Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maja20__

metoda termiczna, owulacja

Polecane posty

Gość a mierzysz zaraz po
mozna mierzyć w pochwie, odbycie lub w ustach

Gość ajajaj
a to mierzenie w pochwie nie boli? nigdy nie mierzylam ale jestem strasznie ciekawa

Gość sprobuj zmierzyc to sie dowies
czy boli;)

pewnie ż- nie moge uwierzyć że to mówi (pisze) ginekolog! przecież sama wyczytałam ze I faza cyklu jest zmienna natomisat II faza stałą i wynosić powinna 14 dni (owszem są wahania 1dniowe) i TYLKO dla cyklu 28 dnioweg owulacja wypada około 14 dnia jeśli ktoś kto tu pisał miał owulację 8 dnia to okres dostanie (o ile nie ma zaburzeń hormonalnych -ale zaklądam prawidłowy cykl ) 8+14 czyli cykl wyniesie 22 dni! i 23 dnia dostanie kolejny okres który liczy się jako 1 dc! Mój GINEKOLOG również tak mówi! co do mierzenia temp.to zawsze o tej samej porze należy ją mierzyć nie wstając wcześniej z łóżka I faza niskich temp. nastepnie jest skok temp. na wyższe i dzień przed skokiem to właśnie owulacja...najlepiej zrobić kilka cykli (wykresów) i wtedy łatwiej będzie ustalić dzień owu Ii faza (wyższych temp. powinna trwac 14 dni i dzień przed kolejną miesiaczką temp. spada i tak naokrągło oczywiście obserwacja śluzu- przejrzystty tzw. białko kurze to właśnie jest to! :)

Gość i nie
tak napisałam : i nie mierzyc pod pachą oczywiście !!! bo dla niektórych to wcale nie jest takie oczywiste ze nie pod pacha nawet dla lekarzy