Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maria22

TOPIK O PIELĘGNACJI WŁOSÓW CZYLI JAK SPRAWIĆ BY BYŁY ZDROWE, BLYSZCZĄCE I GRUBE

Polecane posty

Wpisujemy tu produkty dobre na włosy i przestrzegamy przed bublami. Ja pierwsza, oto kosmetyki które ja używam > Radical-ampułki 2.Seboradin-ampułki 3. witaminy Vitafem i Vitafemin-co drugi dzień raz jedna raz druga 4. odżywka Klorane 5. odżywka Henna - Vax 6. odzywka witaminowa z Ywes Rocher 7. Jem owoce, staram się dobrze odżywiać 8. jedwab do włosów \"Biosilk\" 9.odżywka Radical I czekam aż mi odrosną, bo wczesniej wypadły;)

Dziewczyny wpisujcie: szampony, odżywki, nabłyszczacze,farby,produkty naturalne do włosów, płukanki ziołowe, maski, A CO TAM fryzury też:D

Zapomniałabym: tabletki na włosy i sprzęty do stylizacji godne kupienia też wpisujemy. Do dzieła dziewczynki i chłopcy wszyscy mile widziani:D

Gość zecydowanie
kosmetyki Dora do jakiego lekarza mam pójść i jakie mam zrobić badania, aby poznać powód wypadania włosów powinnam zadziałać nie tylko kosmetykami, ale dietą i możliwe, że jakimiś lekami

Gość Zdecydowanie.
ponawiam pytanie

idź do dermatologa, lekarza ogólnego i zrob badania krwi, kup sobie np. Vitapil mi pomógł, włosy super rosły. Pozdrawiam

Gość zdecydowanie.
dzięki

Gość kooolol
ja polecam szampon TRZY ZIOLA zajebisty i taniusienki.. włosy po nim sliczne nastepnie poolecam seborqadin niger szampon..wlosy po nim sa piekne i blyszczace..

Gość jedwabnik
1. Szampon Loreal Elseve żółty 2. Odżywka Loreal Elseve żóta 3. Biosilk 4. Naturalne sposoby : maska z oliwy z oliwek, oleju rycynowego i cytryny 5. Spłukiwanie zimną wodą z octem winnym

Gość jedwabnik
Ciągle poszukuję dobrej maseczki do włosów suchych i zniszczonych - może coś poradzicie?

Do----> Jedwabnik, może spróbuj maseczkę z serii Klorane? ja np. miałam tę do wypadających włosów, super nawilżała. Wiem także, że jest taka specjalna nawilżająca, no i nie znalazłam w nich złych składników. Dostępne w aptekach, cena-ok 20 zł. pozdrawiam:D

ja uzywam jedwab do włosów biosilk oraz odzywke i szampon elsev do włosów łamiących sie bo mam strasznie suche koncowki :/

ja uzywam biosilk jako odzywke no i przed myciem olejek rycynowy a tak wogole czasami robie sobie plukanke z pokrzywy rumianku czasami wale jajo na glowe i siedze z folia spozywcza na glowie, wlosy sa napewno miekkie ale chyba nie bede w stanie ich zapuscic musze znowu podciac

Gość akurat włosy mam
ładne i zdrowe , jedyny problem to przetłuszczanie. Cholery można z tym dostać. Muszę myć włosy codziennie bo inaczej na głowie mam kluski.Znacie może coś na taką przypadłość ?

Gość htrbn4rfykhj
wiem, ze to co teraz napisze moze zburzyc swiatopoglad niejednej z was. czytalam ostatnio o kobiecie ktora od pol roku nie myje wlosow. wczesniej miala bardzo rzadkie wlosy, po farbowaniu, zniszczone. postanowila dac sobie spokoj ze wszystkimi srodkami do pielegnacji i nawet ich nie moczyla! po tygodniu jej wlosy mialy nieprzyjemny zapach, ale podobno inni tego nie zauwazali. do pracy nosila ciasno upiete wlosy i nikt sie nie zorientowal ze byly nie umyte. i tak po miesiacu zauwazyla ze na jej wlosach nie ma juz tluszczu, sa geste, lsniace i nabraly glebokiego koloru. jedyna ich wada bylo to, ze byly szorstkie w dotyku. ale wygladaly zdrowo i kobieta osiagnela swoj cel. przez ten okres czasu wlosy zamoczyla w wodzie tylko raz przed randka. a moral z tego taki ze lepiej nie meczyc wlosow tonami odzywek, masek i szamponow. myc trzeba, czesac trzeba, ale gdy damy im spokoj, to zaczna ratowac sie same.

