Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmm12345

jak szybko schudnąć do ślubu---a ślub już za pół roku

Polecane posty

Gość hmmm12345

plisss....tylko sprawdzone porady:))) i trzymajcie kciuki

Gość wodniczkaca
a ile chcesz schudnąć ? ogranicz słodycze i czipsy i codziennie rób gimnastyke albo biegaj

Gość hmmm12345
od 1.01 nie jem wogole słodyczy, a za chipsami wogole nie przepadam.Nie słodze kawy i herbaty, 20min dziennie ćwiczę na orbitreku,codziennie tez 200brzuszków...ale może macie pomysły na coś jeszcze....ważę 75kg...mam nadzieje ze to się zmieni

Gość wodniczkaca
ogólnie badź ruchliwa , wychodx na dyskoteki , na konie , włócz sie z koleżankami po sklepach , to samo sie schudnie , a bez wysiłku i z przyjemnoscią

Gość Alicjaaadfdf
Hej ja mam ta samą wage tzn. od takiej rozpoczynałam odchudzanie jeśli masz mozliwosc chodzic na aerobic w basenie to polecam. Nie czuje sie wysiłku tylko po wyjściu z wody nogi są jak z waty ;)

polecam konie i rower. schudłam przez 3 miesiacze 20 kg . nie wspomne, ze po takim odchudzaniu lezałam 4 dni w szpitalu :( wsobote slub, a mnie wypuscili w czwartek

Dziewczyny! Pamietajcie że skoro Wasz przyszły mąż poprosił Was o rękę to znaczy że kocha Wasze ciałko. Rozumiem że chcecie ładnie wyglądać i podobać sie nie tylko sobie ale wszystkim gościom. Proponuję 15 minut na steperze dziennie, 100 brzuszków i nie jeść po 18 (oczywiscie ograniczyc słodycze i zamienic jasne pieczywo na ciemne). Wierzcie mi że to nie trudne a naprawde daje efekty (i to bez jo-jo). Trzymam kciuki :)

Gość hmmm12345
dzien dobry dziewuszki! Rozpoczynam kolejny tydzien odchudzania.Narazie waga stoi w miejscu, ale tłumacze sobie to tym, ze mialam okres i...w zwiazku z tym organizm o chudnięciu nie myślał wcale:)W weekend niestety nie miałam szans na ćwiczenia bo goniły mnie terminy w pracy a dodatkowo wzięłam dodatkowe zlecenie.Ale od dziś wracam do ćwiczeniowego rygoru.Musze naciągnąć mojego M.na basen..co prawda czasu u nas jak na lekarstwo ale....jak sie chce to ponoć wszystko można. A może któraś z was dałaby się namówić na wspólne ćwiczenia w katowicach w jakimś fitness clubie???pozdrawiam

Gość bohema
a z jakiej dzielnicy katowic jesteś???

Gość BASEN Pływanie czyni cuda

Gość maadziula
ja biore meizitang polecam do slubu schudne 10 kilo

jejj.. ja też....suknia na mnie dziś nie wlazła :/Okropne uczucie! zresztą od zawsze chce schudnąc...chociaz te 6 kg......... dziś zmusiłam sie wsiadałam na rower stacjonarny 35 minut....Kiedys mi sie zdawało ze slub jest najwiekszą motywacją z mozliwych a teraz sie okazuje ze za nic zmusic sie nie potrafię do wyrzeczeń...tez tak macie..? Jak nie miałam obecnego narzeczonego to mi szło jakoś, miałam sukcesy, fajnie bylo, chodzilam na aerobiki, dietki te sprawy a teraz..? odkąd z Nim jestem to mi jakos matywacji brakuje...czy to nie paradoksalne?!:)

Gość malusia s
MI BRAKUJE OD ROKU MOTYWACJI - KTOŚ MOŻE MI OWĄ DAĆ ?? :O

też mi brakuje:(niestety...codziennie zapieram się w sobie i mówię że od dzisiaj ale cięzko mi się zmobilizować do ruchu. Jedyne kiedy się ruszam to jak wracam z zakupami do domu z pracy, n kawałek mam, więc zawsze to jakiś wysiłek, ale ostatnio brak mi takiego siarczystego kopa!!! A slub w czerwcu, czekam tylko na wiosnę i wsiadam na rower, nie widzę innej możliwości, a teraz mniej jem, w sumie jem tylko 2 x dziennie, za mało, mało urozmaicone posiłki, stąd pewnie waga nie spada, ale waga wagą a ciało ciałem, byle jędrniejsze i bardziej wysportowane było....:)) A może zróbmy to dla siebie i tylko dla siebie??a potem, jak zobaczymy miny naszych koleżanek i rodziny, to dopiero będzie faje uczucie;)

Gość weselna
witajcie ja tez ślub w czerwcu... wiem. od dwóch miesięcy próbuje schudnac i nic mi nie wychodzi. nie mam już siły... codziennie zaczynam diete a po południu juz jest po... ehhhh....

