Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam powiedzcie mi

a jak to jest z tym cyklem??? jak to liczyc?

Polecane posty

Gość nie wzywaj Boga nadaremno
szkoda, szkoda miałybyśmy pierwszy dobry uczynek w tym roku na koncie! ;)

niepisze bo czekam na jakies wypowiedzi na poziomie

nie martwcie się, może to prowokacja? Trochę przesadna była ta nieświadomość. I jakoś szybko zaspokoiła tę ciekawość ;)

wszystkie sa na poziomie, a chcesz jeszcze cos wiedziec, to napisz co cie jeszcze interesuje

pewnie teraz zaspokaja się z gramatyki ;):P

wszystko mnie interesuje

Gość J..................
dlaczego jezdzicie po niej jak po lysej kobyle, normalnie wstyd

naprzykład czemu niema zawsze w środę?

nikt po nikim nie jezdzi, chce kobieta wiedziec, to niech pyta

Gość pppppppppppppppp
jezeli ja mam cykle bardzo nie regularne, tzn raz trwa 70dni, drugi 45 dni to czy mam owulacje i jak mam liczyc dni płodne?

jesli cykl trwa np 28 dni i zaczyna sie np w poniedzialek, to nastepny cykl jest w 29 dniu i to np wypada sobota, pytanie czy masz regularne okresy

Gość WSTYD
31 lat?? i szukanie dni plodnych przy tabletkach? 31 lat?? i ZERO pojecia o cyklu?? 31 lat i kompletny brak niewiedzy na temat najprostszych zagadniem z biologii czlowieka. toz to nie trzeba byc profesorem ginekologii zeby takie rzeczy wiedziec. mi byloby wstyd pytac na forum o to. wolalabym wziac ksiazke z PODSTAWOWKI i poczytac troche miejmy nadzieje ze to prowokacja bo jak nie to rece opadaja.

zdaje się, ze to operowanie dniami tygodnia jest zarazliwe ;)

Gość J..................
tylko ze przy okazji odpowiadania bluzgacie na nia na lewo i prawo. Czy wy jestescie takie madre i wyksztalcone z kazdej dziedziny??? Jak dziewczyna brala dlugi czas tabletki to nie musiala wiedziec o cyklu bo przeciez nie miala owulacji. Kazdy sie dowiaduje czegos nowego.

po to tu wchodzimy, zeby się dowiedzieć czegoś nowego :P

Gość WSTYD
ja rozumiem, ze nie kazdy musi byc swiatly, ale litosci! toz to basis!! kobieta wwieku rozrodczym, ZERO pojecia na temat!! ZERO! to tak jakby powiedziec, ze stolica francji jest Monachium! hello! czegos w konu ucza w szkolach

pozostaje nam wzajemna edukacja :P A wracając do pytania o cykle róznej długości, naprzemian krótszych i dłuższych - nie da się jednoznacznie z góry określić, kiedy nastąpi owulacja.Wiemy tylko, ze jajeczkowania dochodzi na około dwóch tygodni przed kolejną miesiączką. Dlatego w każdym cyklu potrzebna jest obserwacja zmian śluzu i pomiar temperatury:)

sa kobiety i kobiety, dajmy jej juz spokoj, co chciala wiedziec moze sie dowiedziala

Gość WSTYD
nieregularne cykle: ponoc wskazana jest regulacja hormonalna takich cykli, wtedy wyliczanie juz nie stanowi zadnych problemow.. zadna z ans Ci tak nie doradzi jak ginekolog.pozdrawiam

pozwolę sobie mieć inne zdanie w tej kwestii :) Od zawsze mam tzw nieregularne cykle , czyli naprzemian dłuższe i krótsze, jestem zdrowa ginekologicznie, dlaczego miałabym sztucznie "regulować" długośc cykli? Wystarczy poczytać o fizjologii, to naprawdę nie jest trudne :)

takze mam inne zdanie, nie zazywam anty, nie stosuje kalendarzyka, cykle mam regularne, aczkolwiek czasem bolesne, pomagaja oklady na brzuszek

Gość pppppppppppppppp
jestem umówiona do swojego ginekologa, ale nie bardzo te hormony mi służą:( dla tego nawet nie wiem czy moge zajść kiedyś w ciąże ,bo kiedys ginekolog powiedział że w moim przypadku to nie będzie takie proste:(

....w moim przypadku mialo byc bez problemu a o Kacperka staralismy sie 2 dlugie lata, ale warto bylo................

chciałam jeszcze cos dodać do osób ktore twierdzą że wytykamy kobiecie niewiedze. nie żyjemy do cholery w XIX wieku ! jak dojżała kobieta moze nie wiedzieć takich rzeczy ? ja mam 17 lat i wiem co sie dzieje w moim ciele- jak liczyc cykl wytłumaczyła mi mama, ale tego uczą przeciez w szkole na biologii ! i jeszcze chce sobie liczyc cykl przy braniu tabsów- to znaczy chyba ze myśli iż ma dni płodne jak nomalnie- to po co bierze te tabletki ?! to nie jest pieprzone średniowiecze !