Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KUCHARECZKA

CO UGOTOWAŁYŚCIE DZISIAJ NA OBIAD???

Polecane posty

Gość ritaa
Kobitki jak to robicie, ze macie czas na robienie takich wyrafinowanych obiadków i to 2-daniowych? Po powrocie z pracy mam ochotę już tylko poodpoczywać w wannie, poczytać lub pooglądać coś ciekawego. Na szeleństwa w kuchni już zero energii i ochoty :(

Kuchareczka:)u mnie też dzisiaj były mielone z pieczareczkami i cebulką w środku:)do tego ziemniaczki pure:)strasznie je moja rodzinka lubi,sałatka z kapustki kiszonej :)a zupkę miałam ogórkową:)pyszne było:)tak mówili ja nie jadam,bo się odchudzam:(ale już niedlugo;)strasznie smakuje mi moja kuchnia:)dlatego dietka;)

Gość mendoza
Pizzę. Ale nie ugotowałam, tylko upiekłam! ; - }

Gość solar
A ja zrobiłam pyszną sałatkę tylko bo się z moim kochanym odchudzamy

Gość solar
A ja zrobiłam pyszną sałatkę tylko bo się z moim kochanym odchudzamy

Gość a dzisiaj co macie na obiad
Może mnie cóś olśni jak poczytam wasze dzisiejsze jadłospisy?

A ja dietetycznie- w pracy ryż, żeby z głodu nie zemrzeć nim wrócę do domu; potem zupa kapuściana- na szczupły tyłeczek :)

I co wytrzymasz tak Pokusa? Ja dzisiaj zrobię (chyba) filety z kuraka z pieczarkami zapiekane w śmietanie. A potem się odchudzę.

Gość yoko
Chińszczyzna albo rizotto, jeszcze nie wiem na co bardziej mam ochotę.

Gość mysza1
Ale jestem głodna!!!!! A wy piszecie o takich pysznościach.

A ja dzisiaj nic na obiad nie zrobiłam :) Powiedziałam mojemu mężczyźnie, żeby coś zjadł na mieście.... a na jutro będzie barszczyk i krokiety :)

Gość miś
Robię dzisiaj (ups!) białą kiełbasę w piwie pieczoną.

echhh... wróciłam wczoraj po pracy, zrobiłam obiadzik na dzisiaj (tak jak powiedziałam - barszczyk :) ).... i mój facet zjadł go na kolację! echhhh... A dziś stołuje się gdzieś na mieście na jakimś bankiecie... (takiemu to dobrze! :D ), a ja odgrzałam sobie w pracy w mikrofali ten mój barszczyk i krokiecik.... - nawet ok mi wyszedł :D

Gość Busia
a ja znalazlam w zamrazalce dzwonka z karpia (wigilijnego ;-) i je obsmazylam ale do tego bylo super czosnkow-osalatkowo: posiekana biala kapustka, z cebulka, kukurydza i pomidorami w sosie jogurtowo-majonezowym z duza iloscia czosnku...

Gość olka12
a ja zrobiłam na jutro gar gołąbków w sosiku pomidorowo-grzybkowym właśnie jednego pochłanim ....mmm pychotka

Gość Dzisiaj....
upichciłam zupę fasolową....... gulasz,ziemniaki surówka z pekinki.....było całkiem smaczne....

Gość pomidorową
dzisiaj ugotuje bo ja uwielbiam

Ja najczęściej robię ryż z sosem:Podsmarzam mięso jakikolwiek(moze być nawet mielone), dodaje mrożonkę warzywną obojętniejaką, duszę ok 30 min.Zalewam bulionem, duszę 30 min.Czasem dodaję chińskie grzyby, koncentrat pomidorowy lub śmietanę, zagęszczam mąką ziemniaczaną.Ryż gotuję w torebkach lub na sypko z przyprawami.Jest pyszne i najważniejsze, że nie trzeba za dużo przygotowywać, tylko pomieszać od czasu do czasu.

Gość mój obiadek to
zupka pomidorowa klopsiki z warzywami sernik na zimno dla mojego Słoneczka,

Gość lusia
Zrobiłam jarzynową.Wczoraj.

pytanie doproszę napisz mi co to znaczy makaron penne i czy te brokuły mieszasz razem z tym makaronem, czy podajesz je oddzielnie jako dodatek? pzdr. Ja mam dzisiaj krupniczek , na 2 danie narazie zero pomysłow:(

kurcze urwało mi wpis do kogo pytanie :D Pytanie jest skierowane do MAGDALENKIZET :)

Wczoraj miałam pyszniutki obiadek: pieczonego kurczaczka (idealnie doprawionego) z ryżem i sałatką z bananów, mandarynek i rodzynek :)

Cześć Landrynka! Makaron penne to takie rurki, skośnie ścięte. Brokuły lekko podgotowane lub blanszowane wrzucam do gęstniejącej na patelni śmietany kremówki (z czosnkiem, pieprzem i żółtkiem). Do tego wrzucam ugotowany makaron, mieszam wszystko i już jemy. Można posypać serem parmezanem. Znalazłam fajną str. o makaronach, tam są wszystkie gatunki pokazane: www.makaron.com.pl Powodzenia i smacznego!

Magdalenkozet >>>> dzieki 👄 bardzo to smakowicie brzmi , dzisiaj będę to u siebie serwować :) pzdr.

Gość monika cz.

Gość monika cz.
Zrobię dzisiaj na obiad spagetti z sosem pieczarkowym z boczkiem na śmietanie + zielona pietrucha. MNIAM!!!!!

Gość aloj
tak sie zaczytuję waszymi pomysłami, że zjadłam całą paczkę rodzynek. Na popisowy obiadek lub kolecję proponuję tort pieczarkowy