Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość animka

czy ktoś wyleczył się z grzybicy za pomocą czosnku??????????

Polecane posty

Gość animka

Czy komuś pomógł czosnek na grzybicę, ja akurat mam go na skórze, ale chodzi mi o każdą postać grzybicy.

Gość ja tez mam grzybice skory
czosnku nie probowalam.

Gość animka
a co stosujesz i czy pomaga?

Gość stbska
ja mam tez w skórze na wargach głebokie grzybicze zmiany skórne, leki doustne, masci nic nie dały. Zrobiłam kilka prób z czosnkiem- smarowałam tylko z jednej strony i zmiany tam sie zmniejszyły- czyli działa. Problem pieczenie po uzyciu czosnku no i ten zapach narazie odwleka dalsze próby leczenia .

Gość animka
właśnie pieczenie i zapach, Też kiedyś próbowałam z czosnkiem i trochę potem piekło ale ogólnie się poprawiło. Zastanawiam się żeby dla złagodzenia wymieszać sok z czosnku z oliwą i posmarować tylko na godzinę. Jak zrobię wieczorem to do rana zapach powinien się ulotnić/

Gość ja tez mam grzybice skory
Zawsze pomagaly mi same masci,tym razem nie. Dostalam Flukonazol i masci,moze teraz pomoze? A czy ktos probowal Citrosept?

Gość animka
ja stostowałam clotrimazol i kwas borny, niestety wraca

Gość zastosuj
Olejek z drzewa herbacianego. Ma dzialanie silniejsze niz penicylina. Dziala przeciwgrzybicznie i przeciwbakteryjnie. zwalcza takze kurzajki i jest stosowany jako podstawowy skladnik preparatow do stosowania punktowego na tradzik. Trzeba smarowac takim olejkiem miejsce zmienione chorobowo 2,3 razy dziennie. Oczywiscie na umyta wczesniej skore. Najlepsze jest to ze nie dosc ze skuteczne to jeszcze ladnie pachnie. Polecam i zycze dobrych efektow.

Gość animka
a czy ten olejek trzeba rozcieńczać, próbowałam już nim smarować, ale skóra zrobiła się po nim taka napęczniała. Smarowałam nim 2 razy dziennie ale myłam tylko raz dzienne. I jeszcze zmiany się po nim zaczerwieniały. A jak długo trzeba go stostować?

Gość stbska
ja mam zdanie że olejek herbaciany ma wątpliwe działanie- przynajmniej u mnie zero poprawy dzis po długiej przerwie zmobilizowałm się na kurację czosnkową - posmarowałam zmiany z jednej strony, pieczeenia nie czuje tylko lekkie grzanie i ten zapach :O

Gość animka
Ja też dziś zdecydowałam się na czosnek, wycisnełam sok i dodałam tyle samo oliwy, tym posmarowałam. po godzinie zmyłam. i siedzę teraz 15 min po zmyciu czosnku ze skóry i nic nie piekło nie swędziało, skóra też nie jest zaczerwieniona nawet zmiany chorobowe nie są zaczerwienione. Zobaczymy czy będzie poprawa

Gość stbska
na stronie czasopisma naukowego "postepy fitoterapii" doczytałam się że dobrze likwiduje zmiany grzybicze sok z czosnku a jeszcze lepsze efekty jak dodany do tego tymol . Tymol mam w domu w postaci olejku tymiankwego- piekący więc rozcieńczę żeby mi skóry nie wypaliło :P podziele sie efektami kuracji

Gość animka
dwie godziny po zmyciu czosnku pojawiło się na skórze zaczerwienienie i swędzenie - dziwne że tak późno, rano zaczerwienienie zeszło, plamy są i strasznie swędzą, nie wiem czy to znaczy że czosnek działa???

Gość uppp
ciekawi mnie ten czosnek i citrosept. Może ktos sie wypowie ....

Gość animka
Pomimo tego że plamy mi swędzą po wczorajszym czosnku, dziś znów posmarowałam je sokiem z czosnku wymieszanym z oliwą (prawie jak marynata do mieska))) teraz po umyciu nic na razie nie swędzi, może zacznie później tak jak wczoraj. Myślę że czosnek wyciąga grzybicę ze skóry i dlatego trochę mi się pogorszyło. Zobaczymy jak będzie to jutro wyglądać.

Gość stbska
Animka ja też walczyłam. Po trzech kuracjach czosnkowo- olejowo- olejkowych grudki zmniejszyły się ale to chyba za krótko bo zmiany mam bardzo głebokie niestety jutro praca i przerwę z uwagi na fetorek czosnkowy, pozostane przy olejku tymiankowym znosniejszy dla otoczenia animka jak nie przerwiesz leczenia czosnkowego podziel się efektami 🖐️

Gość animka
dziś przed posmarowaniem zdrapałam wszystko co się łuszczyło, po godzinie umyłam włosy i na razie jest ok, plamki są czerwone ale nie swędzą. U mnie zmiany są też głębokie tak że leczenie będzie chyba dłuższe. Ja nie rezygnuje, sprawdzałam na innych i podobno w dzień dziś nic nie było czuć. Będę pisała jak dalej przebiega kuracja

Gość animka
wczoraj po raz 6 posmarowałam moje plamki mieszanką soku z czosnku i oliwy. Muszę przyznać że jest coraz lepiej. Jednej plamki już prawie nie widać, drugiej tylko połowa została a i trzecia już dogorywa. Łuszczą się lekko, przed smarowaniem wszystko zdrapuje i wtedy jest czerwone (ale z każdym dniem bledsze) i jak posmaruje to nie piecze, po godzinie jak umyje to na początku też było mocno czerwone, teraz już tylko takie różowe. Ale przyznam że od trzeciego dnia smarowania co dzień postanawiam ze to już ostatni raz, bo boję się że sobie skóre spalę. Ale jak wstaje rano i widze że plamki są coraz to mniejsze i bledsze to jak tu zrezygnować, tym bardziej że juz mnie nie piecze i nie swędzi.