Gość malusia s
KOBIETKI - może nie mówcie od jutra zacznijcie o teraz - i nie mówcie sobie a jeszcze jedna czeoladka a jeszcze jeden batonik - NIEEEEEEEE j od dziś ZERO SŁODYCZY i ograniczam psiłki ;) plus jakieś ćwiczenia typu brzuszki , rowerwk , stepperek ;) pozdrawiam

Ja od tygodnia cos ze soba zaczełam robić bo slub za 7miesiecy (wiem do tego czasu moge 2 razy zgrubnac ale jak sie bede pilnowała) I zaczełam pić codziennie czerwona herbate niestety na poczatku troszkę ją słodze (choć ja nie używam cukru do niczego) ale muszę ją bo jest okropnie niedobra ale zdrowa spala podobno tłuszcz no i robię 100 brzuszkoów 100 skłonów i jeszcze pare ćwiczeń. No i nie jem po 18 i słodyczy też nie !!! Ale wogóle ,=mnie chodzi o 5 kg i płaski brzuch bo to jest moja zmora bo mam taką opone! Wodóle to teraz waże 60kg i mam 165 wiec nie cierpie na nadwadę ale brzuch!1

Gość malusia s
Kaśka 22 ja mam podobna wagę i wzrost ;) też mam troszke oponke a nigdy nie miałam za to mam talie osy :D :P

Gość malusia s
kto ma mniej jak ja mam 5 maja ślub ??

Gość malusia s
alice1906 a próbowałaś (zwracam się też do innych staraczek schudnięcia ) np Bio C.La ?? jakichkolwiek ?? ja chyba kupie jakieś :o już nie wiem co robic :(

Dziewczyny a znacie może jakieś sprawdzone diety?Ja nie stety nie mam zabardzo czasu na ćwiczenia, bo gdy przychodzę z pracy jestem tam padnięta, że nei mam siły na nic:(Chodzi mi głownie o to, czego nie jeść (np. czy to prawda, że nie można jeść białego pieczywa, czy ciemne można, co z makaronami i tym [podobnymi rzeczami). Napiszcie jeśli macie jakieś doświadczenia albo wiecie coś na ten temat..Pozdrawiam:)

Cześć ja też mam problem ale duzo większy mam 168 cm wzrostu i 83 kg ale waga mi powoli spada. Ograniczam słodycze chodzę w miare pieszo, piję czerwoną herbatę(dolewam cytrynki zeby zabić zapach i łyzeczka cukru; co dwa dni biorę teżchrom organiczny) waga spadła 5 kg w miesiąc. Teraz koleżanka stosowała dietę owsiana brzuch spadł jej niewiarygodnie, też chce tego spróbować nie jest cięzka a efekty są duże

co to jest ta dieta owsiana? tonący bzytwy się chwyta...ja już nie wierzę że schudnę...ćwiczę, ciałko fajniejsze, ale nie spodziewam sie rewelacyjnych efektów do czerwca:(

Ugotuj owsiankę z 6-7 łyżek płatków owsianych na 2 litrach chudego mleka. Przygotowana potrawa musi ci wystarczyć na cały dzień, podziel więc ją na 5-6 porcji. Pierwszą zjedz o godzinie, np. 8 rano i potem, co 2-3 godziny, sięgaj po następne. Do każdej porcji podgrzanej owsianki wsyp dodatkowo 2-3 łyżki otrąb owsianych i chwilę odczekaj, aż zmiękną pod wpływem gorącego mleka, potem zjedz. Możesz być pewna, że na tej diecie nie odczujesz głodu, a po całym dniu stracisz 1 kg. W trakcie jednodniowej diety zrezygnuj ze słodzenia herbaty lub kawy. Jeśli nie lubisz gorzkich napojów wlej trochę mleka lub użyj słodziku. Pij natomiast dużo wody lub ziołowych herbatek. Po jednym dniu diety twoja suknia balowa będzie leżała idealnie. Ta szybka kuracja ma jeszcze wiele innych zalet. Owies dostarcza fitoestrogenów, hormonów, których organizm kobiecy wraz z upływem lat wytwarza coraz mniej, a które są niezbędne dla zdrowia i zachowania atrakcyjnego wyglądu. Otręby owsiane z kolei usuwają złogi tłuszczowe z naczyń krwionośnych, co po dłuższej kuracji znacząco wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu. Dla jelita grubego stanowią rodzaj szczotki, co ułatwia wypróżnianie.

