Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sluszna uwaga

Jakie papiloty?

Polecane posty

Gość sluszna uwaga

Chcę kupić papiloty, zwykłe, z gąbki. Jaki rozmiar wybrać, zeby wyszły ładne loczki, sprężynki? Dodam, że mam średniej długości włosy.

Gość sluszna uwaga
?? Nikt nie wie ??

ja kręciłam i na walki i na papiloty, ale jak chcesz miec ściślejsze loczki to papiloty i nie te najcieńsze, tylko te trochę grubsze, ale jak chcesz mieć takie fajne loczki to kup wałki - takie 3,5cm średnicy i kręć na wałki. Aha, nie te z rzepami, tylko plastikowe i użyj pianki do włosów żeby się ladnie formowały :)

no to takie jak na fotce to te średnie na papiloty albo plastikowe wałki - ja tak robię. . Na pewno nie na te najcieńsze, bo do tych cieniutkich musisz mieć włosy do pasa.

Gość sluszna uwaga
mam plastikowe wałki, ale o średnicy około 2 cm.

w sumie mogą być, ale na wałki nie zakręci Cię tak jak ma ta dziewczyna na fotce, chyba, że potem przypniesz wsuwkami. Wałek podnosi włos troszkę do góry, ale w sumie mozesz potem je jeszcze ulozyc i przypiąć. Aha i pilnuj zeby były równo zakręcone. Potem mozna utrwalic lakierem.

Gość sluszna uwaga
NA suche włosy? Najpierw nałożyć piankę i wałki skręcić, czy wysuszyć włosy po piance i dopiero wałki?

Gość sluszna uwaga
kiedyś zakręciłam wałki na mokre i... ech... szkoda słów, wyszły takie, jak po warkoczach.

ja nakladam na mokre wlosy piankę i potem rozdzielam pasma i nakręcam na te wałki 3,5 cm ...aha, tylko niewygodnie się śpi na tych wałach :o:o:o a potem jak odkręcicsz po wyschnięciu to ukladasz i lakierem psikasz i dobrze jest miec jakies spinki pod ręką Musisz pilnować, zeby równo nakręcic, zeby Ci potem nie sterczała taka szopa.

Gość sluszna uwaga
Dziękuję za odpowiedzi, ale i tak pewnie mi nie wyjdą :/ ale dziękuję.

czemu mają Ci nie wyjść? Te pasmamożesz troszkę skręcic na palcu, żeby były takie wdzięczne loczki a nie takie puszyste. Aha i potem uwazaj z roczesywaniem, bo jak rozczeszesz to moga się rozcapirzyć i przestają być loczkami. Moze nie uzywalas pianki i stąd wyszły takie niezbyt dobre? Rozmiar wałków tez ma znaczenie.

Gość sluszna uwaga
no fakt, kiedyś nie używałam pianki. Zresztą jak zakręciłam na mokre, nie wyschły...

Gość sluszna uwaga
Miałam wałki na wlosach caaaaałą noc :/ i tak włosy miałam trochę mokre, słabo zakręcone, musiałam je rozczesać i miałam szopę.

moze masz cienkie włosy no i lepiej polazic w walkach po domu, niz w nich spac, bo śpiąc one sie zawsze przekręcają, nawet jak zawiazesz sobie chusteczke zeby je utrzymac w jednej pozycji

Gość sluszna uwaga
mam cienkie włosy. Ale muszę mieć loki na jutro, więc konieczne jest spanie w wałkach. Nałożę piankę na suche włosy i wałki, może wyjdą. Jak nie, to rozczeszę i zrobię sobie puszystą kitę.

Wszystko zalezy od tego jakie loki chcemy uzyskać. Tutaj >> http://www.kalamis.pl/pol_m_Akcesoria_Papiloty-403.html jest bardzo duży wybór, jeśli masz długie włosy i chcesz grube loki to powinny być to grubsze papiloty, a jesli krótsze to trochę cieńsze. Jak chesz mieć bardziej sprężynkowe loki to też cieńsze papiloty wtedy.