Do---->htrbn4rfykhj, zgadzam się z Tobą:) sama myje włosy raz do dwóch razy/tydzień. Może i nie jest za chigieniczne:D ale im mniej chemii tym lepiej!!!Jak byłam mała chorowałam na zatoki, przez to myłam głowę raz/miesiąc i były zdrowe i gęste. Pzez ostatnie 3 lata wypadały, teraz mam ich 1/5 tego co kiedys-odrastają:D ale unikam chemii, przynajmniej takiej z drogerii, używam naturalnych srodków:D

Gość pot niosę
up

Gość łooo matkoooooooo
myć włosy RAZ NA MIESIĄC??? czy ty oszalałaś? przecież musiałaś nosisz na tych włosach tonę brudu:O rozumiem jeszcze myć głowę co 3-4 dni, ale RAZ NA MIESIĄC?????????????????????????????? to przecież chore:O

Gość puchatek*
A ja muszę myć głowę codziennie, bo włosy mi sie koszmarnie przetłuszczają :( Zazdroszczę tym dziewczynom, które mogą myć rzadziej. Żeby ograniczyć trochę ilość chemii wylewanej na włosy używam szamponu ziołowego Fitomed. Jest całkiem niezły, nie podrażnia skóry głowy, włosy są ładne, błyszczące. Polecam też płukanki ze skrzypu polnego i pokrzywy - włosy są po nich puszyste i sprawiają wrażenie grubszych.

jeśli chodzi o wypadanie to polecam szampon Radical (niecałe 10 zł w aptece). jest delikatny, nie pieni się tak bardzo jak inne i mimo, że nie jest gęsty jest bardzo wydajny. podobno niezły jest capivit A+E ale na mnie nie podziałał. za to moge polecić proszki Bellisima (kupiłam w promocji 25 zł-chyba już się skończyła, normalnie kosztuje 50 zł). rewelacyjne efekty. a jeśli chodzi o przetłuszcanie to bardzo polecam glinke. ja używam takiej maseczki (chyba firmy Africa), trzyma się ją 10 min po umyciu i spłukuje. włosy pięknie lśnią i można je myć co 3-4 dni.

jest jeszcze taki fajny szampon i odżywka firmy Joanna do włosów przetłuszczających się ze skłonnością do wypadania. każde kosztuje ok. 4-5 zł a daje niezłe efekty

Gość pażdziernik66
jak mozna nie myć włosów. okropność.

Czego się nie robi dla pięknych włosów:)Chociaż w sumie ja bym nie mogła nie myć włosów tak długo.Ja polecam wszystkim szampon Radical ze skrzypu i maseczke VAX-doskonale odżywia i nawilża(ale nie przesadzać z częstotliwością stosowania)Dobra jest też maseczka z olejku rycynowego,żółtka jajka i soku z cytryny.Jak najmniej chemii

dO ----> Łoooooo Matkooooo, wiem że mycie włosów raz na mieiąc to koszmar!!!! ale ja miełAM wtedy 6 lat i tak chorowałam, że po każdym myciu miałam grypę:O Moja mama eksperymentowała na różne sposoby- z czapką po myciu, wyrównywaniem temperatury itp. potem wyrosłam z tego, eraz myję 2-3 razy.tydz. i jest ok. Wiem też, że podobny problem ma wiele rodziców i boją się czesto myć głowy swoim pociechom. No trudno tak się czasami zdarza:(

ja popijam herbatę z pokrzywy i zajadam orzechy włoskie. dzisiaj to chyba ze trzy garście zadłam :) często podcinam końcówki; a co kilka dni wsmarowuje we włosy taki wyciąg z ziół CAPITAVIT się nazywa. włoski są w dobrej kondcji :D

Koleżanka powiedziała mi, że na włosy działa tonik firmy Forever z pantenolem - po kilku tygodniach stosowanie włosy stają sie grubsze. Ja też mogę to potwierdzić, miałam kiedys odżywkę do rzęs Oriflame - używałam rok, teraz mam piękne, gube rzęsy, na dodatek urosły:D polecam i pozdrawiam, jeżeli macie jakies doswiadczenia z pantenolem to piszcie!!!

Gość folijka
Włosom SZKODZI: - suszarka - prostownica - trwała - farbowanie - i maltretowanie przeróżnymi szamponami i odżywkami, tudzież zelami, woskami, gumami, lakierami itd moim włosom POMOGŁO: - nie używanie suszarki - nie używanie substancji do modelowania - mycie szamponami naturalnymi - kosmetyki z małą ilością chemii