Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maria22

TOPIK O PIELĘGNACJI WŁOSÓW CZYLI JAK SPRAWIĆ BY BYŁY ZDROWE, BLYSZCZĄCE I GRUBE

Polecane posty

Gość MONAmona
Jestem bardzo ciekawa, czy któraś z was brała Inneov Gęstość Włosów?? Przymierzam się do kupna, ale przy tej cenie chciałabym mieć pewność, że to nie placebo.. Żadne tabletki tańsze niż 30 zł za miesięczną kurację mnie nie przekonują. Wydaje mi się, że firmy produkujące tanie tabletki nie mają pieniędzy na testy i ładują w nie byle chwast. Nie mogę też brać tabletek, które zawierają drożdże. No i wybór pozostaje niewielki..Z mojego doświadczenia wynika,ze najlepszy jest Merz Special, ale już go niestety nie mogę brać (drożdże). Pozdr!

Gość probllem
Witam, Moze ktos mi pomoze? Mam dlugie, geste wlosy, kiedys byly proste i gladkie, obecnie sie placza, pusza i rozdwajaja. Nie wiem jaka jest przyczyna. Nie farbuje ich juz od ponad roku, uzywam naturalnych szamponow (firmy Logona i Sante) na przemian z chemicznymi (L'oreal). Splukuje na koniec zawsze zimna woda, nie susze do konca. Jak sprawic by byly gladkie i blyszczace, by nie sterczaly te krotkie wloski naokolo glowy i by sie nie puszyly pod wplywem wilgoci? Chyba potrzebuje cudu...

Gość to dojrzewanie
żartuję ;) a tak na serio: może się źle odżywiasz? Rozdwajające się, źle wyglądające włosy są często wynikiem złego odżywiania. Proponuję ziemniaki zamienić na kaszę, ryż, kus-kus, a do tego jeść pełnoziarniste pieczywo, orzechy, pestki (np. dyni, słonecznika),kiełki, pić soki warzywne i owocowe, a surówki polewać olejem rzepakowym nierafinowanym tłoczonym na zimno lub oliwą z oliwek.No i zamiast mięsa jeść dużo ryb - im tłustsze tym lepsze (polecam maślaną wędzoną) A na włosy nakładać odżywkę Wax. I po problemie :)

Gość dużo błędów popełniacie
Odzywki? zawierają silikon, obicąża włosy, efekt natychmiastowy OK ale działanie tej chemii na włosy długofalowo nie wróży dobrze. Najlepiej zadziała oliwka z oliwek, olejek kokosowy lub jaki kolwiek inny bez chemii. Szampon kupiony w markecie zaszkodzi wcześniej czy później nie lepiej zainwestowac w naprawdę dobry, naturalny i wydajny np.Alepia? Suszarki, prostownice, lokówki sio! dieta...dieta...dieta... Włosy ze skłonnością do przetłuszczania, dieta warzywna, owocowa, hude mięso wędlina, pieczywo ciemne gruboziarniste, słodycze sio! Włosy suche, to co powyżej + ryby wędzone, omega3-6

Gość hjdishfosne
up

Zajmuje sie fryzjerstwem i mówie wam szampon Bambino nie jest dobrym wynalazkiem dla dorosłych... Pozatym polecam właśnie Wax z tych tańszych specyfików a na wypadanie włosów Neril-tonik i szampon. Z naturalnych rzeczy polecam: -siemie lniane jako odżywka -skrzyp polny -czarną rzepę I jeszcze jedno jeśli chodzi o przeciwniczki odżywek-Mimo tego że jest to chemia ona odżywia włosy-jeśli jest dobrana do odpowiednich włosów-a marchewka na bazarze ma także wiele chemii w sobie więc aby zdrowo żyć trzeba założyć własny ogród i chodowle bydła...

Gość Gosiacze eko
jak chcecie miec ładne zdrowe włosy to ich nie farbujcie nie przesuszajcie prostownicami i suszarkami, ja odkad przestałm robic te rzeczy wróciłam do swojego koloru teraz mam zdrowe i ładne włosy:) myje je co 2 dzien szapmonem Head & Shoulders stosuje tylko biosilk jedwab i jestem dummna z swoich włosków, dodam tez ze szybko rosna

Gość zagadzam się szampon Bambino
jest świetny. Miałam problem z wypadaniem włosów,stosowałam różne szampony i odżywki typu wax,radical,seboradin itp i żaden nie pomógł mi na wypadanie włosów. Kiedyś kupując oliwkę Bambino gratis był przy niej szampon i powiem Wam że nie zamienie go na żaden inny. Jest delikatny,dobrze się pieni, włosy są mięciutkie i błyszczące po umyciu,jak na szampon dla dzieci dobrze się rozczesują a co najważniejsze przesały wypadać! Włosy się niszczą przez zbędną chemię,te psełdo odżywki,które świetny efekt dają tylko chwilowo.

