Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parafinka

Na czym polega umowa najmu mieszkania

Polecane posty

Gość parafinka

chce wynajac mieszknie z 4 osobami wspolnie kaucja wynosi 1000 zl czas najmu rok mam pytanie: co sie stanie jak np ja po 2 miesiacach stwierdze ze nie chce mieszkac i sobie mieszkanie opuszcze??? czy po to jest kaucja, czy bede miec jakies konsekwencje tego? aha i jesli umowa jest na 4 osoby, to czy jesli z kolei jakis wspolokator zrezygnuje ot tak po prostu, to czy my bedziemy a niego odpowiedzialni? prosze o odp dzieki

Gość jak to.... nie
Kaucja jest zabezpieczeniem na niezapłacony czynsz, szkody w mieszkaniu itp., jest dla wynajmującego więc to od umowy waszej 4 zależy czy jak jedno się wyprowadzi to otrzyma zwrot i na jakich warunkach. Czy odpowiadacie wobec wynajmującego solidarnie czy każde w 1/ to też od umowy zależy.

Gość parafinka
rozumiem wiec najlepiej jak kazdy za siebie bedzie odpowiedzialny

Gość jak to.... nie
Dla najemców tak, dla wynajmującego lepsza jest odpowiedzilaność solidarna. Więc zależy komu bardziej zależy na zawrciu umowy.

Gość parafinka
oki alozmy ze postanawiamy byc solidarni, kazde polaci kauce 250 zl i np ja od pewnego momentu przestaje mieszkac, przestaje placic co wowczas sie stanie? jakie beda konsekwencje?

Gość jak to.... nie
to kwestia: 1. umowy z wynajmującm - czy zwróci 250 zł czy nie (raczej nie zechce). 2. umowy pomiędzy Wami - czy jeśli nie zwróci Wynajmujący to pozostali zwrócą ci 250 zł i odbiorą je sobie od nowego lokatora, czy to ty będziesz musiała znaleźć nowego lokatora na swoje miejsce i odebrać od niego 250 zł.