Gość gość
zobaczcie sobie wrotycz pospolity dobry ale nie pijcie tylko parzcie wywar i moczcie ....

Gość bionka
no ja o tym nie słyszałam. Z własnego doświadczenia wiem, że nic nie pomoże oprócz właściwie dobranych leków. PRzy grzybicy wizyta u lekarza jest niestety obowiązkowa. Ja miałam grzybice stop. miałam 3 miesięczna terapie pulsową gdzie 3 razy po 7 dni łykałam trioxal i dało rade

Gość mama ani
moze komus pomoze, ja przez przypadek wyleczylam olejem z papryczka chilii. do jest do picia,duzo ludzi stosuje,wiec pomyslalam sobie ze zobacze jak to dziala na skore i tydzien trwala ta moja walka z grzybica,bo mialam sporo tego ! naprawde nie byla to ,, nowa,, sprawa, a zadawniona ,bo nic nie pomagalo ! i tydzien smarowalam , raz czasami dwa razy dziennie i juz dzis,prawie nie ma,jest czysta skora !! wiec polecam. czosnek tez jest super !

Gość gość
To bardzo ciekawe, co piszesz. Sama robiłaś ten olej z papryczką czy kupiłaś gotowy? Pytam, bo coś dziwnego zrobiło mi się na głowie pomiędzy włosami (pod palcami czuje jakby strupki, a koleżanka, która to obejrzała, widziała tylko zaczerwienienie pewnego obszaru skóry, który lekko mnie swędzi). Podejrzewam grzybicę i szukam na to sposobu, dodam, ze nie lubię chodzić po lekarzach, jeśli mogę sobie z czymś sama poradzić. Chyba sobie zrobię trochę tego oleju, a dopóki nie będzie gotowy, będę robić okłady z ugotowanego czosnku lub cebuli, może z dodatkiem olejku tymiankowego albo herbacianego. Dzięki za pożyteczne informacje :-) Pozdrawiam

Gość gość
może ktoś stosował czosnek na grzybicę paznokci??

Gość gość
Witam. Zagrzybiliście się prawdopodobnie poprzez spożywanie antybiotyków. Antybiotyk nierozerwalnie jest związany z przyjmowaniem grzybów Penicillium(zmutowanych której tam z kolei generacji)), gdyż nie da się ich oddzielić od leków do dnia dzisiejszego. Grzyb ten rozrasta się w organiźmie i powoduje zagrzybienie poszczególnych organów, a w późniejszym stadium raka. Antybiotyki macie w kaźdym rodzaju mięsa, szczególnie w drobiu. Kurczęta po 6tym tygodniu chowu na farmie pokryte są w całości grzybem właśnie przez antybiotyki. Rozwiązanie: nie spożywaj antybiotyków. Zaczij się zdrowo odżywiać. Nie łącz nabiału i węglowodanów. Przeczytaj "Nie Daj się Zjeść Grzybom Candida" - Janus Andrzej. Pozdrawiam

Gość gość alka
Mozna wyleczyc sie czosnkiem z grzybicy tylko trzeba jesc po 3 zabki dziennie i ze 2 mies jak przestalam jesc po 2 tyg wrocila

Gość gość
Od przeszło pół roku mecze się z ciągła grzybicą, a nawroty mam od dwóch lat, nic nie pomagało żadne globulki nic co przepisywał mi ginekolog wciąż były nawroty albo grzybica w ogóle nie ustępowała. 5 dni temu zdecydowałam się na czosnek obrażam go z powłoki nacielam, odcielam oba końce i dwa dni wkładałam sobie dopochwowo na cały dzień wymieniając co kilka godzin czosnek. Najpierw byłam przerażona w drugi dzień uplawy były bardzo mocne tak jakby wyleciało ze mnie wszystko najpierw uplawy były zielone a pod wieczór zrobiły się białe z grudkami , trochę się przeraziłam i zaprzestałam stosowanie czosnku. Wczoraj zauważyłam że uplawy zrobiły się przezroczyste i praktycznie w ogóle ich nie ma, tak jak się wszystko zaczynało normować, ale stwierdziłam że zobaczymy dziś. Zazwyczaj po dwóch godzinach od wstanie z łóżka grzybica powodowała już przykry zapach jest godzina 13 a ja nie mam żadnych upławów zero przykrego zapachu tak jakby grzybica zniknęła. Przed chwilą wsadziłam jeszcze raz ząbek czosnku tak żeby na pewno zeszło mi wszystko i nie było nawrotów z powodu niedoleczenia. Podsumowując dwa dni kuracji i efekt niesamowity! Mam nadzieję że już nie wróci ale zobaczymy ;)

Gość gość
Czy ktoś miał bardzo bolesne, grzybicze zmiany na skórze głowy? Ja od dwóch dni zastsowałam żel z aloesu i dzisiaj rano czosnek. Niestety b. boli, szczypie i piecze. Jeśli ktoś miał podobne objawy niech się podzieli nmi na forum Pisał ktoś o oleju z chili. Jak on działała, czy bardzo szcypało, bolało?

Gość Twój pseudonim
Ja za każdym razem, gdy tylko coś mi się pojawi stosuję wyłącznie czownek. Maśći na mnie slabo działaja i leki doustne też a po kilku dniach uzywania czosnku wszystko znika