Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podrażniona

Wydepilowałam bikini pęsetą !!!!!!!!!!! buuuuuuuuuuuuuuu

Polecane posty

Gość podrażniona

Kiedyś było ok teraz za każdym razem mam same czerwone krostki, peeeeeełno krostek, część takich ropnych. Co zrobiłam źle przecież to nie pierwszy raz robiłam!!? Robiłam peeling i nie pomogło :(

Gość Elfri
nie wiem, ja depilowałam już pęsetą ale tylko trochę więc nie wiem jak sobie z tym poradzić

Gość Elfri
chociaż wiesz co, jak po goleniu nóg robiły mi się kroski to myłam nogi mydłem protex ziołowym i potem już mi się nie robiły więc może na bikini też pomoże

Gość ewelkacccc
po depilacji nasmarowac gruba warstwą oliwki dla dzieci Np HIPP

Gość echhhh
przede wszystkim po depilacji ZDEZYNFEKOWAĆ miejsce depilowane wodą utlenioną i dopiero oliwkę ja depilatorem depiluję i robię jak wyżej i żadnych krostek nie mam

Gość może po prostu nie rób tego
I nie wyobrazam sobie siedziec pół dnia i wyrywać penseta po jednym włoski z psity:o Sory, ale nie szkoda ci czasu na takie bzdety??? No chyba, ze nie pracujesz, siedzisz w domu i możesz się depilowac po dwie godziny dziennie...

Gość pensetą
ma spokój ok 2 - 3 tyg, kremem 2 - 3 dni też wolę depilator

Gość ej a włosy wokół odbytu też
depilujecie depilatorem albo pensetą????

Gość jakie 2 h
ja tez wyrywam penseta i zajmuje mi to gora pol h. nie mam zadnych krostek, a skora gladka przez 2 tyg, w dodatku nie widac zadnych czarnych kropek jak przy goleniu. tylko wyrywam z kierunkiem rosniecia wlosa

podrażniona - to paskudna sprawa, rozumiem Cię doskonale, bo miałam ten sam problem. kupiłam sobie depilator i po jakimś czasie działo mi się to samo. to przez wrastanie włosów :/ nie rób sobie peelingu, bo to tylko podrażnia skórę. zostaw te włoski, pozwól im odrosnąć, jeśli zauważysz, że jakiś zaczyna wrastać, możesz go delikatnie \\\"wyprostować\\\" pensetą, ale nie wyrywać, bo dziad znowu wrośnie. dobrze jest też po każdej kąpieli trzeć te okolice ręcznikiem, bo to zapobiega wrastaniu. i smaruj sobie te podrażnione okolice kremami, np oliwkowym z Ziaji, albo najlepiej Tribioticiem, albo Alantanem. pozwól się tym rankom zagoić, dopiero potem możesz je zacząć golić. ja tak się męczyłam parę miesięcy, ale wszystko wróciło do normy i wróciłam do golarki. nigdy więcej pensety! O_O

A gdzie można kupić krem Emla? Bo ja jak idę sobie regulować brwi to nigdy mi nie funduje najpierw kremu znieczulającego i myślę zawsze, że się zsikam na tym fotelu...

Gość tak spoko a tą pensetą
i depilatorem, tylko nie kazdy ma taki gęsty busz... Mi nawet po zwykłej maszynce wrastają włosy, bo mam bardzo rzadkie i słabe włosy, jestem naturalną blondynką i po prostu nie mogę używać takich metod. Jeżeli dziewczyna ma takie problemy, to na pewno przez wrastanie. No więc po co ma się meczyć i doczekac brzydkich blizn...?

Gość ale powiedzcie czy okolice
odbytu też depilujecie depilatorem albo penstą??????

Gość erpol
depilatoorem potem alantan +

Gość tzn. odbyt depilujesz
depilatorem a potem maść nakładasz???

