Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwolniona

zwolniona za 2 zł

Polecane posty

Gość zwolniona

wiem że to śmieszne ale PRAWDZIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pracuje na kasie. Koledze z pracy zabrakło do zakupów 2 zł, więc powiedziałam że po przerwie założę za niego by nie mieć manka na kasie. [kolega z pracy - więc chciałam być pomocna - tak?] A on co zrobił??? Jako osoba wyższa rangą - poszedł na skargę składając raport. O popełnieniu szkody na rzecz firmy............................... !!!!!!!!!!!!! :/ litości przecież to absurd. Rozumiem że gdybym była beznadziejną pracownicą, ale jestem tu od roku, jedna z rzetelniejszych kasjerek, lubianych przez klientów...............Jak można zwolnić tak z dnia na dzień kasjerkę, która jest najwięcej chwalona pisemnie przez klientów, a poza tym na 750 kasjerek w tej sieci na dzień dzisiejszy zajmuje 4 miejsce.................. i co spotyka matkę samotnie wychowującą dwójke dzieci za poświęcenie w rozwój firmy.............. DYSCYPLINARKA!!!!! Przy stosowaniu jakiejkolwiek kary bierze się pod uwagę rodzaj naruszenia obowiązków pracowniczych, stopień winy pracownika oraz dotychczasowy stosunek pracownika do pracy. czy nie tak??? i tu miałam do wyboru albo dyscyplinarka albo..........za porozumieniem stron. W jednym wielkim wstrząsie - wybrałam lagodniejszy wymiar bez brudu w aktach................ i co narobiłam!!!!! Zamiast pozwać ich za "absurd" - inaczej nie wiem jak to nazwać......A żeby było śmieszniej na koncie tego dnia nie miałam różnicy ujemnej tylko .... +2.40 zł

Gość magda maggddaa
Skandal!!!

Gość on to chyba zrobil specjalnie
tak cos mi sie wydaje

to był jakiś test który oblałaś? :o współczuje.. też mi \"kolega\" :o

Gość z ełku jesteś

Gość zwolniona
z okolic................. a wy w pracy dla znajomych jak byście się zachowali................. a że debil to już wiem

Gość macho28
powiedz gdzie go znalezc, stłuke mu maske 😡

Gość ja to dzis
czytałam w gazecie''Zwolniona za 2 zł'',pisze o tym w gazecie i w necie

gdybyś nie napisała że jest wyższy rangą pomyślałabym że z zazdrości chciał Cię wygryźć a tak... ?

Gość zwolniona
szczerze mówiąc zakład pracy pozwałam do Sądu - bo jeszcze nikt nigdy nie został zwolniony za TAKĄ SZKODE NA RZECZ FIRMY!!!!! Z tego co nas szkolono to są 3 kary dla pracownika w zależności od wielkości szkody: - upomnienie - nagana - kara pieniężna różnica w wysokości 2 zł?????? hmmm pod co to wykroczenie podciągnąć????? Byłam związana i jestem nadal ze wszystkimi z którymi wspólnie dbałam o wizerunek całej firmy angażując się w zmiany mające na celu wzrost wyników. Zawsze dbałam o dobrą atmosferę w pracy budując dobre relacje w grupie. Okazując życzliwość i szacunek, dzieląc się wiedzą i doświadczeniem, a przede wszystkim wpływając na wyniki pracy zespołu. i co mnie za to spotyka....... a z debilem rozliczę się w Sądzie!!!!!! pozew o.............. - no właśnie co proponujecie

Gość zwolniona
w której gazecie?????

Gość zwolniona
w necie to wiem. Bo tylko dzięki takim internautom jak WY dostałam wigoru do walki

Gość to jest chore

w sumie nie wiem czy jemu możesz coś zrobić (w sadzie :P), w końcu on raczej nie dokonał żadnego wykroczenia w rozumieniu kk, bardziej skup sie na firmie która za takie \"przewinienie\" zwolniła Cię z pracy.. i uważaj co piszesz bo w sądzie może to być wykorzystane przeciwko Tobie :P

Gość to jest chore
myślę że może pozew o zniesławienie, albo zniewagę albo po prostu przyczynienie się do utraty pracy

Gość pomożecie....

Gość a potem się dziwicie
że znieczulica panuje jak inni ludzie są tak bezwzględni. Ja bym po czymś takim miała już taką skorupę w innej pracy że nikomu bym już nigdy wiecej nie pomogła. Nigdy! Stałabym się bezwzględną suką. A na tym chłopaku to bym się odegrała.

Gość sad but true..
przykro mi z twojego powodu, ale....niestety w takiej pracy trzeba si e pilnować na kazdym kroku, bo ludzie są zawistni i tak naprawde nigdy nie wiadomo kto wrogiem, a kto przyjacielem trzymaj się dzielnie pozdrawiam

Gość Jako studentka
pracowalam dla Work Service w Tesco. Zwolnili mnie, bo jakis chlopak, ktorego nigdy nie widzialam na oczy i ktory tez byl z Work.. zapieprzyl sztange papierosow.Oczywiscie od razu go zlapali. Stwierdzili, ze musialam o tym wiedziec. Teraz juz skonczylam studia, a moja noga wiecej nie postanie w tym ich parszywym sklepiku. ps.Nie macie pojecia co w Tesco robia z miesem, zeby je sprzedac

Gość pracoownica
heheheheheh, ale facet bedzie mial przerabane u znjaomych....dobrze mu tak Opowiadaj na prawo i lewo kto Cie wkopal

Gość zwolniona
właśnie otrzymałam wiadomość z gazety że napiszą o tym artykuł............. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zwolniona
to fakt.........a ja już boję się walczyć o sprawiedliwość.....to za potężna firma i obawiam się że mogę nic nie zdziałać.......... a wy co byście zrobili??? ja chcę pozwać ich do Sądu za bezpodstawne zwolnienie - rozumiem brak premii, zwrot szkody [kara pieniężna], ale........... tu???? nie wiem co myśleć wręcz jestem przekonana że to było jakaś prowokacja ale dlaczego na najlepszym pracowniku?????????!!!!!!!!!! Naprawdę nie chwalę się ale u nas była zasada!!!! Najlepsza kasjerka co tydzień otrzymuję nagrody bonowe 50-15 zł - miałam co tydzień!!!! ........................................ ;(

Nawet jesli nic nie zdzialasz to i nic wiecej juz nie stracisz!! Ten koles to swinia ale jemu sadownie nic nie zrobisz.Walcz z firma!

Gość zwolniona
a jak pozwę go o zniesławienie i utratę pracy?????

No nie wiem ale w sumie to on Cie nie znieslawil tylko przedstawil fakty przelozonym... Oczywiscie jestem po Twojej stronie!!

Gość zwolniona
ale przez niego utraciłam pracę a dzieci................. juz nie wspomnę. Ja wiem że każda samotna matka jest ostatnio na pzregranej pozycji, ale............ to nie moja wina że zostałam sama. Ale zrobiłam wszystko by się pozbierać po rozwodzie, zaczęłam zajmować się wszystkim wokół byle nie myśleć o tym co było. dzieci dom praca to było coś co dawało mi werwy do życia a że przy okazji spotkałam tam CUDOWNYCH PRZYJACIÓŁ........................ a teraz ................. nie wszędzie jest tak cudowna atmosfera w pracy /