Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowy_zawrót_ głowy

ślub we Wrocławiu kto??

Polecane posty

Planujemy ślub,gdzieś na koniec kwietnia lub początek czerwca.Mieszkamy narazie za granicą więc dopiero wszystko bedziemy załatwiaćw lutym bo wtedy wracamy.Mam nadzieję że starczy nam czasu .Czy znacie może jakieś fajne lokale we Wrocławiu w których można zrobić przyjęcie na 30 osób?Gdzie we WRocławiu najlepiej kupić suknię(do cywilnego -bo tylko taki ślub bierzemy)?dzięki z góry za odpowiedzi :)

Gość danuśka 83
nie chcę cię martwić ale lokal jak na kwiecień może być trochę ciężko znalezć, więc może poproś kogoś z rodziny albo przyjaciół aby się rozejrzeli i popytali o rezerwacje. My też mieszkamy za granica ślub planujemy na lipiec a prawie wszystko mamy załatwione. A z sukią ja zamówiłam na ul.Sokolniczej ja mam do ślubu kościelnego ale tam na pewno coś znajdziesz dla siebie bo jest tam bardzo dużo salonow. jakbyś coś chciała wiedzieć to pytaj a najlepiej podaj meila to prześle ci kilka adresow ,bo niewiem czy tu można zamieszczać pozdrowionka

Gość cassillie
Zalatwienie w dwa miesiące wszystkich formalności będzie rzeczywiście trochę kłopotliwe :/ Malo czasu!! Eleganckie i całkiem oryginalne sukienki można znaleźć w domu towarowym "Maria Magdalena", jest tez we Wrocławiu kilka architektek szyjących oryginalne i niepowtarzalne suknie, często wzorowane np. na malarstwie z poprzednich epok, dopasowane indywidualnie do sylwetki i typu urody Panny Młodej - może to jest pomysł? Przyjęcie może "Pod złotym kotem" na ulicy Ruskiej?? Malutka restauracyjka w samym centrum miasta, a nie z tych najbardziej snobistycznych/obleganych, no i bliziutko od USC, można przejść nawet piechotą ;) Wiem, że dziewczyny na innych forach były też bardzo zadowolone ze swoich przyjęć weselnych w Art Hotelu, zdaje się, że jest tam mała sala przystosowana do kameralnych przyjęć.

Gość taaajki
polecma Vincenta na Ruskiej. swietny lokal

dziękuję za odpowiedzi:)Trochę się przejęłam jak poczytałam że może być problem z rezerwacją miejsc weszłam na taką stronę: http://www.przewodnikmp.pl/ i tu nalazłam sporo informacji, niestety lokal który nam się spodobał -miejsc wolnych brak.Nie chciałabym pytać rodziców o pomoc bo chcemy sami wybrać lokal,a poza tym rodzina jest spoza Wrocławia, więc było by to trudne -myśleliśmy o hotelu Mercury czy ktoś ma jakieś informacje?? Echh chyba będziemy musieli przesunąć datę,ale to dopiero w lutym będziemy załatwiać mam nadzieję, że nam się uda. Oczywiście, zaraz po powrocie sprawdzę te lokale o których pisałyście. Casillie a orientujesz się jak to wygląda cenowo? Danuśka podaję mojego maila dalkey@op.pl taaajki tak się składa że pracowałam w Vincencie bardzo dawno temu;) to też dobry pomysł:) Pozdrawiam wszystkich x x x

Gość polecam Ja
we Wrocławiu przy Hotelu Tumskim(piekne miejsce bo w centrum Ostrawa Tumskiego) http://www.hotel-tumski.com.pl/hotel/11035.xml ta jest Karczma Młynska, oni organizuja takie małe przyjecia, tylko trzeba wczeniej zarezerwowac, powiedziec mniej wiecej ile osob(oni sie dopasuja i nie płacisz, za to, ze np.przyjdzie mniej osob ,a oni naszykowali wiecej jedzenia..dostosowuja sie)

Gość polecam Ja
nie przesuwaj daty my, zadecydowalismy o slubie w lutym, a mielismy go ostatniego dnia kwietnia..włąsnie w tek Karczmie Młysnkiej, i byly miejsca zadzwon do tej karczmy

Gość polecam Ja
a czemu na maj nie planujecie slubu?hahaha

Polecam Ja dzięki :) a jakie koszty ponieśliście tak mniej więcej??pamiętasz jaki koszt na jedną osobę?? Nam by się jeszcze przydały noclegi,muszę to sprawdzić,ale ceny mają niezłe:( .Dzięki za odpowiedź:).Mam nadzieję że ze wszystkim zdążymy... 🌼🌼🌼

to teraz mam jeszcze jedno pytanie: najpierw wyznaczyć datę w USC czy szukać lokalu???

Gość cassillie
Niestety nie znam szczegółów cenowych - najlepiej po prostu pójść/zadzwonić i spytać... W dodatku "Złoty kot", "Vincent" i "Art Hotel" są położone o przysłowiowy "żabi skok", więc można te miejsca obskoczyć w jedno przed- lub popołudnie :) "Karczma młyńska" to też dobry pomysł, zwłaszcza na późniejszą wiosnę, bo z sali można wychodzić bezpośrednio na patio nad brzegiem Odry :) No, ale dalej od USC ;)

Gość uuuuuuuuuuuuuup