Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemos

co to jest - prosze odpowiedzcie

Polecane posty

Gość problemos

hej mam probem w pochwie mam serowata wydzieline, taka gesta, grudkowatą, nieciagnaca sie, raczej stałą.. nic mnie nie swedzi ani nic, co to moze byc?

Gość grzybica jak ta lala

Gość bankowo infekcja

Gość grzybek
do ginekologa i po sprawie ;)

Gość dfgkdsjfkls
jak nie swedzi to nie grzybica nieuku:/ czasami wydzielina zeminia konsystencje sama z siebie. wystarczy zmiana plynu do hig intymnej...na pewno przejdzie Ci za kilka dni. ja mam tak często i przechodzi

nie grzybica....serowata wydzielina i nie grzybica! HAHAHAHAHAHA! TRZYMAJCIE MNIE!!!

Gość problemos
ale to nie swedzi ani nic.. jest tylko jak wsadze pae do pochwy, ale jest tego duuuzo

Gość dfgkdsjfkls
jestes jakas niedouczona w takim razie. Serowata wydzielina nie świiadczy o grzybicy.Słyszysz "serowata wydzielina" wiec odpwoiadasz grzybica jak taka zaslepiona gimnazjalista. a nalez wziąc pod uwagę szereg innych czynników. grzybica to nie tylko wydzielina lecz przedewszystki swędzenie oraz także zmieniony kolor, brzydki zapach!!!!wiec nie gadaj o grzybicy tej dziewczynie bo to nie jest pewne. wracaj do ksiązek

KOBIETO, MASZ GRZYBICE, posłuchaj doświadczonej ciotki. Idx do ginekologa zanim ci sie nie pogorszy, bo jak sie grzybek zainstaluje na sromie masz przechlapane.. Poczytaj topik o grzybicy, a jutro do lekarza.

Gość problemos
a jesli nie grzybica, jak pisze ktors z Was to co to? przestalam brac tabletki anty 3 tygodnie temu, moze to od tego? a jak nie to co o moze byc?

a ty dgfhjjj czy jakoś tam- masz grzybice z nawrotami i nawet o tym nie wiesz.. Wspólczuję partnerom. Ale oszukuj się taka wydzielinka to samo zdrowie przeciez, taki serek, pewnie dużo nabiału jesz to gdzies musi wychodzić ha ahahaha!

moja wydzielina od zawsze płata mi figle. Raz mam taką jak opisujesz, raz jeszcze inną. gdy poszłam z tym do ginekologa zaniepokojona odpowiedział że mu to wygląda na normalną kobiecą wydzielinę....wiec nie przejmuj się o ile nie ma ona zmienionego zapachu czy Cię nie swędzi. jeśli za kilka dni nie przejdzie zgłóś się do ginekologa. nie słuchaj tych niżej. to są te same osoby pod zmienionymi nickami. Do tego jakieś przewrażliwione idiotki

grzybica wcale nie śmierdzi, i grzybka może nie być na sromie, ale w srodku masz kolonie zainstalowaną, zreszta co ja tu bede .. Lekarz ci pwoei to uwierysz może, A grzybica z tabsami czesto idzie w parze.

skoro przestałaś brać tabletki to oczywiście że może być od tego! a do tej co pisze o grzybicy z nawrotami stuknij sie w czoło schizofreniczko i zapraszam do apteki po relanium bo Ci zyłka pęknie. Do tego także do psychiatry bo hipochondria to tez choroba

serowata wydzielina to normalna kobieca wydzielina...???? Matko swięta!!!

a ty Titillated czy jakoś tam- radze zmienic lekarza...! haha!

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
odezywały się zagrzybione brudasy:/ takie specjlaistki bo każda grzybicę ma co miesiąc:/ blkeeeeeeeeeeeeeee

kolejny nieuk, co grzybice wiaze z brakiem higieny.. ! co za towarzystwo!

Gość taka jedna...........
"Typowe objawy grzybicy to swędzenie, pieczenie oraz upławy w charakterystycznej postaci przypominające serek homogenizowany." "Objawem grzybicy pochwy i sromu są zwykle gęste kremowe upławy o charakterystycznym wyglądzie białawych grudek, które pachną drożdżami i wyglądają jak twaróg. Dodatkowo pojawia się szereg objawów dodatkowych takich jak: świąd, pieczenie, bóle przy stosunkach płciowych, bolesne oddawanie moczu." ZAWSZE SA DODATKOWE OBJAWY

