Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja22

Mam bardzo przesuszona skore na twarzy...czy moge smarowac ja oliwka dla dzieci

Polecane posty

Gość patrycja22

Widze ze bardzo duzo dziewczyn ma problemy z przesuszona skora twarzy,ja niestety tez :( Czy oliwka dla dzieci moze troche pomoc na ta moja nieszczesna buzke ? Bo naprawde mam bardzo sucha cere...a do tego wrazliwa ...:(

Gość patrycja22
Ta oliwke polecala jedna dziew. z innego topicu :)

Gość BOGATA 200ZL
tak ,taka olika naciera sie wacikiem skore i natluszcza ja ,mozesz tez uzyc takiego kremu Olilatum soft krem do skory wrazliwej i suchej ten krem pomaga w odtworzeniu naturalnego plaszcza lipidowego ktory chroni skore przed nadmiernym wysuseniem-pozdrawiam

Gość ala22
miarka -->>kremy nawilzajace mi niestety nie pomagaja :( uzywam bardzo dobrych i niestety nic :(

Gość u mnie też niestety
oliwka pogorszyła tylko stan skóry a jakich kremów używasz?

zwykły za 8 zł - cztery pory roku - krem oliwkowy. Dla mnie rewelacja - żaden mi tak nie pomógł

Gość ala22
nawilzajace z wyzszych polek roznych firm a do tego jeszcze kremy poltluste i nawilzajace kupowane tylko w aptekach ale niestety buzia nadal jest sucha :( nawet kupilam sobie tabletki capivit hydrocontrol ale dopiero lykam je od paru dni...

Gość ala22
krem oliwkowy mialam z ziaji ale u mnie spowodowal uczulenie :(

Gość musztarda 1
krem nivea

Gość BOGATA 200ZL
nie no jak masz bardzo wrazliwa cere to lepiej nie stosowac tej oliwki ale ten krem co wymienilam wyzej kupuje sie tylko w aptece dla bardzo suchej ,wrazliwej cery,jesli masz wrazenie ze twoja cera luszczy sie jest jak papier to ten krem ci pomorze natlusci,pozniej trzeba stosowac lekki peeling by zluszczac nadmiar naskorka -jestem kosmetyczka

Gość ala22
ashia--->>a ten krem mozna dostac w aptekach ? czy w drogeriach ? i czy jest na recepte i ile mniej wiecej kosztuje ??

Gość w aptekach kupisz phsiogel

Gość patrycja22
a ile ten krem kosztuje ? :)

Gość patrycja22
dziekuje :) ten kremik jest bardzo fajny,juz mam na niego chec :)

Gość patrycja22
moze on mi choc troche pomoze :( powiem Wam dziewczynki ze uzywalam naprawde bardzo duzo tych kremow i jeden naprawde jest dobry :) zwykly johnson&johnson dla dzieci :) taki za ok 5-6 zl :) nie mam po nim uczulenia,ani pryszczy,nic mnie nie piecze :) a uzywam naprawde bardzo drogich kremow ..

Gość jakastakasobie
oliwki nie polecam - szczegolnie na przesuszona skore naturalny olej zimnotloczony tak, ale nakladany tylko na mokra twarz, a potem wybrany krem z tanich i ogolniedostepnych kremów polecam firmy Ava: Mustella -extratłusta emulsja przeciwzmarszczkowa 10 zł a dziala cuda z drozszych firmy Weleda - krem nawilzajacy z serii Irysowej ok. 40 zł i tez dziala cuda - w niektorych drogeriach i przez net rowniez mam problemy z przesuszaniem skory i wiekszosc kremow, ktore maja pomagac zwykle pogarsza jej stan, nawet te apteczne --- a te powyzsze sprawdzily sie na medal :)

oliwka nie nawilża, a zatrzymuje wodę w skórze, najlepiej używać jej na mokrą skórę.

Gość Anuśśśśś
nie oliwki nie bo jak wcześniej napisali zatyka pory ja polecam maść witaminową jest tłusta i b.dobrze nawilża jest polecana przez dużo kobiet jej cena ok2zł wiez przystępna :P podobno dobrze rdzaiała na ukrwienie twarzy i przyśpiesza krązenie bardzo polecam :)

Gość a ja w ogóle mam porażkę na
twarzy:( Mam bardzo suchą skórę, ale po tradziku... Robia mi się zaskórniki, skóra się świeci, ale zaraz po umyciu jest okropnie wysuszona, aż biała, szczypie i łuszczy sie ciągle:O Musiałabym codziennie robic peeling:O Porażka! W dodatku mam tylko 22 lata a już zmarszczki od dawna!:( I to takie grube, czerwone, na czole:( Teraz to już w ogóle kryzys, bo mam pryszcze jakieś, robia mi się takie małe, z zaskórników i koszmarnie wysuszoną skórę, która juz zaraz po peelingu sie łusczy. Używam tylko łagodnych kosmetyków- żelu do twarzy Neutrogena i kremu nawilżajacego Iwostin, albo tez Neutrogeny, tego z soją, bo on trochę odzywia... Ale nic mi nie pomaga:( Nawet jak nie myję twarzy, tylko ją zamoczę, np. podczas mycia włosów, to mam całą napiętą, łuszczącą skórę na czole i takie głębokie, czerwone i poziome bruzdy na czole:( 😭 😭

oliwke możesz stosować na mokro, ale nie jako jedyny srodek - proponuje co drugi dzień albo pod krem, gdyż na dluższa metę sam olej Cię wysuszy

No tak... ale jak używam tylko mleczka, to potem robią mi sie pryscze i w ogóle czuję sie niedomyta...:o

proponuje zmywac mleczko woda, albo mozesz tez robic tak - posmaruj twarz oliwka przed myciem (to takze demakijaz), a nastepnie zmyj ja zelem - wtedy nie wysuszy

no ja czesto myję twarz mleczkiem a potem jeszcze żelem zmywam i na noc nakłądam Acneder. Niby on wysusza itd. Ale jak go nie używałam, to było tak samo, a jeszcze miałam więcej pryszczy:( Rano myje twarz żelem, zaraz szybko nakładam, zanim woda wyparuje do końca (bo wtedy już się łusczę) krem Iwostin i na to podkład itd. Jak wracam do domu, to najczęściej myję twarz, używam wody termalnej i nakładam krem Neutrogeny, ten z soją. Ale to nic nie pomaga...

Gość erzecznik-decubal
Krem DECUBAL FACE VITAL nie natłuszcza, szybko się wchłania pozostawiając matową powierzchnię. W skład kremu wchodzi wiele cennych i aktywnych składników – między innymi kompleks ceramidów identyczny z naturalnie występującymi w skórze, witamina B3, witamina E oraz masło shea. Pozdrawiam, Iwona Drobicz eRzecznik Decubal

Gość gataka
ja bym oliwki na twarz nie dawała... jest tyle kremów... w ogóle to zrób sobie może test na typ urody (http://www.mojanowafigura.pl/uroda/ po prawej stronie z boku) to ci potem wyskoczą porady co robić, jak gdzie i w ogóle, nie ma co tak na ślepo