Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka789

po pierwszej wizycie u ginekologa po porodzie ....

Polecane posty

Gość Anka789

Witam, czy któraś z Was miała przepisane na pierwszej wizycie u ginekologa globulki dopochwowe wspomagajace gojenie i poprawiajace stan środowiska w pochwe? ja miałam i miałam zuzyc całe opakowanie 10 sztuk (10 noc), ale po 3 dałam za wygrana. dlaczego? - bo to strasznie nieprzyjemne ingerowac w delikatne miejsce w dodatku po porodzie, jak jeszcze nie wszystko do konca wygojone.... czy ktos zna jakis sprawdzony srodek, preparat wspomagajacy odbudowywanie odpowiedniego i zdrowego srodowiska pochwy , ale nie dopochwowy? pomózcie, prosze......

Gość Mariola5
Czesć Anka, Ja urodziłam jakieś 3 miesiące temu małego Adasia, na pierwszej wizycie po porodzie lekarz zalecił mi stosowanie doustnego probiotyku Lacibios femina. Pomysł mi się spodobał, bo tak jak Ty nienawidzę globulek dopochwowych. Lacibios femina pomaga w utrzymaniu i przywróceniu prawidłowej flory bakteryjnej układu płciowego i moczowego. Preparat pomaga w leczeniu problemów grzybicznych i bakteryjnych. Zapobiega ich nawrotom... Poszperam w ulotce coś jeszcze i dam ci znać, a w razie czego to pytaj... :D

Gość alualu
a ja dostałam ramoclav też doustnie i podobnie nienawidze dopochwowych;)

Gość Mariola5
A co to za specyfik? Nie słyszałam o nim, jakie ma dzialanie, jakie zawiera szczepy bakterii? Podaj więcej informacji.... Lacibios : w zapobieganiu i wspomaganiu leczenia zakażeń pochwy bierze się pod uwagę zastosowanie 2 szczepów spełniających wymogi WHO/FAO – Lactobacillus rhamnosus GR-1 oraz Lactobacillus fermentum RC-14. To jest bardzo wązne, jakie szczepy bakterii zawiera, bo to okresla na co działa...

Gość Anka789
CZeść dziewczyny... Zainteresowałam sie tym Lacibiosem i to zapowiada sie niezle. Zastanawiam sie jednak czy podziala na mój problem,k tóry sie niedawno pojawił. Może Ty Mariolka mi pomożesz...? Po porodzie nie zdecydowąłam sie na tabletki anykoncepcyjne, chyba ze zdrowotnych względów, więc używamy prezerwaty, ale ostatnio jestem sucha i nie wiem co robić. Oczywiście jakieś środki nawilżające mogę spróbowac, ale to wcale nie pomoże flarze bakteryjnej itp, zastanawiam sie czy Lacibios działa też na coś takiego?.... Jak ktoś to bede wdzieczna, ale pewnie jutro pojadę do apteki i kupię Lacibios... :D raczej nei zaszkodzi, nie?

Anka789, bardzo dobrze, że się nie zdecydowałas na tabletki anty, bo o wiele łatwiej złapać infekcje. a co do lacibiosu femina na pewno nie zaszkodzi, im więcej bakterii mlekowych kolonizuje nabłonek pochwy tym lepiej i zdrowiej, więc może jedynie pomóc :) tylko czy chcesz go stosować profilaktycznie, żeby uchronic się przed infekcją, żeby stworzyć odpowiedie pH? bo florze bakteryjnej lacibios femina pomoże jak najbardziej. proponuje uzupełniac braki lactobacillusów własnie tym probiotem, a na suchosć jakis środek nawilzający. ewentualnie możesz zastosować lacibios fem dopochwowo, choć ja tego za bardzo nie lubie.... generalnie, ja zawsze łykam przed okresem, bo wtedy zmienia się poziom hormonów i jestem bardziej podatna na grzybice. a jeszcze dodam od siebie, że możesz przemywac się od czasu do czasu tantum rosa, tez do kupienia bez recepty w aptece - tylko nie irygacje. i zeby utrzymac odpowiednie warunki do rozwoju pozytywnej flory bakteryjnej, to pij kwaśne rzeczy, żeby obnizac pH i stosuj dobry płyn do higieny np. zija z korą debu, avon z kwasem mlekowym, emulsja lubex. pozdrawiam 🌼

aha i jeszcze jedno: Mariola ma racje, że oznaczenie szczepu jest bardzo ważne. tylko wtedy jest pewność że jest to szczep probiotyczny. inaczej nic nie wiadomo. ostatnio naczytałam się, że na jogurtach probiotycznych tez musi być szczep, bo inaczej to jest o pupke potłuc że tak powiem. a oznaczony szczep to widzialam tylko na jogurcie krasnegostawu naturalnym hmm... no i z preparatów probiotycznych to tylko lacibios femina ma oznaczone szczepy z mi znanych i maja jeszcze udowodnione pozytywne dzialanie w schorzeniach ginekologicznych, więc już w ogóle jestem go pewna.

Gość Anka789
Janiłek - bardzo dziekuję za rady, zastosuje na pewno. Pisałaś o oznaczeniach szczepów - a lacibios femina jakie ma, jakich szukać i gdzie, jesli juz mam jakieś szczepy napisane na opakowaniu to gdzie najlepiej szukać info o danym szczepie? Dla mnie lacibios femina i tantum rosa, ale tylko przemywać tak? nie stosować irygacji - dlaczego? Ja mam płyn do higieny intymnje Zajia - ale nie wiem z czego - to taki niebieski, ale też wydaje sie dobry...

Gość oliwcia20
dziewczyny ja nie poszlam na ta wizyte! Teraz sie boje bo nie wiem co mam robic! Mialam 2 razy okres po porodzie i teraz mi stanal i juz nie mam z 40 dni a nawet i wiecej a przy okazji odczuwam bole miesiaczkowe co to moze byc???? PROSZE PORADZCE CO MAM ZROBIC????

Gość Anka789
Zrób sobie teścik i wtedy sie troche wyjasni..... a na pewno umów sie do lekarza, trzeba wszystko wyjasnić....