Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile czasu---

jak dlugo szuka sie pokoju w AKADEMIKU w NIEMCZECH???

Polecane posty

Ja tez w rossmanie kupuje i tez maybellina, czasem margaret astor. Az tak sie nie maluje, podklad mi spokojnie na miesiac wystarcza. Szampony, zele pod prysznic, jakies cuda na twarz sa duzo tansze niz w Polsce, moim zdaniem.

nakdrozsze jest night life ..niestety. jak sie idzie na normalne party (z towarzyszwem mieszanym,nie tylko ze studentami) to sie niezle wybuli.wstep od 5 euro ,picie,jakis döner po imprezie :);) i sie ciula cent do centa i wychodzi jakies 15. lepiej nie imprezowac :);) albo na studenckich dzampach ,chociaz tanio:);)

No wlasnie, imprezy sa najgorsze. Ja mam sasiadki Amerykanki, dostaja stypendia, Bog wie, co jeszcze, raz z nimi poszlam \"w miasto\" to mi przy skromnym wydawaniu 20 euro poszlo, im 70.

mozarella to ty dobra jestes :) mi na 3 mies.podklad starcza :) ale tusz mi szybko wysycha,ostatnio kupilam z maybellina ten turbo 2000 ale cos wysycha szybko,dopiero 3 tyg go mam! a tak ogolnie to jest ok cenowo,blyszczyli ,lakiery cienie ok 2-3 euro. zele szampony od 50 cent juz:) zel jest egal ale szampon musze miec pantene :) najgorzej jest ja sie chce na solar albo do fryzjera isc...:(

ci amerykance to zawsze jakies stypendia maja...! i sie rzucaja! ja nie lubie chodzic tam gdzie wiem ze mi po kieszeni da,taka ze mnie cholera ze licze kase:) jak wiem ze impra bedzie drozsza to rezygnuje. w sumie mam takiego amanta tu wiec jak mi sie nudzi bo wszyscy ide na party to spotykam sie z nim :):)a jak u ciebie zycie uzczuciowe? ja nie lubie niemcow ale polakow tu nie ma fajnych,jak juz sa to zadzieraja nosa:(

No wlasnie, nosa zadzieraja bardzo. Ja mam kolege w pracy, z ktorym sie jeszcze da pogadac, cala reszta to dostaje Bafög albo uwazaja sie za wielkich Niemcow. Z tym podkladem to zart, starcza mi na wiecej, chyba, ze musze wychodzic czesto, to mi szybko idzie :-). Szampon to ja mam albo Nivea albo Elvital czyli tez jestem niezla :-) Moje zycie uczuciowe...No mam niby chlopaka, kocham go, ale mieszkamy osobno, czasem jestem tak zjechana po pracy, ze nie mam ochoty do niego pedzic 20 km.

hmm ktos pisal ze w NRw pokoje z drogie,wlasnie jestem na stronce eni essen duisburg i sa pokoje juz od ok 160 euro! to chyba ganz ok oder?

No to jest bardzo tanio. Ja juz pisalam, place za swoj pokoj 190 euro, ale mam w to juz wszystkie oplaty wliczone, internet tez. Umeblowany tez zupelnie dostalam.

a on jest deutsch czy polnisch? fajnie ze masz tam kogos na powaznie:) wiazesz z nim przyszlosc? ja zamierzam do 30 zostac singlem i po 30tce zaczynam sie martwic. choc nie ukrywam ze spotkalabym juz wkrotce moja wielka milosc ale niemozliwe:) kto ze mna wyrobi?:)nie,zart ale so wie es ist ,ist gut :):) ja tez lubie elvital:) i lubie tez kremik hipp:) bardzo dobry jest na moja glupia cere,ni to trocken ni to fett :( musze sie odzwyczaic od tych wypraw do rossmanna:);)

On jest wlasciwie Polakiem, ale mial 5 lat, jak wyjechali do Niemiec z rodzicami, czyli jakby Niemiec, umie jeszcze mowic po polsku,ale latwiej mu juz po niemiecku. Szczerze mowiac, nie widze z nim przyszlosci, on jest strasznie zgermanizowany, nie chcialabym, zeby moje dzieci jadly w wigilie parowki :-(. Ja mam Rossmana zaraz naprzeciwko domu :-)

ja tez mialam kiedys takiego polaka ,kochany byl i slodki,i mimo ze sie urodzil w niemczech nie byl zgermanizowany. slodko mowil po polsku :);) ale nie klapnelo bo jego mamusia miala chora glowke ,niestety. a on musial sie podporzadkowac. szkoda ze nie widzisz z nim przyszlosci.moze jak skonczysz studia to wyjedziesz do Pl i tam znajdziesz swojego faceta.:):) ps. wiesz,dziwne to ze w PL sie nie dostalas a w DE studiujest ma mgr artium i to jeszcze takie trudne kierunki! jestes naprawde inteligentna i dobra ,a w Pl sie nie dostalas. docen to ze w DE sie ksztalcisz,po studiach mozesz zyc gdzie chcesz :-);):) buzka i dobrej nocki,spadam pod kolderke,musze leczyc grype:);) süsse träume :) und hoffentlich bis dann!:);)

Tez mam grypke. W Polsce byly egzaminy z 30 przedmiotow, a tu zdalam tylko angielski. Marze, zeby sie przeniesc do Polski, ale szkoda mi z drugiej strony wszystkiego, co juz tu zrobilam, wepchalam w to duzo mojej pracy, pieniedzy, nauczylam sie samodzielnosci, odpowiedzialnosci. Jeszcze tylko max. 3 lata i wroce do Polski, albo moze wydarzy sie cos, co zatrzyma mnie w DE. Buziaki, zdrowiej szybciej.