Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

małymiś

mleko sojowe

Polecane posty

mam pytanie do mam maluszkow u ktorych wykryto skaze białkowa,moj synek ma podejżenie skazy ,niestety co lekarz to opin ia,ja na swojej ubogiej juz diecie dokarmiam go bebilonem pepti ale to straszna chemia i zapach do bani i żal mi dzieciaka,czy sa tu kobietki ktore karmiły lub karmia dzieciaczki preparatami sojowymi ?prosze o opinie ktore polecacie i czy wogole polecacie ,i jak dzieci reagowały na te mleczka

Gość patrzcie no
sprobuj kozie

ale tu chodzi o mleko poczatkowe dla niemowlaka,wiec kozie odpada,zreszta czesto tez uczula

Ja karmiłam bebikiem sojowym. Śmierdzi straszliwie, ale mojemu synowi nie przeszkadzało i jadł bez problemów.

Gość dam ci rade
karm piersia

dam ci rade-extra ,karmie piersia,tylko zaden spec od laktacji nie radzi jak utzrymac pokarm jesli prawie wszystko trzeba eliminowac bo moze uczulac.bułki-zle,ser masło mleko i wszytsko co je zawiera -nie mozna,kurczaki tez uczulaja,etc a zeby karmic piersia trzeba sie dobrze odżywiac olkaa a miałas do czynienie z bebilonem pepti? to do piero śmierdziel

Nie, zaczęłam od tego bebika i od razu było utrafione, więc juz nie eksperymentowałam. Mój syn pewnie myslał, że tak musi smierdzieć, zresztą przez smoczek nie czuć :)

ja chciałam tylko nadmienic ze powinniśmy sie zastanowić nad soją a szczególni karmiąc małe dzieci, wiele artykułów mówi o szkodliwości soi. Cytat z jednego z licznych artykułów \" Przetwory sojowe zawieraja inhibitory trypsiny, które spowalniaja przyswajanie bialek i wplywaja na funkcjonowanie trzustki. W testach na zwierzetach, dieta bogata w inhibitory trypsiny prowadzila do zahamowania wzrostu i zaburzen funkcjonowania trzustki. Przetwory sojowe zwiekszaja zapotrzebowanie organizmu na witamine D, potrzebna dla wytworzenia mocnych kosci i utrzymania normalnego wzrostu. Kwas fitynowy w przetworach sojowych skutkuje zmniejszeniem zdolnosci przyswajania zelaza i cynku, które sa potrzebne dla zdrowia i rozwoju mózgu a takze systemu nerwowego. W soi brakuje tez cholesterolu równiez potrzebnego do rozwoju mózgu i systemu nerwowego. Megadawki fitoestrogenów w recepturach sojowych zostaly wlaczone w wyniku obecnej tendencji ku coraz bardziej przedwczesnemu rozwojowi seksualnemu dziewczynek i opóznionemu rozwojowi chlopców.\" cały artykuł odnośnie zywienia znajduje sie na stronie http://www.westonaprice.org/brochures/wapfbrochure_pol.html pozdrawiam

moja córka dostawała Humanę SL , tyle tylko, że ona jest do kupienia w aptece na receptę