Wydzielina nieprawidłowa rodzaj wydzieliny: biaława, serowata, grudkowata co jej towarzyszy: świąd, pieczenie o czym świadczy: zakażenie grzybicze co możesz zrobić: sama zastosuj krem z klotrimazolem plus kapsulki z pałeczkami kwasu mlekowego np. LaciBios femina (oba dostępne bez recepty). Następnie szybko udaj się do ginekologa. rodzaj wydzieliny: szarawa lub biaława o rybim zapachu co jej towarzyszy: pieczenie, świąd, zaczerwienienie krocza, czasami powiększenie węzłów chłonnych w pachwinach o czym świadczy: zakażenie bakteryjne co możesz zrobić: sama zastosuj krem z klotrimazolem plus kapsulki z pałeczkami kwasu mlekowego np. LaciBios femina (oba dostępne bez recepty). Następnie szybko udaj się do ginekologa. rodzaj wydzieliny: zielonkawa, pienista, o nieprzyjemnym zapachu co jej towarzyszy: swędzenie, obrzęk i zaczerwienienie sromu, częste i bolesne oddawanie moczu, ból podczas stosunku o czym świadczy: rzęsistkowica (zakażenie pierwotniakiem rzęsistkiem pochwowym) jak można zachorować: najczęściej do zakażenia dochodzi podczas kontaktu seksualnego z zakażoną osobą, ale można się także zarazić używając pożyczonych od chorej osoby ręczników i przyborów toaletowych co możesz zrobić: sama nic, musisz iść do lekarza rodzaj wydzieliny: bezbarwna, wodnista co jej towarzyszy: obrzmienie oraz zaczerwienienie krocza, świąd i pieczenie o czym świadczy: w większości wypadków infekcja wirusowa (HPV, wirusem opryszczki); ale uwaga: gdy wydzielina ma czerwonawe zabarwienie, może zradzać nadżerkę lub nowotwór szyjki macicy! jak można zachorować: wirusem można zarazić się przede wszystkim podczas stosunku z zakażoną osobą, a także w publicznej toalecie, na basenie; nadżerka szyjki macicy powstaje głównie w wyniku niewyleczonych stanów zapalnych; większość nowotworów szyjki macicy to skutek niewyleczonych infekcji wirusem brodawczaka ludzkiego HPV co możesz zrobić: stosuj krem z klotrimazolem; powinnaś też koniecznie zrobić cytologię, by wyeliminować zmiany nowotworowe w obrębie szyjki macicy

Gość ojejq
hmm...ja myślę, ze to infekcja...moze nie grzybica tylko drożdżaki... ja tez miałam wydzieline z grudkami jak twarożek ale do tego swedziało i sie okazało ze drożdzakowe zapalenie pochwy miałam...wydaje mi sie, ze jednak serowata wydzielina nie jest normalnym objawem..poza tym co ci szkodzi? nawet jeśli dziewczyny, które pisza ze to normalne maja rację, to lepiej dla własnego zdrowia idz do lekarza..nic nie stracisz...albo okaze sie ze infekcja albo, ze to normalne i bedziesz miała z głowy...

zadna z was nic nie wie o grzybicy/Po pierwsze serowate upławy(O ILE autorka je dobrze zintepretowala) mogą świadczyć o niegroźnej zmienie flory bakteryjnej, czy infekcji/po drugie zmiana w wydzielinie zawsze o czymś świadczy i nie zawsze jest "normalna wydzielina kobiecą"./po trzecie przy grzybicy zawsze sa dodatkowe objawy

Gość ja mam taka serowata
wydzieline 1 dzien po stosunku , jesli on skonczy sie wytryskiem w srodku , a na drugi dzien jest juz ok , tylko mi nie mowcie ze to sperma sie zwazyla bo na to za stara jestem, i moj lekarz powiedzial , ze to taka reakcja organizmu wiec nie wszystko co serowate z was wychodzi to grzybica

sama widzisz że upławą zawsze towarzyszy coś jeszcze a autorka pisze że nic nie ma innego więc co się pienisz:o

Gość problemos
ale to nie wychodzi ze mnie, tylko jak wlozylam palec do pochwy to to wyciagnelam... czy moge wziac jaksi lek na to albo cos? do lekarza jak na razie nie mam jak pojsc :(

Gość problemos
czy moge cos sobie kupic bez recepty?

Gość yyyyyyyyyyyyyyy
problemos a po co ty palce do pochwy wkładasz- zeby cos wygrzebywać??? bleeeeeeeee

Gość a zamiast tak sie tu
pienic jedna na druga to moze lepiej doradzic zeby dziewczyna jednak poszla do lekarza chyba lepiej jak to lekarz zbada i stwierdzi czy to grzybica czy nie czy jeszzce co innego

Gość problemos
nie ze wkladam, po prostu sprawdzalam, jak wyglda szyjka, czy juz sie skonczyl okres plody no i to wyszlo a do lekarza nie mam teraz jak pojsc :( kupilam lacibios femine, moze to pomoze

Gość problemos
a gdyby tego nie zrobila nawet bym o tym nie wiedziala, wiec moze to nie grzybica/