Gość Czorcik15
Własnie dzisiaj dostalam spray z AVONU nazywa sie : "Advance Techniques, daily results" Jest zajebi**y wystarczy dwa razy spryskac wlosy np na czubku i porownac jakie sa na dole i potem cala reszte ... ten spray jest naprawde swietny wlosy lsnia jak nie wiem co i nabieraja ladnego dwutonowego koloru :] Polecam AVON:]

Gość suvbeg
A gdzie w Łodzi kupię BIOSILK Płynny jedwab???

Gość jhrkfukju
Ja miałam tak uzywałam prostownicy szamponów z chemią, odzywek, i miałam słabe włosy a teraz uzywam szarego mydła,i żadko prostuje włosy i są piekne mocniejsze i nabrały głębi koloru

włosy trzeba myś często łagodnym, szamponem bo jak się myje rzadko to wypadaja bo tłuszcz narusza cebulki i powoduje ich osłabiene. Jak tylko poczujecie ze są lekko tłuste trzeba je umyć a na końcówki nanieść odżywkę

Gość Aicha27
odżywki i wszelkie maseczki tylko oblepiają włos silikonami itp, nie wnikają w strukturę włosa, to brednie, po prostu jakby wypełniają 'ubytki' we włosach, efekt jest taki ze włosy są śliskie, gładkie (w zaleznosci od stopnia zniszczenia włosa), efekt jest powierzchowny, i tylko do następnegho mycia. To jak makijaż ;) Przy następnym myciu jak nie użyjecie odżywki to włosy będą szorstkie i nie do rozczesania. Efekt odżywek jest krótkotrwały. A włosy niestety sie przyzwyczajają. Ja nie mogę wprost uwierzyc jak mogłam kiedys używać dawno temu szmponów ziołowych i zero odżywek (o dziwo włosy były zdrowe!). Dzisbez szamponu chemicznego typu Elseve etc i odżywki do spłukiwania ani rusz... Warto zauwazyć, ze włosy farbowane to jużpo prostu nie mogą życ bez odżywki praktycznie... Naturalne włosy łatwiej przestawić na nieużywanie chemii, fabrowane włosy to koszmar... Ładnie lśniąi wogóle ale niestety chemia dla nich to obowiązek.

Gość siałaBABAmak
Czyli co proponujesz? ;]

Ja probowalam sie przestawic na ziolowe ale zaczelty Mi wypadac wlosy;/bezsens..teraz umylam je fructisem i o niebo lepiej!

Gość dfhgfgfhgjyuk

Hej :) do suvbeg w Łodzi można kupić obok dworca Łódź fabryczna tam jest hurtownia Sama stosuje: -capivit piękne włosy ( na razie nie wiem czy działą) -biosilk jedwab( działa) -szampon i odzywkę pantene -kiedyś wax może coś działal ale chyba średnio -szampon sensen blu (poleił dermatolog< mniej się przetłuzsczają włosy bardzo dobry) -suszarka z jonizacją powietrza ( jest świetna) a teraz chce zadba ć bardziej naturalnie lej rycynowy i nafta

Hej :) do suvbeg w Łodzi można kupić obok dworca Łódź fabryczna tam jest hurtownia Sama stosuje: -capivit piękne włosy ( na razie nie wiem czy działą) -biosilk jedwab( działa) -szampon i odzywkę pantene -kiedyś wax może coś działal ale chyba średnio -szampon sensen blu (poleił dermatolog< mniej się przetłuzsczają włosy bardzo dobry) -suszarka z jonizacją powietrza ( jest świetna) a teraz chce zadba ć bardziej naturalnie lej rycynowy i nafta

Gość ania86fl
sprobujcie Joico. Uzywam od pol roku i nie zamienie na zaden inny. Tylko nie wiem czy jest w Polsce dostepny ale na pewno znajdziecie go na internecie.

Gość a ja polecam kosmetyki
keune i inneov gestosc wlosow

Gość upupupupupupup
up

Gość gość
Nigdy? a reklamowac umiesz provicwarte1989?!