją leczyć. Najlepsze wyniki można osiągnąć, jeśli ta kuracja jest stosowana na codzień w ciągu l do 6 miesięcy.

Gość lubię być zdrowym
sidra to nadzwyczaj miłe, ze poswieciłas tyle czasu aby przepisac tekst Tombaka. Dzięki...a sama ssiesz?

Gość gdynianka ania
nadaj stosuje olejoterapie czuje przyplyw energii moze to olej a moze pogoda ale zachecilam mame i u niej efekt natychmiastowy od pierwszego ssania, ciepiala na zaparcia a po pierszym oleju od razu wizyta w toalecie i tak juz co rano odkad ssie olej,a zaczela ssac liczac na poprawe stanu dziasel (paradontoza)

Gość kluzizzz
no widzisz jak to dziala:)