Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się nad tym

Myślicie że Bóg nas słyszy???I wysłuchuje???

Polecane posty

wypłowiała sikorka --> nie mam na myśli kary. A nawrócić się... hm... nie wiesz, czym jest nawrócenie? Przypomnij sobie scenę, kiedy chciano ukamienować jawnogrzesznicę. Jej grzech był poważny, a Jezus jej nie potępił. Ale również nie pogłaskał po głowie. Powiedział "idź i nie grzesz więcej". Nawrócenie to opamiętanie się. Zawrócenie z drogi zła, grzechu, występku. Dla mnie nawrócenie to zrozumienie jasno i wyraźnie, Kto jest ważny i Co jest ważne. Najważniejsze. Na pierwszym miejscu. Bóg nie karze. Ale upomina. Kocha mnie, Ciebie i chce mieć nas w Niebie:) A do Nieba droga jest jedna. Przez Chrystusa. Do Chrystusa również droga jest jedna: Miłość. A Miłość to... chyba wiesz, co to miłość:)

Ok, ale najpierw należałoby ustalić, co to jest grzech i tak dalej... Nie chcę wgłębiać się w teologię. Mhm, wiem, co to miłość, a niektórzy nazywają to grzechem, interesujące :)

\"Mhm, wiem, co to miłość, a niektórzy nazywają to grzechem, interesujące\" Rozwiń tę myśl, proszę.

wypłowiała sikorka --> Hm... rozmawiamy o Bogu, sądziłam więc, że definicje podstawowe są obowiązujące:D Off topic:D

Gość wręcz przeciwnie
Ona39letnia -> :) nie zdziwię cię :) z wykształcenia jestem Informatykiem, ale to mi nie przeszadza, żeby szukać głębiej i dalej...czegoś mi brakowało wśród tej udokumentowanej techniki, mimo wszystko jednak wciąż niedoskonałej... Bo któż jak Bóg :)....

Gość Ja myslę że
Bóg nas nie lubi, pozostawil nas samym sobie, ma nas po prostu dosyć, naszej obłudy, zakłamania, krętactwa, łajdactwa, ... PS Koalicja Kaczyński-Lepper_Giertych dowodzi, że w Polsce nic nie jednoczy jak KŁAMSTWO

Gość Agnieszka._.
A ludzie to co wobec Boga inni są? Przecież to oni go odrzucają.