Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dsfre

czy naprawde tak ciężko o dziecko??

Polecane posty

czytam wiele artykułów tu na forum...i bardzo nie pokoi mnie jak długo wiele z was kafeterowiczek stara sie o dziecko!!! to przygnębiające:( a wiele z was, które juz urodziły, też nie krótko sie nastarały... dlaczego tak to jest?? myślałam, ze natura tak to stworzyła, ze hop i już... jak to jest??? dlaczego to nie takie łatwe???

dlaczego tak piszesz???? czytając te smutne posty gdzie kobiety wrecz pogrążają sie, ze nie mogą zajść, zmusza mnie do myślenia dlaczego tak sie dzieje??? zaczynam sie obawiać, ze gdy przyjdzie pora na mnie to...bede płakać razem z nimi...

dsfre-ja mam tak samo, co prawda mam dopiero 20 lat i nie planuję jeszcze dzieci, ale czasami jak czytam te wszystkie fora,to zaczynam schizować. p.s chciałabym mieć 4 dzieci, a zacząc w wieku 24 lat :-) i mam nadziję,że wszystko ze mną bedzie ok. 3mam kciuki za wszystkie planujące ciązę.

ehh.... zawsze sie wydawało, ze łatwiej wpaść... hmm... zastanawiam sie w czym jest problem u tak wielu kobiet? czy moze miec to wiele wspólnego z tym, ze brało sie długo tabletki antykoncepcyjne???

mam nadzieję, że to nie są ukryte skuti uboczne przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych...:-( ja od jakiegoś czasu biorę, ale nigdzie nie słyszałam, że mogą poodować problemy z zajściem w ciążę. suma sumarą-w całym cyklu miesiączkowym jest tylko ok.6 płodnych dni,z czego 1 jest najbardziej plodnym....może po prostu te kobietki nie trafiają w ten dzień.....(?)

Gość do k8
jak nie trafiają? kochana, monitoringi cyklów, testy owulacyjne to wszystko norma - nieda się nie trafić, to jest głębsza przyczyna, pół biedy jeśli lekarzą powiedzą co jest nie tak - wtedy wiadomo co leczyć, gorzej jeżeli nie potrafią postawić diagnozy a dziecka niema

Ja staralam sie 9 miesiecy... Oboje z mezem bylismy zdrowi i plodni, ja nigdy wczesniej nie bralam tabletek antykoncepcyjnych, zawsze prowadzilismy zdrowy tryb zycia.... Dlaczego trudno zajsc w ciaze? Bo w calym cyklu jest tylko 1 jedyny dzien, w ktorym komorka jajowa jest gotowa na zaplodnienie. I nawet jesli sie do tego odpowiedniego dnia odczeka (np. potwierdzone przez monitoring cyklu lub testy owulacyjne), to i tak jest tylko 25 % szansy, ze zaplodnienie sie powiedzie. A nawet jesli dojdzie do zaplodnienia, to nie zawsze zaplodniona komorka sie dzieli (tak jak powinna), czasami nie zdola sie zagniezdzic, czasami dochodzi do automatycznego poronienia, ktorego zadna z nas nawet nie podejrzewa, bo wyglada ono jak zwykle krwawienie miesieczne. I wlasnie dlatego trudno od razu zajsc w ciaze. To jest po prostu biologiczna ruletka! Nawet jesli fizycznie wszystko gra u partnerow, to stres lub zle odzywianie moze blokowac zaplodnienie. Czasami tez nie wiemy nawet, ze cos z nami nie tak! Bo skad wiedziec, ze ktorys z hormonow jest nie w normie? Albo ze mezczyzna ma za slabe plemniki? Najszybciej w ciaze zachodza te dziewczyny, ktore sie o to zbytnio nie staraja- bo sa najbardziej wyluzowane.

Gość do aga1979
święta prawda

też słyszłam jak ktos mi mówił, ze ludzie którzy sie bardzo staraja o dziecko są bardzo spięci.. to stres, ze musi sie udać, ze trzeba sie wykazać dla tej jednej chwili aby sie udało powoduje porażke...ale czy taka natura podła? hmm...aga jeśli masz racje to..jest to kolejny błąd matki natury w tym do czego nas stworzyła...niech z nią szlag

Ja też staram się 9 miesięcy..... Wcześniej starałam się 8 miesięcy ale nie udało się donosić ciąży. Lekarze mówią że wszystko ok. A mi już brakuje sił..... W tym momencie gin powiedział że to poprostu psychika. Blokada psychiczna..... fantazjaaa nie pisz tak bo nawet nie wiesz co dziewczyny które starają się np 2 lata przeżywają. Nie życzę Ci tego naprawdę.

To zależy od określenia dni płodnych. Ja polecam od razu korzystać z testów owulacyjnych. Są bardzo skuteczne. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
Ja tam zachodzilam zawsze za pierwszym podejsciem, mam 2 dzieci i na tym sie skonczy