Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malarz

straszny ból po wyrwaniu zęba...

Polecane posty

Gość gość
witam, we wtorek usuwałam 2 ósemki z lewej strony góra i dół,znieczulenie, potem chirurg mnie pozszywał i było ok Do dzisiejszej nocy , kiedy obudził mnie Straszny ból, wzielam ibuprom i usnełam ale po 3 godz znów więc tym razem juz 2 wziełam i przespałam do rana niestety od rana Co 3 godz fokładnie po zażyciu tabletki ból powraca, cały czas mam zimny okład , jem lody, a wciąż boli, kurcze myślsłam, że z każdym dniem będzie lepiej, a tu jest na odwrót. We wtorek idę szwy usunąć, mam nadzieję że do poniedziałku minie ten ból bo muss Do pracy, trzymajcie sie wszyscy zdrowo. Do tej pory myślałam, że nie może być większego bôlu od porodu, to był błąd bo teraz to boli bardziej. Dodam, że pierwszy raz usuwałam zęby i to tylko dlatego, że nie miały miejsca aby wyjść.

Gość gość
Kilka rygorystycznych zasad po ekstrakcji zębów. Tampon trzymamy do 10 min. inaczej oderwiemy sobie razem z nim skrzep i suchy zębodół murowany. Nie płuczemy i nie myjemy zębów do 48 godzin po usuwaniu. Zaraz po usunięciu przykładamy lód do policzka i tak cały czas przez kilka dobrych godzin. Żadnych gorących napojów i papierosów. Przez 48 godzin. Jeśli rana boli nie do wytrzymania to tabletki najlepiej ketonal i powrót do stomatologa, włoży do dziury taki tamponik z lekarstwem i ból ustępuje. I tyle w tym temacie!

Gość gość
Godzine temu wrocilam od dentysty, bo miałam wyrywaną górną lewą szóstkę. Bardzo miły, młody i przystojny, swoją drogą, dentysta rozłupał wiertłem ząb na trzy części i wyciągał po kawałku. Okazało się, że pod zębem jest ropa (jego poprzednik spieprzył kanałowe), która zaczęła rozpuszczać kość pod policzkiem, więc uzupełnił to kolagenem. Nie bolało, ale za to teraz nieźle daje... aż pulsuje w uszach z bolu. Niestety, w domu miałam tylko jeden apap, więc muszę jakoś się na nim trzymać. I strasznie boję się tego suchego zębodołu. Straram się trzymać język nieruchomo, nie przełykać zbyt często i ogólnie zamiast wychillować, to ja czytam te rzeczy i mnie histeria bierze.

Gość gość
to jeszcze raz ja, ta od histerii, po zębie są dwie dziury, bo miał trzy korzenie (dwa blisko obok siebie osadzone), z czego jeden już jest całkowicie wypełniony krwią, a drugi jeszcze nie... troche sie boje...

Gość czy mogę zapalić
i jak się to zakończyło? :) długo się leczyłaś? ja miałem 2 dni temu wyrywaną ósemkę i zastanawiam się czy mogę sobie zapalić ;)

Gość gość
Mi po wyrwaniu zęba bardzo na ból pomogła pyralgina. Szybko go uśmierzyła i miałam spokój przez długi czas. ALe też taki ból to moźe być jakiś stan zapalny, jak nie mija, więc warto z lekarzem skonsultować

Gość gość
Witam a ja mialam dlutowana osemke dzisiaj i juz boli mam szwy nie wiem co robic bo karmie piersia paracetamol nie pomaga pomozcie!!!

Gość gość
Ja miałam tydzień temu wyrywane 9 zębów. Wszystkie (8) (7) i (5) tylko nie wiem dlaczego strasznie boli mnie 4 sąsiadującą z wyrwaną (5)

Gość gość
rana po ekstrakcji moze bolec przez kilka dobrych dni. myc zeby, a nie potem biadolic, ze boli i to w dzien ekstrakcji, serio? boli cie otwarte do kosci dziaslo? no kto by nie pomyslal

Gość gość
Po wyrwaniu czworki mialam straszny bol nastepnego dnia poszlam do dentysty i wsadzila mi w ta dziure taka tabletke przeciwbolowa to nie pomoglo zasiegnelam rady innego dwntysty i okazalo sie ze to suchodol czy cos takiego czyscil mi to jakas plukanka strasznie bolalao przed czyszczeniem wyciskal rope! Radze idz jak najszybciej do dentysty a jak ten co wyrywal nie pomogl to go zmien :)

Gość gość
Mojemu bratu (41 lat) w narkozie usunięto 12 zębów. Myślałam, że przez tydzień będzie chodził po ścianach a on nic. Wziął kilka przeciwbólowych przez 2 dni i tyle. Nie jestem dewotką, ale różaniec i prośba o pomoc "z góry" pomogły. Wierzcie lub nie.

Gość Ferrari Darek (:

> JEDZENIE (!!!!!) > Przyczyna bólu >> coś weszło do dziurki od zęba >> przeczytaj moją historie do końca >>

W piątek miałem wyrwany ząb ( dzisiaj wtorek 5:40 rano) ból nagle pojawil się w koło zeba oraz w uchu w niedziele wieczorem nie do zniesienia... Cały poniedziałek lipa... Noc lipa... Dzisiaj (wtorek) o 5 rano weszlem aby poczytać o tym czy ból to normalne. I wiadome każdy różnie pisze. Ale ktoś napątknął o jedzeniu. Polazłem do łazienki ( poświeciłem latarką)  i w dziurze po wyrwaniu zobaczylem cos jasnego. Nie wiedzialem czy to narośl czy co... Wziałem delikatnie wykalaczkę ruszałem ( ale nie wyszło). Nie pewny co to jest zacząłem mega płukanki z wodą robić. To co najbardziej pomogło to wyssanie powietrzem tego czegoś dz dziurki od zęba. Po prostu zwrócenie ( ułozenie ) policzka tak aby strona od zęba była otwarta i robić mocne wdechy. Po pewnym czasie dziura od zęba zrobiła się czysta. Ból powoli mija jak już kończę pisać ból do 30 % zszedł (:. ( tabletki przez dzien i noc prawie nie pomagały w bólu )

Kawałek mięsa z obiadu wszedł mi do środka...

Niech Was Bóg błogosławi i pomaga zawsze.