Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawostka8456

powiedzcie kochane mamy...

Polecane posty

Gość ciekawostka8456

co powinnam kupic niemowlakowi do ubrania i ile par tego ..jestem mloda mama niedoswiadczona i chcialabym zaczac kupowac zeby do porodu sie uzbieralo

Witam Sprzydadza Ci sie na pewno body z długim rekawkiem z 4 pary, 4 z krótkim. Jedne bez rekawków pod koszulke. Pisze o bodach bo ja np wole dziecku ubrac body niż kaftanik bo jestem pewna ze nie przewieje mu nerki. Szczególnie teraz w zimie. Nastepnie radze Ci kupic spodnie np struksowe, bo jeansy jednak zibią po nogach. Ja mam chopczyka wiec pisze jak do chłopczyka. Kup ze 3 grube bluzy, 2 sweterki. 3 pary rajstop i 3 pary skarpet. Dziecko tak szybko nie brudzi tych rzeczy wiec nie musisz miec tego wiecej. Polecam kombinezon na zime w całosci bo nie będzie wiało w nerki. Jakies ciepłe buciki. Jeśli chodzi o pieluchy to ja uzywam pampersów, ale podobno dobre i tansze są rossmanowskie tylko fioletowe. kUP SMOCZEK, SPRZYDA cI SIE JUZ W SZPITALU. K up sobie kapturki na sutki maść bepanten jesli zamieżasz karmic piersią, bo sutki pekają. A... miało byc do ubrania dziecka ...sorki...:) Kup czapę, szalik, rękawiczki. ze 7par śpiochów,,,dla takiego maleństwa śpioszki sa najlepsze. i to tyle...nic mi więcej nie przychodzi do głowy.. aaa,,, oczywiście pieluchy tetrowe tez Ci się sprzydadzą, bo jak dzidzia uleje to Ci się sprzydadzą do wycierania buzki. Życzę powodzenia i miłych zakupów:)

Gość justalala
spodnie sztruksowe???przeciez to niewygodne!!!!takie spodnie to jak ze 2 lata bedzie miało dziecko a nie teraz !!!! dziecku ma bycciepło i wygodnie a nie jeansy i sztruksy dla takiego malenstwa!

Gość justalala
a body to najlepiej w kroku rozpiane i połspiochy tez sa ok-ale to jak bedzie miałz 4-5 miesiacy-co by gumka nie drazniła delikatnego ciałka

Gość oj marzenka
sprzyda? nie ma takiego słowa i nie mówi się o bodach....

Gość do góry uuuu
WYPRAWKA DLA NIEMOWLĘCIA: UBRANKA: 4-5 bawełnianych śpioszków, 4-5 bawełnianych kaftaników, 2-4 body, 4-5 bawełnianych koszulek, 1-2 pajacyki, 2 czapeczki bawełniane, 2-3 pary skarpetek, 1-2 sweterki, 1 spodenki, kilka ubranek dodatkowych związanych z porą roku, w której urodzi się dziecko (np. zimą kombinezon, rękawiczki, gruba czapka) PIELUCHY I POŚCIEL: 40-50 pieluch tetrowych pieluchy jednorazowe 4 pieluchy flanelowe becik-rożek 1 kocyk lżejszy 1 kocyk ciepły komplet pościeli poszewki na pościel i kocyki prześcieradło 2-3 duże ceratki do łóżeczka i jedna ceratka do wózka. KĄPIEL I PIELĘGNACJA: wanienka 2-3 ręczniki mydło dla niemowląt termometr kąpielowy myjka oliwka krem do pupy chusteczki nawilżające waciki i patyczki z wacikami szczotka do włosów nożyczki do paznokci plastikowy pojemnik na brudną bieliznę proszek do prania bez fosforanów APTECZKA: 70% roztwór spirytusu jałowe gaziki termometr gruszka do nosa sól fizjologiczna herbatka HIPP z kopru włoskiego KARMIENIE: wkładki laktacyjne odciągacz pokarmu butelka ze smoczkiem herbatka HIPP dla kobiet karmiących AKCESORIA: wózek łóżeczko blat do przewijania fotelik samochodowy lampka nocna torba z przegródkami na spacer