Go艣膰 jolusia11 Napisano Stycze艅 1, 2007 szukam pomocy od 2 miesiecy borykam sie z pote偶nymi hemoroidami . Prawd膮 jest, ze od kilku lat mam zaparcia i musze pomagac sobie 艣rodkami przeczyszczajacymi i tak w k贸艂ko. Pr贸bowa艂am r贸偶nych metod naturalnych, ale bez efekt贸w. Lecze ju偶 2 miesi膮ce ma艣cia Posterisan, czopkami posterisan i detralexem i nic. Przy wypr贸偶nianiu jest parcie na stolec, a nie mo偶e on wyj艣膰, bo robi si臋 pier艣cie艅 z 偶ylaczk贸w, kt贸re tamuj膮 odbyt. Mecz臋 si臋 okropnie do 艂ez, pr贸buje naciskac sposobem, czasem sie uda. Chcia艂am zapyta膰 czy ktos z was podda艂 sie metodzie zaciskaj膮cej te 偶ylaczki i jaki by艂 tego skutek ? Mo偶e macie jakies rady dla mnie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agresywnaniunia Napisano Stycze艅 1, 2007 moja mama mia艂a hemoroidy i mozna powiedziec wyleczy艂a sie bez lek贸w , prost膮 metoda mo偶 etylko dla niej skuteczn膮 ale spr贸buj po ka偶dej wizycie w toalecie za grubsza potrzeba podmywa艂a sie ciepl膮 woda i mydlem , proste ale jej naprawde pomog艂o Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jolusia11 Napisano Stycze艅 1, 2007 po kazdym wypr贸偶nieniu dok艂adnie sie myj臋, robi艂am tez nasiad贸wki w naparze kory debowej Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jolusia11 Napisano Stycze艅 1, 2007 na leki wydaje du偶o pieni臋dzy czy nie lepiej zainwestowac w zabieg o kt贸rym reklamuj膮 w internecie, ale czy to skuteczne/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agresywnaniunia Napisano Stycze艅 1, 2007 sorry nic wi臋cej o hemoroidach nie wiem , a o tych zabiegach wpierwszym po艣cie nawet nie s艂ysza艂am :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
przeniesienie 0 Napisano Stycze艅 2, 2007 21:56 on podpowieeeee a jak wygl膮daj膮?? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agnieszka0303 Napisano Stycze艅 2, 2007 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3172437 Tutaj mozesz poczytac bo taki topic juz byl Wiem co przezywasz bo sama to przeszlam. A jezeli chodzi o problemy z wyproznianiem mnie pomogly maliny a stosowalam wszytskiego.Codziennie wieczorem przed snem zjadam miseczke malin ze smietana.Mam je oczywiscie zamrozone w zamrazalniku (pewnie mozesz je kupic w kazdym sklepie).Rozmrazam daje troche mietany i cukru do smaku.Na poczatku po 3 dniach byl efekt.A teraz wystarczy ze zjem je 2 razy w tygodniu i moj probelm sie skonczyl. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agnieszka0303 Napisano Stycze艅 2, 2007 Aha a jezeli chodzi o detralex ja go bralam dawno temu przez rok i wiesz pomoglo.Hemoroidy sie nie schowaly ale przestaly bolec.Jedynie w ciazy bardzo cierpialam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mirror Napisano Stycze艅 2, 2007 Oh odwieczny problem. Mi pojawi艂y si臋 jaki艣 tydzie艅 temu. Jestem zdesperowana, je偶eli mi po miesi膮cu nie przejd膮 to p贸jd臋 do lekarza. P贸ki co zmieni艂am diet臋. Jem zdrowiej, pij臋 oko艂o 1 l wody i inne p艂yny. 膯wicz臋. Przed ka偶dym wypr贸偶nieniem robi臋 kilka przysiad贸w i codziennie po po艂udniu wk艂adam sobie czopek przeciwb贸lowy b膮d藕 ma艣膰 wszystko to pomaga i jest dobrze. