Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KUCHARECZKA

CO UGOTOWAŁYŚCIE DZISIAJ NA OBIAD???

Polecane posty

Gość Hanys
mojej mutti popytałem: czerwoną (u nas mówią modrą) kapustę drobno pokroić i ugotować aż miękka będzie, zlać wodę , ostudzić i dodać kwasku cytrynowego (pojaśnieje) soli i cukru, cebule pokrojoną w cieniutkie półplasterki i utarte jabłko , pieprzu i oleju, - do smaku

Gość a ja ...
objadlam sie ryzem z warzywami. Mniam, pyszota!!!!

Gość hmmmm
1. zupa pomidorowa z ryżem, 2. mielone. 3. o deserze nie wspomnę, już pożarłam cały ;)

Gość Obiadek był o godz 13....
W sobotę pracuję tylko do 13.....i obiadek był szybki.:).....zupa jarzynowa,a na drugie placki ziemniaczane i kefirek....rodzinka mlaskała języczkami:):)

Gość Rosołek....
piersi z kurczaka w cieście,ziemniaki,surówka z kapusty pekińskiej...

Gość mniamm
moja obiado-kolacja to sajgonki bezmiesne z z. serem w srodku...ryz curry a na deser lody waniliowe polane wisniowka wlasnej roboty...mniamm...w koncu mialam ciezki dzien w pracy i sa moje urodziny no nie???

Gość Krajka
zupa krem kalafiorowa z lanymi kluseczkami bitki wieprzowe w sosie grzybowym, ziemiaczki pure, sałatka z pomidorka i bazyli

Sos mięsno warzywny (mielone mięso z indyka, papryka, czerwona fasolka, sos pomidorowy) a później ugotuję spagetti. :)

Gość W dzisiejszym dniu....
czyli postu..... brzuszki głodomorków napełnilam ....naleśnikami ze serem....do tego kefir truskawkowy...

Gość Odświeżam

Witam wszystkich gotujących! Pojęcia nie mam co zrobić na jutro, bo dzisiaj żarełko jeszcze jest ze wczoraj. Pewnie coś mi zaświta jak się dowlekę do chałupy. A jak mi nie zaświta? No to co, i tak miałam się odchudzać.

Witam wszystkich gotujących! Pojęcia nie mam co zrobić na jutro, bo dzisiaj żarełko jeszcze jest ze wczoraj. Pewnie coś mi zaświta jak się dowlekę do chałupy. A jak mi nie zaświta? No to co, i tak miałam się odchudzać.

Gość a ja
mimry z mimrami

Gość hejka
witam w porze obiadowej...ja dzis zrobiłam jedno z moich ulubionych dan...szpinak z makaronem mniam:)

A ja dzisiaj nic :O Sama gotowizna i w dodatku wszystko kaloryczne: frytki, hamburgery i surówka.

Gość nic

Gość Dzisiaj .....
pomidorowa z lanymi kluseczkami....i rybka smażona,kapusta kiszona....

Gość ruskie
dzisiaj były ......pychotka

Gość Dzisiaj kuchareczko nic....
Nie było czasu na gotowanie....więc w biegu usmażyłam jajecznicę na boczku,....bułka ,liść salaty i pomidor....kawka capuccino....

Gość Marzenka
A ja spagetti z sosikiem pomidorowym i parmezanem pytach :) a na deser lody waniliowe :)

Gość Krajka
Żurek z białą kiełbaską Schab ze śliwkami, ziemiaczki i kalafiorek z wody, sałatka pomidor-kiszony ogórek- papryka-por

A ja dzisiaj zrobiłam zupę czosnkową-mniam ,a w środę zrobię pierś kurczaka z oliwkami-podobno dobre-a jak nie to i tak mąż będzie musiał zjeść:D :D

Gość koneffffka
Magdalenazet-------->skoro ten sosik taki pyszny to moze przy okazji podasz przepisik bo mi zazwyczaj sosy czosnkowe niewychodza najlepiej...

koneffffka>>>>> a proszę Cię bardzo: na patelnię (głęboką) wlewamy śmietanę kremówkę (ok 1i 1/2 szkl. na 2 osoby) i gotujemy na malutkim gazie aż troszkę zgęstnieje, solimy i dodajemy dużo mielonego pieprzu, 3-4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wrzucamy zblanszowane brokuły i na koniec jedno żółltko energicznie mieszając aby się nie porobiły takie grudki żółtkowe. Dodajemy ugotowany makaron penne, mieszamy wszystko i gotowe, pycha!

Gość gołąbki
A ja mam dzisiaj gołąbki od mojej mamy!!!

Gość kolucha1
ja dzisiaj jadłam zupe ogurkową i kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem.