Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta2478

Dieta matek karmiących - CO JEŚĆ????????

Polecane posty

Gość Aneta2478

HEJ dziewczyny! Bardzo prosze o wypowiedzi dotyczące diety matek karmiacych. Czego warto unikać?Co mozna jeść zwłaszcza bezpośrednio i w kilka tygodni po porodzie ?Może wspólnie ustalimy jakąś idealna dietkę:) DZieki za wypowiedzi!Pozdrawiam

Gość Aneta24781
DZieki za wypowiedż! Dobrze że [przynajmniej Ty jedna... Ale czy należy czegos wybitnie unikać - przynajmniej na początku karmienia?

Hej Smażonego na oleju, śmietany w zupie(ja dawałam mleko zamiat śmietany) Nie wolno ostrych przypraw...Fasoli i nnych warzyw wzdymających... njlepiej jeść zdrowo mięso duszone, zupy- ziemniaczana, pomidorowa, rosół etc--oczywiści nie gotowac z zarzywami zwdymającymi takimi jak np por seler... CZekolada--ja zaczełąm dopiero podjadać w 2 miesiącu ale moj synek miał alergię... a i owoców z dużymi pestkami takich jak śliwki, brzoskwinie... To są ogólne zasady, oczywiście trzeba dopasować dietę indywidualnie do każdego dzieciaczka... Pozdrawiam

Zakaz jedzenia smażonych rzeczy podczas karmienia to przesąd. Potrawy wzdymające trzeba najpierw wypróbować, jak nie szkodzą to można jeść (ja jadłam kapustę i brokuły i na dziecko nie miało to wpływu w ogóle). Cóż to za rewelacja z przyprawami? Dlaczego nie wolno? I o co chodzi ze śmietaną??

Po 6 latach karmienia;) z całą odpowiedzialnością przychylam się do wypowiedzi - jeść wszystko i obserwować dziecię. Miałam schizy przy pierwszym. DO dziś dnia brzydzę się sokiem jabłkowym:D Wtedy jakby mi ktoś kazał to bym odstawiła wszystko:D Przy trzecim dziecku jadłam wszystko od początku - efekt (zbieg okoliczności?) Moja trzylatka nie wybrzydza w niczym. Wcina co tylko jej nie dam, nie ma nie dobrych jarzyn, wstrętnego mięsa i innych niedobrych rzeczy. Wszystko jest pycha:D

Jestem w ciązy i zajadam sie pomarańczami a słyszalam, ze nie powinno sie ich jesc bo uczulaja a juz na pewno nie powinno sie jesc cytrusow podczas karmienia. Pytalam lekarza powiedzial, ze faktycznie uczulaja i zmieniaja smak mleka. Ale uspokoil mnie i powiedzial, ze jedzac w ciazy nie szkodze dziecku. Chociaz sa rozne szkoły:) Pozdrawiam

Ja polecam super książke dla matek karmiacych. Mnóstwo rad i ciekawych przepisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.