Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maria22

TOPIK O PIELĘGNACJI WŁOSÓW CZYLI JAK SPRAWIĆ BY BYŁY ZDROWE, BLYSZCZĄCE I GRUBE

Polecane posty

Gość blablablablablablala
dziewczyny prosze o odpowiedz po jakim czasie po użyciu henny na włosy mozna jej uzyc ponownie? kolor mi wyszedł za jasny, chce jak najszybciej. uzywałam zwykłej henny w proszku

Gość morska woda
ja obecnie używam: - Merz Special w tabletkach - skończyłam 2 opakowanie, jeżeli chodzi o włosy to różnicy nie widzę, ale jak boga kocham - w życiu nie miałam tak pieknych i mocnych paznokci :D - KLORANE - ampułki do wcierania dla kobiet przeciwko wypadaniu - dopiero 3 dni kuracji minęły, ale mam szczera nadzieję,że to pomoże - WAX - raz w tygodniu, świetna odżywka, cudowne włosy mam po niej no i przestają wypadać a oprócz tego mam ukochanego, który mi te ampułki wklepuje i masaż głowy, który przy okazji mam jest najlepszy z całej kuracji ;)

Gość cynk + szampon bambino
mam piekne wlosy :)

Gość hkjl
serio?a jaki to jest ten bambino??

Gość morska woda
aha, jeszcze zapomniałam dodać, że kupiłam ostatnio coś zupełnie dla mnie nowego - szampon NA SUCHO Klorane.. ale odlot, mówię wam, nie muszę co chwilę myć głowy :D (wcześniej było tak, że ledwo mi starczało mycie codziennie :(

Gość kirija
A wicie może jak się robi drożdże do picia, ponoć to też dobrze służy włosom.

Gość hkjl
Rozpuszcza się łyżeczkę drożdży we wrzącej wodzie lub mleku,tyle wody ile się chce,można mało byle się drodże dało rozpuścić.A niby co to robi włosom??

Gość kirija
Odżywia włosy i skórę i ponoć po nich szybciej rosną

Gość morska woda
... no tak, ale z drugiej strony spożywanie dużej ilości drożdży jest zdecydowanie niewskazane dla kobiet.A szczególnie tych, który już miały do czynienia z infekcjami dróg rodnych ;)

Gość kirija
tego nie wiedziałam

Gość morska woda
no ale nie trzeba ich tak od razu zjadać, słyszałam,że można robić maseczki drożdżowe na włosy, a także buzię (ze skłonnością do trądziku lub łojotoku). Zjadać nie polecam.., bo wierzcie mi, jak się raz załapie infekcję (a drożdże niekorzystnie wpływają na forę bakteryjną) to potem gorszy problem niż z włosami..

Gość ja miałam bardzo duzy
problem z włosami,wypadały jak szalone! Uzywalam róznych szamponów i odżywek np Radical,seboradin,wax,brałam witaminy,maseczke z olejku rycynowego i żółtka i nic mi nie pomagało,włosy jeszcze bardziej wypadały. Postanowiłam ich juz nie męczyć zbędną chemią i kupiłam zwykły szampon Bambino,po miesiącu miałam włosy lśniące i nie wypadały!!! Tu nie chodzi o to żeby męczyć włosów odżywkami,bo to tylko TAKA NAZWA "ODŻYWKA" ma za zadanie odzywic a wcale tak nie jest. Teraz uzywam samego szamponu bambino i mam piękne włosy!!!

Gość morska woda
ten szpik kostny brzmi przerażająco.. chyba bym temu nie zaufała

Gość Asiaak
Ja używam i polecam: 1. szampon Hydrating Farouk 2. odżywka Hydrating Farouk 3. jedwab Biosilk 4. gdy prostuje (kilka razy w miesiącu) używam do ochrony CHI SIlk Infusion Po za tym odzywkę trzymam 5 minut i staram się bardzo delikatnie obchodzić z włosami, efekty mnie zadowalają :)

