Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuniadorka

w ktorym miesiacu ciazy zaczyna byc cos widac?

Polecane posty

Gość kuniadorka

Hej! Mam pytanie. Nie chodzi tu o mnie, tylko o moja siostre, ktora jest w 3.miesiacu ciazy. Problem jest taki, ze w ogole nie widac, ze ona bedzie miala dzidziusia, widac tylko takie mini wybrzuszenie. Jej maz sie naprawde boi, chociaz lekarz zapewnia, ze wszystko jest ok. Kiedy pokaze sie jej naprawde brzuszek?

Gość aFGRA
U MNIE BRZUSZEK ZACZĄŁ BYĆ WIDOCZNY POD KONIEC 6 MIESIĄCA

Gość nie kładz na plecach
leżąc na patologi z powodu przeterminowanej ciązy usłyszałam od pielęgniarki -"A pani to w ciąży jest?" tak wiec róznie to bywa aaa nawet rzadnej nadwagi nie miałam co by maskawała ciąze

w 3 mies to u mnie niczym sie nie roznil jak sprzed ciazy :-P dopiero na przelomie 5/6 miesiaca moznabylo powiedziec ze jestem w ciazy, ale moze dlatego ze ja nie mialam typowej pileczki byl raczej splaszczony z przodu-tak mowili znajomi:-P

Gość kuniadorka
No moja siostra to ma takie jakby mini "wzdecie", poza tym to jest bardzo szczupla, dlatego szwagier sie tak boi i prawie sila ja tuczy. To zalezy od ulozenia dziecka ? Pytam sie glupio, ale mam dopiero 22 lata, do dziecka jeszcze mi daleko. Tak mnie po prostu to ciekawi.

U mnie brzuszek zaczął być widoczny dopiero na przełomie 4/5 miesiąca ciąży (Bliźnięta). Do tego czasu faktyczni wyglądałam jakbym miała mini-wzdęcie. Ale ta kwestia jest absolutnie indywidualna. Dlatego też nie da się jesdnoznacznie określić kiedy brzuszek zaczyna być widoczny:) Pytasz czy ta kwestia zależy od ułożenia Dzieciątka. W 3 miesiącu jest Ono jeszcze tak maleńkie, że na pewno nie ma to wpływu na widoczność ciąży:). P.S. Przed ciążą byłam bardzo szcupła (44 kg wagi przy 163 cm wzrostu). Po ciąży (przedwcześnie znacznie rozwiązanej) obecnie - moje Maluszki kończą 10.01. 2 miesiące - ważę 47 kg.

u mnie widoczny brzuszek zaczal byc w 6 msc teraz jestem w 8 i kazdy mowi ze jest bardzo malutki. nie sugeruj sie jednak innymu kibietami bo wielkosc brzuszka zalezy od twoich cech genetycznych i wygladu przed ciaza. a wielkosc brzuszka nie swiadczy o rozmiarach maluszka. wiem bo sama kiedys tym sie martwilam. w ciazy tyje 1 kg na 3 tyg w sumie przytryulam juz 8

Gość ja jestem w 4 miesiacu
i moj brzuch wyglada tak chodzbym sobie dobrze pojadla :) a w 3 miesiacu nie bylo nic widac. moja kolezanka miala plaski brzuszek prawie do konca 5 miesiaca. wiec nie ma sie o co martwic

Gość kuniadorka
Dzieki, dziewczyny! Bardzo sie ciesze, ze bede ciocia, wszyscy sie juz nad imieniem zastanawiamy.

Gość Mysz_ka
ja jestem w 18 tc i widac juz dos ladny brzuszek. Ale i maly jest bardzo duzy bo mierzy 30 cm :)

Gość 15 tydzień i nic nie widać
Za tydzień skończę czwarty miesiąc ciąży, ważę tyle samo co przed ciążą, a brzuszek jest tylko mimimalnie uwypuklony. Chodzę w tych samych spodniach i nikt z osób postronnych nie może uwierzyć, że jestem spodziewam się dziecka.. USG wykazało, że z dzieciątkiem jest wszstko w porządku, osiągnęło już nawet "wzrost" 16 tygodniowego maluszka, tak więc jestem dobrej myśli :)

Gość NIKI..
ja jestem w 15tyg.ciazy i powiem wam ze mam brzuch duzy w spodnie sie zapiac nie moge ale takto jest ok tak jak bylo tylko ten brzuch,moze dlatego bo zawsze mialam brzuszek ale malutki

ja jestem w 23 tc i jak ktos nie wie to sie tego nie domysli bo brzucha prawie nie mam. Dodam ze tez jestem szczupla i mimo ze przez ostatni miesiac przytylam az 3 kg to chodze we wszystkich ciuchach sprzed ciazy (rozmiar 36) Dzidzia rosnie zdrowo i juz dwoje lekarzy powiedzialo ze to nic zlego u niektorych kobiet po prostu brzuszek pozno zaczyna rosnac. A w 3 miesiacu to bylam plasciutka jak deseczka :)

o czesc dziewczyny :) a mi dzis szefowa na dzien dobry powiedziala ze wcale nie wygladam jak bym w ciazy byla, juz mnie to wkurza, ale podobno teraz ma zaczac rosnac wiec czekam :) a tu az roi sie od dziewczyn w ciazy, z fajnymi brzuszkami i tak jak je widze to sobie mysle ze ja pewnie w bardziej zaawansowanej ciazy jestem i nic nie widac :(