Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przenoszę

jak sie robi ten syrop z cebulą, na kaszel??

Polecane posty

jak sie robi ten syrop z cebulą, na kaszel?? [08.01] 20:50 jkjihji ?? [08.01] 20:52 magister farmacji 1. Syrop z cebuli, nie z cebulą 2. Nie lepiej kupić syrop w aptece? Będzie bardziej skuteczny i na pewno smaczeniejszy. W dzieciństwie nienawidziłem tego świństwa z cebuli. [08.01] 20:54 Ondyna siekasz dużą cebulę albo dwie, wrzucasz do słoika, zasypujesz cukrem lub wrzucasz parę łyżek miodu i odstawiasz w ciepłe miejsce. Po paru godzinach masz w słoiku sok, czyli syrop. Można od czasu do czasu potrząsać słoikiem, będzie szybciej. Pijesz co kilka godzin łyżkę stołową. Śmierdzące i skuteczne [08.01] 20:54 zawsze go uwielbiałam dużą cebulę kroisz w plasterki i zasypujesz cukrem- tak ze dwie łyżki na oko. Ja stawiam kubek z cebulą na grzejniku - to szybciej sok puszcza . Smacznego [08.01] 20:56 jkjihji magister syrop z cebuli , jest tez z cebula... wiec sie nie madruj..jak sie robi samemu to cebula zostaje w sordku.. poza tym wole zrobic sama , a nie kupowac, chcesz zarobic? hhaa

Potrzeba kilka cebul. Trzeba je drobniutko pokroić i przesypywać warstwami z cukrem pudrem lub miodem. Dobrze dodać sok z cytryny. Trzeba to postawić w ciepłym miejscu na kilka godzin aby powstał syrop.

kroisz cebulę na plastry, w słoiku układasz je na przemian z warstwami miodu, można też wkroić czosnek. po 12 godz. syrop można pić, po 1 łyżce stołowej 3 razy dziennie.