Gość karolinaaaa
Ja na ladne wlosy polecam: - picie ziol: pokrzywa, nagietek, skrzy polny - witaminy i mneraly (ja biore silice i wiesiolek) - staram sie ograniczac mycie wlosow chociaz to ciezkie (jak nie wwychodze za bardzo z domu staram sie ich nie myc nawet do tygodnia jak wychodze to myje co 2 lub 3 dni) - myje wlosy w wodzie cieplej ale nie goracej - mycie koncze splukaniem zimna woda by zamknac pory w glowie i przeplukuje tez plukanka z rumianku

Gość Chawa
nie jestem przekonana do picia ziół.. czytałam, ze żeby przyniosło to jakikolwiek skutek, to trzebaby pić skrzyp codziennie przez pół roku. a on jest niestety moczopędny i ma kilka innych skutków ubocznych. Wygląda na to, że w formie pitnej przynosi więcej szkód niż pożytku. Ja polecam wam tabletki Merz Special. Nie są tanie, ale za to są skuteczne.. poza tym zasada jest taka, że lepiej kupić droższy suplement diety, bo przynajmniej ma się pewność, że firma ma pieniądze na badania i testy. W przypadku suplementu za 12 zł mamy raczej pewność, że firma nie robi badań.

Gość ponawiammmmmm
w Marz Special są w składzie drożdze po których dostałam grzybicy pochwy i trwa to 2 lata. Wtedy regularnie brałam Marz special. Jezeli bedzie kupowaly jakis produkt TO PATRZCIE NA SKłAD!!!!!!! JEDZCIE OTRęBY DO JUGURTU. łYKAJCIE B-COMPLEX, MAGNEZ ORAZ PIJCIE POKRZYWE

Gość janeczka z miasteczka
Ja pije codziennie ziola z pokrzywy oraz biore silice. Minal juz miesiac od kiedy zaczelam stosowac te forme i musze powiedziec ze widze iz moje wlosy staly sie mocniejsze i troche bardziej geste. Rezultaty sa powoli ale sa. Takze wedlug mnie warto stosowac ziola.

odzywka z kallos jedwab biosilk krem nivea 3 godz przed myciem włosów szapom pantene

Gość agnesina
Slyszalam ze rewelacyjne efekty daje cebula (najlepiej surowa ale ze strasznie smierdzi moze byc tez gotowana). Zalecana zarowno do jedzenia jak i uzytku zewnetrznego tzn oklady. Cebula zawiera bardzo duzo krzemu ktory wzmacnia wlosy. Moj znajomy kiedys ja stosowal i naprawde wyrosla mu super czupryna ze az fryzjerzy sie dziwili.

Gość jak to tak z niczego mu wyrosł
a?a jakie miał wcześniej włosy?I jak długo trzeba żreć tą cebulę żeby coś było widać??

Gość Chawa
.. no tak, ta kuracja cebulowa ma pewne minusy - zyskujesz włosy, ale tracisz wszystkich znajomych :D

Gość slimak_
up

Gość Chawa
od tygodnia biorę nowy suplement diety - "H-Pantoten" i zobaczymy co będzie. Oprócz tego oczywiście Wax, najlepsza odżywaka jaką do tej pory wypróbowałam i szampon Klorane z chininą przeciwko wypadaniu. Włosy już mi nie wypadają, ale teraz pracuję nad tym, żeby odrosły te które straciłam wcześniej. Zdecydowanie nie polecam szamponu dla dzieci Johnson's - tragedia..

To głupota co piszecie na temat odżywek, że niszczą włosy. Stosowanie odżywek jest konieczne jeśli się chce mieć zdrowe włosy. Po zastosowaniu odżywki włosy łatwiej się rozczesują i mniej łąmią. Ja miałam zniszczone włosy bo nie używałam odżywek teraz używam i jest ok, mam zdrowe włosy.

a ja już mam chyba prawie wszystko i kiedy nadchodzi czas mycia włosów, to zastanawiam się czego użyć. Ostatnio na topie: - wax - nafta kosmetyczna - olejek Dabur jasmine - tabletki Silica Zamówiłam: seboradin Niger Lotion i tabletki Kelp A wszystko po to,żeby włosy szybciej rosły, bo z wypadaniem nie mam problemów, tylko są krótkawe i chciałabym te 2 cm/mies...