Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaffe latte

Jaka kawę najbardziej lubicie?

Polecane posty

- 1,5 łyzeczki kawy rozpuszczalnej (najczesciej tchibo lub nescafe) - 1 łyzeczka capucino (najlepiej z magnezem, w koncu kawa wypłukuje magnez) - zalać wodą do połowy - reszta mleko czasewm zamiast capucino daję kakao nie słodzę wrzącą wodą zalewam w zimę a latem chłodną, czasem nawet zimno i mam lodową kawę (wtedy jeszcze dodaję np łyzeczkę lodów waniliowych) MNIAM!

Ja lubie najbardziej kawę z 2 łyzeczek neski z łyzeczką cukru i mlekiem, czasami kiedy mam ochotę na popołudniową kawkę dodaje troszeczke cynamonu, pycha :)

czarną każdą prawie :) z kardamonem, z Moninami, z przyprawą Kamisa do kawy itp :P

ja najbardziej ostatnio lubię nową rozpuszczalną Tchibo Family Intense(czerwona).Robię pół na pół z mlekiem,nie słodzę-PYCHA!!!! Bardzo też lubię kawę Colę ;) 2 łyżeczki kawy rozp. 50ml zimnej wody 1 łyżeczka cukru 100ml Coli lub Pepsi 2 gałki lodów śmietankowych(ew.waniliowych) 2 kostki lodu Kawę rozpuścić w wodzie,dodać cukier i wymieszać.Dodać następnie kostki lodu oraz powolutku Colę i lody :) To jest dopiero pycha!!!!!!!!!!!

Gość cafe relax
Moniny - syropy Monin ;) boskie, słodzonej kawy zasadniczo nie trącam, ale dla syropu robię wyjątek. Zwykłą nescę może zmienić w dziełko sztuki kawowej;) Ja lubie kawkę z dużą ilością mlecznej piany posypanej czekoladą, niestety nie mam ciśnieniowego expresu do robienia profesjonalnego cappuccino, więc radzę sobie malutkim mikserkiem do caffe frappe. Też dobre:)

Gość the best kawa
to Sati

a ja lubię oprócz wymienionej tutaj arabskiej z tygielka ;) parzoną w zaparzaczu ciśnieniowym na gazie. DO tego gotuję oddzielnie mleko i ubijam pianę ubijaczem Tupperware (lepszy niż te na baterie) wtedy ma piękne kolory, na wierzch sypię cynamon z cukrem lub tartą czekoladę A codziennie piję Gevalię rozpuszczalną, rano czarną, po południu z dużą ilością mleka i koniecznie przed wlaniem wody najpierw mieszam kawę z mlekiem i słodzikiem dopiero potem woda :) tak jakoś inaczej smakuje. Dodaję kardamon czasami, teraz też kupiłam tą przyprawę Kamisa i jest OK chociaż za dużo jakby \"piernikowata\" ale może być. Sam kardamon z egipską gęstą smołą to jest to!

Gość a mi sie podoba
a ja uwielbiam lyzeczke rozpuszczalnej kawy (np. Jacobs) zalac goracym mlekiem , mniam mniam