Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuja

working tax credit

Polecane posty

Gość zuja

witam.otrzymuje working tax credit ale boje sie ze w roku rozliczeniowym przekrocze 15000 funtow. slyszalem ze jesli przekroczy sie ta sume to trzeba pieniadze oddac.czy to prawda? czy ktos slyszal cos na ten temat?

Gość gola27
ja słyszałam, że trzeba oddawać :( aczkolweik mojej znajmoje jak zaczęła zarabiać ponad 200 funtów tygodniow sami wstrzymali working tax credit i nic nie kazali zwracać!

Gość chipsa
jak sie nie zglosi w ciagu miesiaca to nawet kare wlepia. ja wlasnie zglosilam i czekam na decyzje.

Gość chipsa
a forse trzeba bedyie i tak oddac

Gość zuja
witam jeszcze raz. niech ktos mi jeszcze raz wytlumaczy dokladnie o co chodzi. czy jesli przekrocze 15000 ( w tym vat) w roku to zwracam calosc kasy jaka mi przyznali ok 2000 funtow czy tylko czesc? musze zglaszac kazda zmiane w zarobkach i ilosci przepracowych godzin. w podaniu bylo ze pracuje 50 godz tygodniowo teraz mam ok 53 czy powinienem to zglosic? czekam na odpowiedz pozdrawiam wszystkich

Gość chipsa
od ok 15 tys WTC nie przysłługuje w ogóle, i prawdopodobnie bedzie trzeba oddać całość. niech jeszcze potwierdzi to ktoś z taką sytuacją. jak rozwiązuja zwrot nadpłaty?

my przekroczylismy 15000 i nic nie zwracalismy

Gość czy jesli
pracuje dla agencji to przysluguje mi wtc, nie zawsze tam jednak pracuje 30 godz, poza tym dopiero nie dawno sie zarejestrowalem w HO - moze tego nie beda sprawdzac, ponadtow ciagu ostatniego roku mialem 2 miesieczna przerwe w pracy

Gość do md
to się tak nie ciesz bo przyjdzie ci zwracać WTC

Gość ja_27
może wy będziecie umieli mi pomóc!czy starając się o tax credit muszę w papierach podawać partnera?i jeżeli tak to czy wtedy ta granica, której nie można przekroczyć wzrasta? ja pracuję przez agencję. Róznie to bywa!czasami pracuję 50 godzin w tygodniu, a czasmi tylko 20!Mój partner ma stałą pracę. bez nadgodzin pracuje 48 godzin z nadgodzinami czasami nawet ponad 70 (aczkolweik nadgodziny ma bardzo żadko). Z góry dziękuję za informacje!

Gość wiedząca.
lepiej nie podawaj partnera bo nic nie dostaniesz, chyba że to mąż. Ja nie pracuję, mój facet mało zarabia 17800rocznie - złożyliśmy razem i dostajemy tylko 20 funtów tygodniowo

Gość ja_27
dzięki!Tak myślałam, że lepiej nie podawać :)

Gość a czy jak
pracujemy oboje (MAŁŻEŃSTWO) ja mam 5.35Ł a mąż ma 6.15Ł(bo pracuje w nocy) to warto o cokolwiek sie starac??czy nic nam już sie nie należy...dodam że dzieci nie mamy??

Gość wiedzaca.
pomylilam sie - mąż zarabia 11800 i bierzemy 20 funtów tygodniowo

Gość wiedzaca.
do a czy jak zawsze warto spróbować

Gość polskaemigracja.com
Znalazlam fajna stronke polskaemigracja.com