Gość erpol
ta depilatorem potem owda utleniona i alantan +

Gość omg co za problem
maść Emla - w aptece koszt sporo - ok 18 - 20 zł za malutką tubkę, mi wystarcza na dwa razy - czyli ok 5 - 6 tygodni, jest na receptę, nie ma problemu z wypisaniem - małym dziecim znieczula się przed szczepionkami etc więc lekarze nie robią problemów (mi już dermatolog, ginekolog, chirurg-stomatolog wypisywał, po prostu proszę lekarza przy okazji jakiejś wizyty) czasami też uda się zbajerować farmaceutkę i sprzeda bez recepty w każdym razie - bez Emli nie zbliżam się depilatorem do bikini okolice odbytu - tak samo, emla i po godzince depilator, następnie woda utleniona, tribiotik ew coś takiego nic nie wrasta

Gość podrażniona
Coś wyjasnię - nie spędzam na depilacji 2 godzin. Max pół godzinki, zwykle z 15 minut. Poprostu ze dwadzieścia włosków z każdej strony i koniec :) Co do blizn to już je mam tzn są to takie ciemniejsze kopeczki, plamki :( najgorsze są te wloski, które się nie przebiły przez skórę i wogóle ich nie widać - wtedy tworzy siestrasznie boląca bułka :( KREMY - raz robiłam i jakimś cudem pokaleczyłam sobie skórę !!! Chyba jakoś źle, za mocno ściagałam tą łopateczką?? Jakich kremow stosujecie, a może piankę??

Gość pianki są zbyt żrące
tylko krem Veet- trzymac tyle, ile tam napiszą. I tą szpatułką to nie trze się po skórze, tylko tak delikatnie, w ogóle nie naciskaj za bardzo skóry. krem rozpuszcza włosy i zbierasz je przy samej skórze.

Gość podrażniona
Robiłam kremem, bo pianka coś słabo działała. Włoski stały się takie gumowe ale nie odchodziły same, było już po czasie więc zaczęłam zbierać je szpatułką, ciągły się więc przycisnełam szpatułkę i "ciągłam" po skórze. Szczypanie pieczenie, myślałam, że po scianach będę chodzć :( a później pokaleczona skóra i strupki delikatne... Polecacie VEET Tak? Ktory konkretnie?

Gość ja tez tak
U mnie wrastały włoski i po goleniu i po depilowaniu, obojetnie czym. Teraz podczas kąpieli masuje wydepilowane miejsca rękawica sizalową i nic nigdzie nie wrasta

mialam kiedys to samo ale przeczytalam gdzies na forum ze trzeba smarowac clotrimazolem (masc) kosztuje pare groszy a efekty rewelacyjne polecam bo wyprobowalam :)

Gość zuzka115
clotrimazol jest skuteczny ale nie do końca bo gdy włosek się wrasta głeboko pod skórą to już nic nie pomoże :/ nie najgorsze efekty daje też masowanie skóry szorstką rękawicą....a co do depilowania się pęsetką to ja też jestem zwolenniczką tego typu pozbywania się włosków ale przecież nie wszystkich bo musialabym siedzieć nad tym chyba z pół dnia. Pęsetką wyrywam po brzegach bikini a resztę golę elektryczną golarką, oczywiście nie do końca bo nie lubię być taka "łysa":) zostawiam sobie jakiś malutki wzorek, krostek po takiej maszynce nie ma nigdzie. Na nogach kiedyś miałam ich całe mnóstwo a stosowałam zwykłą jednorazówkę, jak się przerzuciłam na golarkę problem zniknął....pozdrawiam ;)

Gość rossinkaa
ale przecież golarka nie goli na gładko tylko zostaje taki hmm jeżyk..?

Gość zuzka115
nie no jak dobrze dociskam(oczywiscie nie tak mocno żeby golarka się zatrzymywała :)) i powoli przesuwam golarke to dokładnie ogoli mi włoski, a skóra gładka jak u niemowlaczka:D

Gość GładkaMyszkaMoniś
Hej, ja też używam pensety - depiluje całą myszkę, ale wykonuje mi to specjalista. Efekt jest cudowny. Mąż to uwielbia. Trochę zajmuje czasu, ale mam to zrobione dokładnie bez dziwnej pozy przy której bolą plecy. Jeśli ktoś chce mogę podać namiar. Piszcie, bo polecam - sismoniqa@mailplus.pl Wiem, że działa na terenie Śląska.

Gość RootGirl 123
Najlepsza jest natrualna depilacja Od jakiegoś czasu stosuję depilację cukrową. Do tej pory widzę same plusyPasta cukrowa usuwa nawet te najmniejsze włoski. Z samego początku chodziłam do sklepu gotową pastę, ale można ją zrobić samemu. Tutaj to fajnie opisali http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Mirka 29
Znajoma zdecydowała się na depilację laserem, i to był właśnie Vectus. Jest mega zadowolona. Wcale nie musiała robić wielu zabiegów. Nie bolało i nie ma po tym śladu. To jest bardzo nowoczesny sprzęt. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.