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jolusia11 Napisano Stycze艅 3, 2007 dzieki serdeczne za podanie stronki z forum, cos niecos mi to dalo, choc szukam metody nieoperacyjnej, zabiegu jeszcze innego o ktorym tu przeczytalam, zaciskanie gumeczek na zylaczkach, prosze napiszcie o swoich peoblemach i leczeniu, moze cos pomoze. Jutro ide do proktologa zobacze po badaniu co on na to, ale mieszkam w niezbyt duzym miescie, gzie pewne rodzaje zabiegow pewnie nie sa wykonywane, wlasnie chce sie dowiedziec, jakie mam mozliwosci. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jolusia11 Napisano Stycze艅 4, 2007 no i bylam u lekarza i od razu skierowanie na kolonoskopie, czyli badanie jelita grubego, bo jesli tak dlugo sa zaparcia to trzeba go obejrzec. Nie badal , bo stwierdzil ze wszystko obejrzy przy tym badaniu. Zapisalam sie w kolejeczke i czekam , tak bo na to badanie trzeba troche poczekac, panstwowo na wszystko trzeba czekac. Ale ja dalej mam problem, a lekarz stwierdzil ,ze jesli tyle czasu zwlekalam z wizyta to jeszcze mozna poczekac Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 arlie Napisano Stycze艅 6, 2007 Wiesz ja od niedawna mam co艣 tam ... i je偶eli po miesi膮cu si臋 nie wch艂on膮 id臋 do lekarza (Z TYM NIE MA 呕ART脫W) Ty te偶 powinnas p贸j艣膰. Ale po za tym to (KONIECZNE DO ZASTOSOWANIA OD ZARAZ) - du偶o wody - du偶o b艂onnika i rzeczy u艂atwaiaj膮cych prace jelit : kefirek, winogorna, jab艂ka, siemie lniane naczczo, activia itd - po ka偶dym wypr贸偶nieniu podmywasz si臋 dok艂adnie - przy wypr贸偶nianiiu musisz zrobi膰 parcie na stolec, je偶eli czujesz 偶e masz go w organi藕mie, niezdrowe jest wstrzymywanie go. Ja siedz臋 ok. 20 minutek na kibelku i po sprawie. - u偶ywaj ma艣ci najlepiej naturalnych, ja u偶ywam Aesculan i m贸d c贸d malina a taniutk bo tylko 10 z艂 ! - bierz complex witamin B ... reguluj膮 prac臋 jelit Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 arlie Napisano Stycze艅 6, 2007 up Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jolusia11 Napisano Stycze艅 29, 2007 a ja na razie mam za soba. Szlam do lekarza i chyba ze strachu przed badaniem sie uspokoily. To zart. Ale dlugo je leczylam, tylko zabraklo wiary ze b贸le odejda. A偶 tu nagle z dnia na dzien dolegliwosci odeszly, lekarz skierowal na kolonoskopie i zrobie ja, zobaczy膰 w jakim stanie jest jelito, tylko sporo poczekam w kolejce na nie. Pozdrawiam wszystkich i zycze szybkiego wyleczenia Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aneczka72 Napisano Marzec 19, 2007 Witaj.Mi pojawi艂 si臋 maly guzek ale nie wewn膮trz tylko na zewnatrz troche bolal i sw臋dzial masci dzilaly tak sobie .Zacz臋艂am stosowac dietke owocowo-warzywna, malo smarzonego bez bialego pieczywa mniej miesa i wedlin, ale my艣le, 偶e najbardziej pomogla mi kuracja ze skorupek jaj ktore zabiaja pierwiastki promieniotw贸rcze.Wszystko si臋 samo cofn臋lo i wszelkie dolegliwosci mine艂y.U mnie to sprawa gen贸w wiec musze uwarzac m贸j tata mia艂 kiedys guzki potem polipy a teraz ma zalozona stomie ma sztuczne jelito dlatego musze b. uwa偶a膰. Pozdrawiam Skorupki jaj "Skorupki jaj s膮 jednym z najlepszych 藕r贸de艂 wapnia, kt贸ry jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Opr贸cz wapnia w skorupce zawarte s膮 