Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sratatataa

która z was jadła FALVIT? czy jest dobry?

Polecane posty

Gość agdaa
falwit sa to witaminy jak kobieta ma niedobor witamin zazywam falwit jak nie jestem w ciazy ale nie polecam falwitu w ciazy dlatego bo niektorych witamin ma za duzo a innych za malo.Niem ma kwasu foliowego a to jest podstawa i innych mineralow potrzebnych do rozwoju dziecka.W pierwszej ciazy zazywalam MATERNA Z SELENEM .A w terazniejszej ciazy zazywam ELEVIT.

W smaku jest neutralny ;) Pod warunkiem, że się go połknie nie rozgryzając ;) Dobra, żarty na bok :) Ja brałam Falwit przez całą poprzednią ciążę - a w pierwszym trymestrze dodatkowo Folik. Urodziło się zdrowe piękne dzieciątko :) Też miałam początkowo wątpliwości, zwłaszcza, jeśli chodzi o zawartość wit. A. Okazało się, że jeśli się nie będzie brać dodatkowo innych witamin, ten zestaw też jest dobry na okres ciąży. Inna sprawa to zasadność zazywania dodatkowych witamin, poza jedzeniem, ale to temat na inną pogawędkę, oczywiście, jesli jesteś ciekawa, to daj znać - napiszę. Pozdrawiam :)

ja łykam Falvit..w ciazy nie jestem...jeszce.Jest ok .U mnie złagodzil troche @..czyli zmniejszył moje obfite krwawienia..Ma odpowiednia zawartosc zelaza dla nas kobitek niezbedna...

Gość wiem ze branie kwasu
foliowego ma sens tylko jakis czas przed planowana ciaza. jestem w dr ugim trymestrze i jem go dalej, chyba nie zaszkodzi?

Branie kwasu foliowego ma sens od zapłodnienia do około 12-go tygodnia. Wcześniej się bierze, bo częśc kobiet nie wie, w jakim momencie doszło do zapłodnienia. Możesz go brać do końca ciązy, a nawet potem :)

Gość inga 2356
falvit jest ok, tylko należy czytać skład lub pytać w aptece, ponieważ kiedyś był jeden a teraz jest kilka mają wprawdzie podobne składy ale dziś kupując falvit kolejne opakowanie zauważyłam ze ten zwykły posiada w swoim składzie jod.Jeśli ktoś ma hasimoto czyli horobę tarczyce to nie jest wskazany należy wybrać falvit który ma powlekane tabletki i pytac w aptece,ja tego nie zrobi łam bo zawsze nie miał w swoim skladzie jodu i się zdziwiłam.jest falvit mama,falvit estro,falvit powlekane tabletki oraz falvit zwykły

Gość gość
ja jadłam, ale mi nie smakował. Myślę, że popenilam błąd i jadłam go saute :) Być moze pomogłoby doprawienie go nieco dobrym balsamico.....