Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wybieram....................

imię dla chłopca - Aleks - co sądzicie?

Polecane posty

Gość artur222
wszedlem na ten watek bo szukalem wlasnie takich roznych wypowiedzi... nosze sie z zamiarem nadania imienia swojemu drugiem dziecku 'Aleks' , bez x'ów, normalnie po polsku (chociaz sie zastanawialem czy jest w pl takie imie) bo chociaz literka x uczestniczy tez w polskim alfabecie to zeby nie musial przez cale zycie mówić zapisując sie np. do lekarza aleks bez x - mam podobną konotację z nazwiskiem cale zycie. A jak sie go ktos zapyta jak sie to pisze to powie 'czy nie wyraznie mowie?' slyszysz jakis X? dodatkowo mam Marcela juz

Gość gość
mnie się imię Aleksander/ Aleks podoba, ale gdybym miała tak nazwać syna to zdrabniałabym na rosyjską modłę, czyli Sasza/ Saszka. haters gonna hate...

Gość gość
piękne imie

Gość gość
aleks ,brzydkie imie takie psowate i pan aleks zrobil w majty kleks.

Gość gość
Aleks to skrot od Aleksandra czasami takze Olek nie da sie ukryc ,Sasza po rosyjsku .

Gość gość
Znam 4 ALEKSANDROW i na dwoch w Polsce wszyscy mowia Olek ,Aleks lub Alek a na dwojke pozostalych za granica tylko i wylacznie Aleks dla znajomych a w papierach Aleksander .Aleks jako imie to niezbyt mi sie podoba juz Aleksander ladniej jest .

Gość gość
Ja znam Alexa ....ta tak, koniecznie z literą "x" ;D i co? i nic, spoko gościu z niego , myślę że jakby nazywał się Stefan też byłby fajny ;p

Gość gość
Wszystkie te skróty typu Aleks , Alex,Aleksy, Alek, Olek są od imienia Aleksander jak tak niektózy chcą skrucać to od razu proponuje ALL , lub ALF ALBO All Bundith a jak juz niektuzy tacy hamerykanske chce byc to wiem ze 90 % Aleksów w GB lub US to w dokumentach mają ALEKSANDER lub X tam imiona sie skruca w rozmowie ze znajomymi tylko .

Gość gość
Nie podoba mi się, jakis taki skrót nie pełny dostojny Aleksander a literka x kojarzy sie z zaznaczeniem o***tu.