wszystkie niezb臋dne dla organizmu mikroelementy: cynk, 偶elazo, fluor, siarka, krzem, molibden - 艂膮cznie ponad 25. Sk艂ad skorupki jest bardzo podobny do sk艂adu ko艣ci i z臋b贸w. Uczeni z Niemiec i W臋gier, kt贸rzy przez 15 lat badali wp艂yw skorupki jajka na organizm cz艂owieka zauwa偶yli, 偶e u dzieci i doros艂ych podawanie skorupki da艂o pozytywne rezultaty przy 艂amliwo艣ci paznokci, w艂os贸w, krwawieniach dzi膮se艂, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak si臋 okaza艂o, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkank臋 kostn膮, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotw贸rcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynosz膮 w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia 偶adnych koszt贸w. Skorupki zanurzy膰 na 5 minut we wrz膮tku. Pozostawi膰 do wyschni臋cia i zmieli膰 w maszynce do kawy. U偶ywa膰 od 0,5 do 1 g dziennie. Mo偶na spo偶ywa膰 je dodaj膮c do kasz i twarog贸w." znalezione w internecie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bozena44 Napisano Stycze艅 3, 2009 Pojd臋 za tymi naturalnymi sposobami. Ot贸偶 pr贸bowa艂am i nic... P贸藕niej znalaz艂am lek naturalny - Anurex i pom贸g艂. W kilkana艣cie dni hemoroidy zesz艂y i w tej chwili nie mam po nich 偶adnego 艣ladu. Jestem bardzo zadowolona z kuracji. Gdyby艣 potrzebowa艂a to kupowa艂am lek na http://www.anurexworld.com bo mieli najni偶sz膮 cen臋. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hanu艣ka Napisano Lipiec 8, 2012 Mam pytanko czy przy ka偶dym wypr贸偶nieniu pojawia si臋 krew czy nie koniecznie??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
wolf2000 0 Napisano Listopad 30, 2012 Wy tu wszyscy o hemoroidach tak prawicie? Au膰 ... ja w艂a艣ciwie te偶 ju偶 mia艂em (bola艂o, sw臋dzia艂o, krwawi艂o) i troch臋 przypadkiem je chyba w艂a艣nie wyleczy艂em. W艂a艣ciwie walczy艂em z korzonkami, ale przy tej okazji kupi艂em sobie siedzisko z gryk膮 na allegro. Mia艂o by膰 wygodne. Ja bym tego tak nie okre艣li艂, czasami jest wygodne, czasami uwiera w d... 偶e potem usi膮艣膰 nie mo偶na. Ju偶 my艣la艂em nawet, ze to jaki艣 nast臋pny etap rozwoju hemoroid贸w. Jednak zauwa偶y艂em, 偶e .... znikn臋艂y. Dziwne uczucie, ale chyba ju偶 si臋 nie b臋d臋 tym dalej zastanawia艂. Koszt takiego siedziska to kilkadziesi膮t z艂. na allegro. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kamikooo5534565 Napisano Grudzie艅 1, 2012 Mi pomog艂y rady na http://wyleczyc-hemoroidy.pl/ ! Super stronka ! Dzi臋ki temu wyleczy艂em hemoroidy w 2 dni ! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ania4r34543543 Napisano Sierpie艅 13, 2013 Sorry, 藕le poda艂am link: prawdziwy to: http://wyleczyc-hemoroidy.pl ! Tam maj膮 sprawdzone metody. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Sierpie艅 13, 2013 Ile dostajesz za ten spam? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Sierpie艅 13, 2013 Ta stronka wyleczyc- jest beznadziejna, pewnie ktos opieral swoja wiedze na wikipedii a rady tam zawarte sa bardzo mierne, zreszta od razu widac, ze ta stronka z profesjonalizmem nie ma nic wspolnego. