Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w uczuciowych opalach

czy mozna zakochac sie przez internet?

Polecane posty

Gość betulka
do anonim691 : w takim razie gratulacje. zycze wam aby wasza miłosc przetrwała wszytsko.....

Gość anonim691
moj tez pwoeidizal ze jestem ladna i tz nic a wiesz jak to jest w necie kazdy udaje kozaka i odwznego a sie okazuje inaczej

Gość anonim691
do betulka: dziekuje ci i wzajemnie duzo milosic i szczesia:))

Gość RHIN BAC
Lepiej poszukać kogoś w realu albo być samemu

oj dziewczyny jak wam zazdroszcze:((( Tez bym tak chciala. Nie pierwszy raz czatuje. Ta znajomosc tez sie tak nie zapowiadala ale powoli jakos sie tak stalo. moze dlaego ze inni chcieli od razu spotkania a ten nie, byl taki inny. Ale mnie wzielo. Ciagle o nim mysle. jak juz troche wybudzilam sie to teraz dalyscie mi znow nadzieje. gdybym nie byla juz tak wciagnieta to bez problemu bym mu zaproponowala ale ja wiem ze go kocham i jesli on mi dmowi poczuje sie skrzywdzona

Gość betulka
do RHIN BAC : czemu odrazu przekreslasz wszytski znajomości przez internet. przeciez niektorym sie udaje. jesli nie nic mniedzy nimi nie zaiskrzy to przynajmniej moze zyskac znajomego lub przyjaciela. a kto wiem moze sa sobie przeznaczeni i to internet ich połaczy.

Gość RHIN BAC
Trochę ci rozum odjęło To dziwne że w wieku 22 lat można tak zgłupieć ale może wolniej się rozwijasz umysłowo

Gość RHIN BAC
Jak to przyjaciel przez internet Tylko oczy mogą rozboleć

Gość RHIN BAC
Ja rozumiem że ktoś sobie siedzi wejdzie na czat i tam sie spotkają Niektórzy to robią dla seksu A niektórzy mogą tak się poznać Ale nie żeby po takim gadaniu od razu I love you

Gość betulka
do w uczuciowych opalach : wkurza mnie ze uzalasz sie nad soba zamist działac. moze on jest nieśmiały. nigdy sie nie dowiesz czy on chce sie spotkac jesli sama tego nie zaproponujesz. zrozum szczesciu nieraz trzeba pomoc. zobaczysz bedziesz pozniej w brode sobie pluc jak mu nie zaproponujesz nic.

Moj czat z pewnym mezczyzna niedlugo skonczy sie rozwodem...:(

Gość betulka
do RHIN BAC : nie obrazaj tu nikogo. bo tobie nikt wrzutów nie robi. jesli nie masz zadnej rady dla tej dziewczyny to poprostu znajdz sobie inny temat. rezczywiscie moze to za duze słowo aby mowic ze zakołam sie w kim kogo znam tylko z rozmów przez gg, ale moze rzeczywiscie ta dziewczyna sie zuroczyła tym kolesiem. to chyba nic złego?

Gość RHIN BAC
To jest złe dla jej mózgu.

Gość betulka
w takim razie własnie radze jej zeby sie z nim spotkała. nie sadzisz ze to najrozsadniejsze.?

ja mu nie pisalam zadne I love you i nie zadurzylam sie od razu. po prostu ujal mnie jak gadalismy. wiem to jest bez sensu brzmi jakbym miala 16 lata mam ich 22. dzisiaj sprobuje zapytac sie czy sie ze mna umowi, jak mi starczy odwagi

Gość bardzo_smutna
Można się zakochać ,ja właśnie to "przerabiam" tylko niestety dla mnie to jest trudne i niesie więcej łez i smutku niż radości :(

Gość nigdy nie wiesz co może Cię
spotkać. Tak naprawdę nie ma znaczenia jak się poznaliście tylko, czy chcecie się spotkać i przenieść wasze uczicie w realny świat. Co do pytania o miłość przez internet, to powiem Ci tak...można się zakochać i to mocniej niż w realu. Zapytasz dlaczego. Odpowiem z góry na to pytanie. Dzięki internetowi dużo mocniej działa nasza wyobraźnia, ot i cała filozofia. Dla pocieszenia, ja poznałam swoją miłość przez internet i jest Ona bardziej prawdziwa niż bym sobie to mogła wymarzyć.

Gość RHIN BAC
Zrób to dziś bo nie można tak trwać bez sensu. Jak chcesz mieć miłość to tylko realną. Poznać można sie przez internet ale zakochać tylko na żywo

Gość betulka
do RHIN BAC : teraz dobrze gadasz.....

Gość RHIN BAC
Podtrzymujmy temat żeby autorka nie musiała daleko szukać kiedy nam będzie chciała napisać czy dojdzie do spotkania. Tylko wtedy pokaże że chce wziąźć sprawy w swoje ręce. Albo w jedną albo w drugą stronę

dzieki za troske i pamiec:))) ieczorem bede z nim gadac to dam znac teraz ide na obiad. pa

Gość betulka
ja trzymam kciuki. musisz uiwerzyc, że bedzie dobrze. pozytywne myslenie....to podstawa. ps. czekamy na wiesci....;-)

w uczuciowych opałach - ja mam dośc spore doświadczenia tego typu. Poznałam kilku facetów w necie i z prawie wszystkiki widzialam się tez w realu i tak jak większosc dziewczyn tutaj pisze, że w większości przypadków to pomyłki. Trzeba na to wziąść poprawkę bo nie pozna się człowieka w sieci, można tylko zacząć kontakt, a poznać to go możesz tylko w rzeczywistości, bo w sieci to operujesz tylko wyobrażeniem na temat tej osoby. W głowie idealizujesz obraz tego człowieka, chcesz żeby był taki jakiego sobie wyobrażasz. Dlatego ja uważam, że nie powinno długo prowadzić sie takich roizmów, najlepiej jest spotkać się i zobaczyć siebie, bo inaczej można sięzapędzić w ślepą uliczkę. Ja mojego męża poznałam na Ircu- przez zupełny przypadek, zaczęlismy ze sobą rozmawiać często i długo, aż w końcu oboje nie mogliśmy się doczekac naszego spotkania. Na spotkaniu nie było rozczarowania, wszystko potoczylo się błyskawicznie, oboje wiedzieliśmy że to jest to. Dziś jesteśmy 2 lata po ślubie a znamy się ponad 5 lat, p;rzetrwaliśmy związek na odległość (200km odległości) i jesteśmy szczęśliwym małżeństwem. Ze spotkaniem w realu nie zwlekaliśmy.. spotkaliśmy się po 2 miesiącach intensywnych rozmów. Powiem Ci jedno.. jeśli facet będzie się migał od spotkania to znaczy że ma coś do ukrycia. Powinnaś mu zaproponować spotkanie i nie myśl czy to wypada czy nie.. im wczesniej beziesz miałą jasną sytuację tym lepiej...Życzę powodzenia:)

Gość Darro
Nie ma nic zlego w zaproponowaniu facetowi spotkania. Mi pare dni temu spotkanie zaproponowala kolezanka internetowa i bylem milo zaskoczony. Sam bym pewnie to przedluzal, bo wydawalo mi sie ze ona jest taka niedostepna. A tak to w niedziele sie widzimy i kto wie czy cos z tego nie wyniknie :)

Gość powiadam wam
up up

Gość RHIN BAC
Ja bym nie poszedł

Oczywiście, że można się zakochać dzięki internetowi, ja jestem tego kolejnym przykładem. Tak poznałam swojego przyszłego męża, jesteśmy razem już prawie 5 lat a w tym roku bierzemy ślub. Miejsce gdzie kogoś poznasz nie ma znaczenia czy to będzie szkoła, praca, pub czy internet. Tylko w przypadku Twojego znajomego dziwi mnie, że on nawet nie wspomina o spotkaniu w realu. My spotkaliśmy się już po kilku rozmowach na czacie.Moim zdaniem powody takiego zachowania moga być dwa: Albo jest nieśmiały i boi się odrzucenia, chce najpierw wybadać grunt, dowiedzieć się czy Ty coś do niego czujesz, dlatego wypytuje o znajomych, Sylwestra. Albo gorsza opcja - jest z kimś związany, w jego związek wkradła się rutyna i czatując z Tobą może sobie bezkarnie poflirtować, porozmawiać. Więc wg mnie jedyna sensowna rada dla Ciebie to zapytać go wprost czy ma kogoś a jeśli nie to zaproponować spotkanie. Życzę powodzenia i pozdrawiam

Gość RHIN BAC
Nie warto się spotykać z ludźmi z netu.

RHIN BAC dlaczego jesteś uprzedzony do takich spotkań? Masz jakieś niemiłe doświadczenia? Powiem ci czego nie warto: nie warto generalizować