Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka525

Do wszystkich kobiet ktore wpadły pomimo stosowania tabletek antykoncepcyjnych..

Polecane posty

Gość majka525

Bardzo prosze aby na ten temat wypowiedzialy sie osoby, ktore mogą opisac jak rozpoznać ewentualną ciążę stosując tabletki?? CZy comiesięczne krwawienie z odstawienia sie wowczas nie pojawi?? A juz jesli sie pojawi to czym się rozni od normalnego??

Gość rowniez zainteresowana
a masz taki probelem/?

Gość majka525
nie, poprostu bardzo mnie to interesuje. Skoro biorer tabletki to uwazam,ze warto wiedziec takie rzeczy. A co miesiac po test dla pewnosci nie bede chodzila.

Gość karrinka
fajny topik

Gość monitttaa
no ciekawy topik ale jak narazie nie znam nikogo takiego kto by wpadl a kolezanki poja szaleja znowu pija :) i nic

Gość kotka czarna
ja tez sie o to martwie. a stosujecie jeszcze jakis zabezpieczenie czy tylko tabletki i do konca??

Gość monitttaa
pija

Gość majka525
Czytalam wiele forum i rozne sa wypowiedzi. Wolałabym jednak gdyby wypowiedziala sie na ten temat osoba, ktora byc moze miala taka sytuacje, badz ktos z bliskich, czy tez sama pytala sie lekarza i wie cos na ten temat.

Gość monitttaa
ja tylko tabletki czasem jak sie juz strasznie boje bralam jakies leki wymiotywalam itd to stosunek przerywany a jednak przypomnialam sobie ze znam jedna taka laske ktora wpadla zdradzajac innego i biorac tabsy ale usunela ;/

Gość majka525
Pewnie to glupie ale ja stosuje jeszcze dodatkowo prezerwatywe. Jakos czuje sie bezpieczniejsza psychicznie. Ostatnio raz bylo bez i sie troche pzrejelam, dostalam okres to sie cieszylam i bardzo mi ulzylo, az tu nie dawno wyczytalam, ze pomimo ewentualnej ciazy krwawienie moze wystapic. To jak to jest?? Jej jak bardzo bym chciala wiedziec. Przy pierwszej lepszej wizycie u lekarza zapytam sie jak to jest. Pozdrawiam

Gość kotka czarna
to napisze Ci to co mowila moja gin o wpadaniu: mowila mi, ze obecnie nie uwaza sie ze cokolwiek moze ostabic dzialanie tabsow (rzadko stosowane lekarstwa, wymienila nazwy, ale nie bylo to nic populat=rnego- nie zapadlo mi w pamiec (stud med wiec troche lekow kojarze juz:P) mowi;la ze wpadki sa z BLEDOW podczas stosowania, zapominanie biegunki wymopty nieregularnosc zazywania. jedna dziewczyna-jej pacjentka wpadla na tabletkach regularnie (wg niej brane) - ale bardzo waltownie sie odchudzala, do tego stopnia ze metabolizm zaczal szalec- ale ponoc dieta byla rezczywiscie drastyczna. poza tym nie mowil mi o jakim kolwiek przypadku

Gość monitttaa
dokladnie zgadzam sie z poprzedniczka mi tez tak lekarz mowil chodzi o konkretne biegunki i wymioty kiedy tabletka nie jest jeszcze wchlonieta tj do 4 godz a i tak nie zawsze jest sie od razu od tego w ciazy

Gość kotka czarna
monitttta: kiedys 3 dni po skonczeniu 2 antybiotykow kochalam sie do konca w ciazy nie jestem atres byl duzy, dlatego ja tbleteczki + gumka

Gość Madziulka 19
Kotka czarna a słyszałas może o takim antybiotyku jak Sumamed i czy wpływa on jakos na tabsy?

Gość kotka czarna
nie chce sie wymadrzac .. nie jestem pewna wiec nie bede Ci pisac. a pomimo regularnego brania tabletek zawsze z gumka :( zadzwon do apteki. tak robi moja kolezanka jak ma watpliwosci. one wiedza najlepiej.tyle moge Ci poradzic

Gość a ja znam 2 przypadki
zajścia w ciążę podczas brania tabletek :o i nie wmawiajcie, że wpadki są tylko podczas "złego" stosowania piguł :o to NIEPRAWDA. po prosto ŻADNA metoda nie jest w 100% skuteczne i tyle!

Gość lidia123
Moze jeszcze ktos sie podzili swoja opinia na ten temat. Ciekawy post:)

Gość Kasicek
nie znam osobiscie takiego przypadku, i czesto sie tym zadreczam. tj. gdy zdaza mi sie zachorowac to glowie sie, czy leki ktore musze stosowac nie obniza skutecznosci pigulek. mam takie watpliwosci tez teraz - czy ktos orientuje sie cczy podczas brania medykamentow;) na zapalenie pecherza moze dosc do jakis koligacji???

do coś o plastrach> ćóż nic nie jest skuteczne w 100% tamten post (jeśli jest prawdziwy, bo równie dobrze może okazać się świetną prowokacją) tylko potwierdza regułę, trzeba rozważyć pewne ryzyko, choćby najmniejsze, każda z nas powinna sobie z tego zdawać sprawę:) Może się zdażyć ze jakaś metoda nie poskutkóje, czy to przez nasz bład w stosowaniu, czy z powodu zwykłego pecha itd. Ale napewno nie należy przez to wpadać w panikę:) Pozdrawiam

Gość Majka525
Chcialabym aby w tym temacie głównie znalazły sie wskazowki od kobiet ktore zaszly w ciąże bioroąc tabletki. Jak poznały że sa w ciąży?? Czy wysapiło u nich krwawienie z odstawienia?? CZy cos wplynęlo na nieskutecznosc tabletek!!!!!??

moj lekarz powiedzial, we w ciagu 20 lat mial tylko 2 prrypadki ciazy u pacjentek zazywajacych tabletki. fakty sa takie, ze jesli bierze sie tabletki przez dluzszy czas, to owulacja nie wystpi nawet jesli sie zapomni. po drugie, prawdziwe niebezpiecznstwo jest jesli miedzy tabletkami wystepuje wiecej niz 36 godzin przerwy. trzeba przeczytac ulotke. najgorzej maja te, ktore dopiero zaczynaja brac. pierwsze 3 opakowania trzeba brac barzo regularnie. natomis pozniej nie ma to az takiego znaczenia. opoznienie moze byc do 3 godzin, choc najlepiej brac o tej samej godzinie. ciaze najczesciej wystepuja u kobiet, ktorebiora leki przeciwdepresyjne (sa metabolizowane w watrobie tak jak tabletki antykoncepcyjne. poniewaz to duze obciazenie dla watroby, zdarza sie, ze watroba metabolizuje tylko jeden lek wiec drugi okazuje sie nieskuteczny). oprocz lekow przeciwdepresyjnych wplyw na skutecznosc moga miec antybiotyki (czytamy ulotki) i dziurawiec. witamina C podobno zwieksza skutecznosc bo tabletki sa dluzej metabolizowane wiec utrzymuje sie wyzsze stezenie hormonow we krwi. ale tego nie jestem na 100% pewna. na koniec: tabletki popijamy woda a nie zadnymi sokami, zwlaszcza nie grejpfrutowym.

Gość a ja mysle ze to zalezy od
osoby.te co sie boja na maxa czasem czesciej wpadaja niz te co beztroska uzywaja sobie na tabletkach zycia. ja tez biore tabletki kochalam sie nawet po alkoholu i jakos nigdy nie wpadlam ( a to juz kilka ladnych lat).znam jednak dwie osoby ktore wpadly biorac tabletki.moglybyscie powiedziec pewnie nie pilnowaly sie jak nalezy tzn jedna pora brania itd tego to niewiem ale wiem ze obydwie te osoby miec dziecka napewno nie chcialy. jedna z nich byla kolezanka ktora miala zamiar wyjechac zagranice i wogole inne plany na zycie niz zakladanie rodziny i stabilizacja a druga moja ciocia ktora miala juz 6tke dzieci i naprawde wpadla w depresje jak sie dowiedziala ze urodzi kolejne pomimo tabletek anty. w tym drugim przypadku ja wytlumaczylam to poprostu genami bo i ciocia i wuja pochodza z wielkodzietnej rodziny.a kumpela hmm poprostu miala "pecha" ja jednak ufam tabletkom i uzywam sobie zycia niemyslac ze moge wpasc moze dlatego ze mam 27prawie na karku i wrazie czego to wielka tragedia by sie nie stala 🖐️

z tą witaminą c to jest tak- jesli przyjmie sie wiecej niż 1g (1000mg= 4 tabletki wit. c) to zwiększa sie stężenie hormonów, w następne dni jeśli juz wit c przyjmie sie mniej stężenie jest juz normalne ale mniejsze niz wtedy gdy sie przyjęło tak duzo witaminy i organizm \'myśli\' że zapomniało sie o tabletce. ale nie dajmy sie zwariować. w sokach pomarańczowych jest do 40 mg wit c w 100 ml. to mało. ja żłopie soki i nic mi nie jest. 1000 mg to duzo.

Gość a ja mysle ze to zalezy od
i jeszcze jedno kolezanka do gory napisala ze najgorzej maja te co zaczynaja brac tabletki bo pierwsze 3 opakowania musza brac bardzo regularnie. ja we wrzesniu 2005 zaczelam brac tabletki ponownie po 2 letniej przerwie i kochalam sie juz do konca w pierwszym tygodniu (oile dobrze pamietam) brania tabletek.takze nie maj regol zalezy jaki kto ma organizm.ja mam problemy z hormonami i moze to jest przyczyna tez tego ze w ciaze mi tak latwo moze niebyc zajsc. choc jakbym wpadla to pewnie byl sie cieszyla z dzidziusia:)

Gość Elvirka87
Dziewczyny, ale nie padła tu odp. na zadane pytanie?? Jak to jest z tym krwawieiem z odstawienia w czasie ciazy?? Pojawi sie czy tez nie??

nie. ewentualnie bedzie bardzo skąpe i krótkie. dziecko nie przeżyłoby krwawienia z odstawienia.

Gość Majka525
Dzieki moniak.