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Agaawaa 0 Napisano Lipiec 27, 2014 spr贸buj krioterapii http://zdrowiemojapasja.pl/pl/c/HEMOROIDY/19 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Blanka234234234 Napisano Sierpie艅 18, 2014 @Magda - 殴le u偶ywasz tej ma艣ci ! hemoroida nie pozb臋dziesz si臋 szybko w taki spos贸b ! Zobacz tutaj http://wyleczyc-hemoroidy.pl/ jak pozby膰 si臋 szybko hemoroid贸w ! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 12, 2014 w euro klinice www.euro-klinika.pl/ maja w ofercie usuwanie hemoroidow. Z tego co wiem to jest to swietna klinika, maja dobrych lekarzy i stosuja najnowsze metody leczenia wiec warto sie do nich zglosic Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Stycze艅 29, 2015 ludzie 偶adne ma艣ci i tabletki, a tak偶e domowe sposoby nie wylecz膮 na sta艂e hemoroid贸w sprawi膮 tylko, 偶e problem 'ukryje' si臋 na jaki艣 czas, takie 艣rodki znieczulaj膮 tylko b贸l i dyskomfort Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sowa009 Napisano Luty 18, 2015 by艂am dwa dni temu na zabiegu gumkowania i hemoron, na razie jest chyba dobrze, bo nawet ju偶 tabletek przeciwb贸lowych nie bior臋 od dzi艣 , ale to chyba dzi臋ki temu 偶e tylko jeden hemoroid zosta艂a zagumkowany, a nie tak jak niekt贸rzy pisz膮 od razu robi膮 dwa lub trzy i chodz膮 po 艣cianach z b贸lu...;P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 20, 2015 ja r贸wnie偶 przerabia艂em domowe sposoby m.in http://pieknojestwtobie.com/jakie-sa-domowe-sposoby-na-hemoroidy/ Po 3 miesi膮cach si臋 podda艂em i poszed艂em na zabiegi hemoron. Jestem po 3 zabiegach i jest poprawa, ale lekarz m贸wi 偶e jeszcze b臋dzie przynajmniej drugie tyle. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 12, 2015 s艂yszeli艣cie o bakteriach lecz膮cych hemoroidy? o proctolacie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 13, 2015 postanowi艂em napisa膰 ten temat bo mas ludzi ma probl;emy z hemoroidami a spora czesc osob sie tego wstydzi. Mnie dopad艂y przez prace fizyczna , nabawi艂臋m sie tez przepukliny pachwinowej , Przez 2 lata o***t mnie tak swedzia艂 ze sz艂o oszale膰 , dzien i noc. SZA艁. Kazdy lekarz dawa艂 tylko reklamowane i polecane 艣rodki bo najpierw bylo ze grzybica , ze alergia itp itd, Jak by艂em na operacji to lekarz kt贸ry mnie operowa艂 zdiagnozowa艂 hemoroidy i te偶 leczy艂 艣rdokami typowymi ale dro偶szymi. gdy jak podliczy艂em przez te lata wyda艂em z 400 z艂 na tabletki , ma艣ci i czopki to postanowi艂em is膰 do rodzinnego po skierowanie do proktologa. ajna babka - du偶o pomaga i ma wiedze , powiedzia艂膮 ze zanim da mi skierowanie to 偶ebym sobie to sprawdzi艂. Przepisa艂a na recepte CHLORCHINALDIN H ( ma艣膰 5 gr starczy艂a mi na miesiac a koszt to 11z艂 ) po 3 razach przesta艂o swedziec i nie swedzi do dzis pomimo ze ju偶 ma艣ci nie stosuje 2 miesiac .Mozliwe ze hemoroidy wr贸c膮 ale mam na nie bro艅 skuteczniejsza i tansza niz te badziewia w aptekach . POLECAM SPRAWDZIC NA SOBIE bo mi przywr贸ci艂a normalno艣膰 . Dodam 偶e nie mia艂em bole艣ci a jedynie okrutne sw臋dzenie okolic odbuty i pieczenie po k膮pieli i wypr贸偶nieniu , krwi te偶 nigdy nie mia艂em ale by艂 wyczuwalny mi臋kki guzek przy odbycie.. Ok ko艅cze ale zanim zaczniecie si臋 faszerowa膰 drogimi lekami sparwdzcie proste rozwi膮zania .Ps nasiad贸wki z kory d臋bu te偶 mi nie pomaga艂y Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach