Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zira

CO MAM WYBRAć ZAMIAST FLUIDU??

Polecane posty

Gość Zira

Nie chcę stosować fluidu, bo po pierwsze nie jestem zręczna w równomiernym nakładaniu, a po drugie trzeba czasu. I nie wiem czym moge to zastąpic, gdyż mam świecącą skórę na nosie i policzkach. Czy wystarzy róż, czy puder sypki??

Gość Jakastakasobie
roz to raczej nie na swiecace sie miejsca by zmatowic skore wystarczy dobry pider sybki (luz zwykla maka ziemniaczana --- matuje na duzo dluzej niz wiekszasc pudrow) ale duzo skuteczniej matowi olej (byl tu wczesniej taki watek - warto poczytac) --- naturalny olej zimnotloczony (lub np. oiwka Hipp) wtarty w mokra skore, pozniej twarz dobrze oduszona papierowym recznikiem (to zamiast kremu na dzien)

Gość Zira
Czyli róż odpada a lepszy puder sypki, czy może kuleczki??

Lepszy bedzie puder sypki.A na policzki troszke pudru w kuleczkach i bedzie oki.Ja np tez nie przepadam za fluidami i tez daje na buzie tylko puder w kamieniu transparentny z vipery.

Gość Zira
A transparenty to chodzi neutralny??? No właśnie a może puder w kamieniu??

Gość GdziesByloO
Mam bardzo jasna cere (naturalna biala z odcieniem rozu) i nie wiem gdzie dostac taki puder w kuleczkach to po pierwsze. Po 2, mam problem z cialem.. czasem chodze na solarium na 5 min i cialo ma kolor "musniecia sloncem" jest lekko zlote , a nie biale tylko z twarzy mi strasznie szybko schodzi opalenizna a z reszty ciala nie.Moge sobie zrobic 3miesieczna przerwe a ono ma kolor taki jaki mialo , podczas gdy twarz jest biala BIALAAA. Co mam robic?? nie chce wygladac jak Paris Hilton :/ http://fw.dreamhosters.com/kozaczek/plotka.php?id=315

Tak naturalny,nie daje adnego kolorku tylko matowi skore i tyle.Ja zawsze tak robie a na kosci policzkowe puder w kulkach.Tez mam skore tlusta i swietnie sie to u mnie sprawdza

Gość Zira
Dzieki za podpowiedź chyba tez tak teraz będę robiła :)

Gość Zira
A co do tych kuleczek, to w najbliższej drogerii albo na pewno ktos ze znajomych ma katalog Avon czy Oriflame, u mnie jest Rossmann więc z tym problemu nie mam :)

Gość Jakastakasobie
;-) GdziesByloO do wyrownania koloru twarzy mozna uzyc samoopalacza lub kremu brazujacego, ale to nie jest najlepsze rozwiazania duzo lepszym jest brazer w kamieniu lub kulkach lub toner Dr. Hauschka taki przezroczysty brazujacy fluid naklada sie go na cala twarz lub na wybrane partie i opalenizna gotowa w kilka sekund (przy braku doswiadczenia prosciej jest dodac kropelke tego tonera do kremu na dzien) ---- kosztuje ok 80 zł ale naprawde warto --- butelka 30 ml wystarcza na baaaaaaaaaaaaaardzo dlugo --- ja mam juz rok, wprawdzie nie uzywan codziennie, ale bardzo czesto.

Gość ja bym ci radziła po prostu
przestac chodzić na solarium, zamiast smarować się śmiedzącymi samoopalaczami i nakładac jakies kolorowe kosmetyki na twarz. Pomyśl jak będziesz wyglądać, jak cos będzie nierówno albo jak nałożysz puder brązujący na twarz a potem złapie cię deszcz...:o

Gość ja bym ci radziła po prostu
Ja naprawdę nie wiem, co wam odbiło z tą opalenizną ostatnio:o Dosłownie niczym wspaniałe i kolorowe lata 80.:O Nie wiecie chyba, jak ładnie wygląda normalna, bardzo blada dziewczyna, o zimnym odcieniu cery, lekko muśnięta różowym, zimnym różem na policzkach... A nie wiecie, bo własnie juz takich nie ma:o A szkoda. Mi się takie baaaaaaardzo podobają.