Ja osobiście bedę próbowała tą Do diety potrzebujesz: * 9 łyżek płatków owsianych * 1,5 banana * butelki niesłodzonego soku owocowego * 3 łyżeczek miodu * 2 małych jabłek Jak ją przeprowadzić? 3 razy dziennie, rano, w południe i na kolację, zjedz muesli, przyrządzone z 3 płaskich łyżek płatków owsianych, połowy banana, szklanki soku owocowego oraz łyżeczki miodu. Na drugie śniadanie oraz podwieczorek zjedz po małym jabłku. W ciągu dnia wypij 1,5 litra wody mineralnej. Kopalnia potasu Ta prosta dieta opiera się na kilku głównych składnikach: m.in. bananach, płatkach owsianych oraz miodzie, z których każdy dostarcza innych, ale niezwykle cennych dla zdrowia składników. Banany są prawdziwą kopalnią potasu, zaraz po awokado oraz brokułach. W 100 gramach miąższu znajduje się 370 mg tego pierwiastka, który jest dostawcą wody do komórek. Bez właściwego zaopatrzenia w wodę nie mogą one żyć, a brak potasu w komórce to jakby zapowiedź jej śmierci. Potas odpowiada także za przenoszenie impulsów nerwowych, nastrój człowieka oraz działanie jego mięśni. Wystarczy zjeść dwa banany, by pokryć dzienne zaopatrzenie w ten pierwiastek. Pod grubą skórką owoców kryją się inne minerały: magnez, miedź, żelazo, cynk, selen, fluor, mangan i jod. Mimo stosunkowo wysokiej kaloryczności (90-103 kcal na 100 g) banany mogą być wiodącym składnikiem diet odchudzających, ponieważ nie dręczy nas wtedy uczucie głodu. Ponadto zawierają stosunkowo dużo białka roślinnego, które jest lepiej wchłaniane niż zwierzęce. Zdaniem dietetyków połowa spożywanego białka, niezbędnego do odnowy komórkowej, powinna być pochodzenia roślinnego. Miąższ bananowy dostarcza także beta-karotenu, witaminy C oraz witamin z grupy B (B1, B2, niacyny). Ta ostatnia grupa ożywia przemianę tłuszczu i białka, dostarcza komórkom energii, jest pokarmem dla nerwów. Jej brak objawia się złym nastrojem, zmęczeniem, niezdolnością do koncentracji. W roli miotły Rolę miotły oczyszczającej organizm z toksyn spełniają, bogate w błonnik, płatki owsiane, przy czym błonnik owsiany charakteryzuje się dodatkowo innymi cennymi właściwościami. Zawarte w nim beta-glukany pod wpływem gotowania zamieniają się w gęsty kleik chroniący błonę śluzową jelit, co ma istotne znaczenie dla osób cierpiących na dolegliwości układu pokarmowego. Dzięki wysokiej wartości energetycznej oraz odżywczej płatki owsiane, podobnie jak banany, pomagają pokonać głód. Owies zawiera bowiem 2-3 razy więcej tłuszczu w porównaniu z innymi zbożami. Korzystna jest także jego struktura: w 40 proc. składa się on z kwasu linolowego, przeciwdziałającego sklerozie, a więc bardzo polecanego, szczególnie osobom starszym. Owies, zboże słabych ziem, dostarcza także dużo krzemu, wspierającego regenerację układu kostnego oraz tkanki łącznej i przeciwdziałającego wiotczeniu oraz starzeniu skóry. Jak ochronna tarcza Kolejnym składnikiem diety jest miód, najlepsza odżywka, pozwalająca uzupełnić deficyt pierwiastków organizmie i ochronić się przed szkodliwym wpływem środowiska naturalnego. Wystarczy łyżka miodu dziennie (20 g), by nabrać sił po ciężkich chorobach, wzmocnić serce, poprawić pracę wątroby, złagodzić toksyczne skutki palenia papierosów oraz nadużywania alkoholu. Złoty nektar ma także działanie bakteriobójcze, odkażające, stad polecany jest przy przeziębieniach, katarach oraz grypach. 5 dni i powinno być 5 kg mniej ale wypróbujemy to zobaczymy

Gość dee-dee
Dziewczyny spróbujcie diety plaż południowych. Bardzo dobrze sie traci wagę i nie trzeba głodować . Przy okazji oczyścicie organizm i wyregulujecie cukier w organiźmie.