Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niech będzie tak jak było

Kto chce powrotu 4letniego LO, Techników i Zawodówek???

Polecane posty

Gość Niech będzie tak jak było

Wicepremier, minister edukacji Roman Giertych potwierdził, że rozważana jest możliwość powrotu do czteroletnich liceów ogólnokształcących. Kto jest za, bo ja TAK!!!

Gość Wojtas z Wawy
Nie jestem jak dotąd zwolennikiem LPR ani R. Giertycha, ale uczciwie muszę przyznać, że jako minister oświaty ma na koncie parę dobrych pomysłów. Powrót do 4-letnich liceów to bardzo dobry pomysł. Gdyby jeszcze zlikwidować gimnazja i powrócić do starego, całkiem dobrego moim zdaniem systemu 8-letniej podstawówki i 4-letniego LO - byłoby OK. Argument typu "kto za to zapłaci" jest mało powazny, bo w ten sposób można zanegowac każdy pomysł. Najlepiej nic nie robić i nic nie zmieniać - tylko wbrew pozorom koszty będą wtedy większe.

Gość łojtak
Ja też! W zeszlym roku jak widziałam pod dziekanatem kolejki pierwszego roku to czułam się jak bym była w jakims liceum a nie na uczelni :D Toż to wszystko takie zdziecinniałe było ;) :P

Gość nich skasuje te piep***one
gimnazja, co opóźniają rozwój!

Gość Licealistka Sylvia
Popieram !! W LO jest teraz ten sam program nauczania który był w liceum 4-letnim, a opanować go w niecałe 3 lata jest naprawde ciezko.

Gość eulalia lipecka
łojtak ---> cos Ci sie pokickalo :O 6 lat podstawowki + 3 lata gimnazjum + 3 liceum = 12 lat 8 lat podstawowki + 4 liceum = 12 lat wiec ludzie ida na studia w tym samym wieku tak czy siak :O

Gość Acces
Chyba dla tempakow jest cienrzko. Wystarczy troche oleju w glowie i bez uczenia sie mozna miec 4-6. Chyba, ze ktos jest tempy z natury i wogule niedorozwinienty, to niech idzie do zawodowki, teraz jest zapotrzebowanie na fachowcow :P.

Gość łojtak
ja mam inne spojrzenie bo jestem po 5letnim technikum :D :P

Gość Do lamusa Accesa
ahahah acces człowieku nie badz smieszny.. chodze do jednego z średnich LO w Szczecinie i żeby miec średnią w okolicach 3 muszę poświęcać kilka godzin na naukę dziennie. Jeżeli ukończyłeś podrzędne liceum profilowane w Koziej Wolce albo zaoczne liceum dla doroslych to sie nie wypowiadaj palancie, bo nie wiesz jak to jest być w prawdziwym liceum głupolu gdzie gdy dostaniesz 3 to sie cieszysz ze zdałeś , a jak złapiesz 4 to z radosci ci odwala tak jakbyś dostał 6 ;] i 3 lata w lo to jednak za mało, przez to tak lecimy z materiałem, że jak raz nie przyjdziesz np. na fizykę to nie rozumiesz potem nic przez kolejny miesiąc.

Gość Ale przywaliłeś Acces
Może i nie trudno mieć dobre oceny w jakiejś marnej szkółce, ale to nie one się liczą, a to czego się przez ten czas NAPRAWDE nauczysz(co po 2,5 roku sprawdzi matura). Gimnazjum to jak każdy(chyba każdy) wie pomysł chybiony, przez, który w liceum nie ma czasu na utrwalenie wiadomości i na życie towarzyskie, uczniów czeka za to zakuwanie kolejnych części materiału a w głowie zostaje nie tyle co by się chciało. Uważam ze powrót do 4 letniego liceum to pomysł bardzo dobry! Nie spotkałem się jeszcze z opinia nauczyciela bądź licealisty który byłby zadowolony z obecnej sytuacji.